Back to All Events

Delat grem!: USPOSABLJANJE: RETORIKA

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
delat javno 30.11..jpg

Usposabljanje s področja retorike bo potekalo v treh zaporednih srečanjih, ki se bodo odvila v prostorih MKC Maribor, Ob železnici 16, Maribor (1. nadstropje). Ker se srečanja vsebinsko navezujejo, je priporočljivo, da se udeležite vseh treh srečanj. Usposabljanje izvajajo člani Debatnega društva Univerze v Mariboru.

Prvo srečanje – 6. december (10.00 – 12.00)

Prvi sklop usposabljanja je posvečen predstavitvi elementov retorike in javnega nastopanja. Preko povezovalnih aktivnosti bomo delali na vzpostavljanju skupinske dinamike, da se bomo v skupini najprej bolje spoznali. Delavnice zahtevajo aktivno vključenost vseh članov, kar udeležencem usposabljanja omogoči, da so vključeni v dejavnost kot akterji in ne zgolj opazovalci.

Drugo srečanje – 11. december (10.00 – 13.00)

Sledi sklop retoričnih aktivnosti, ki omogočijo vzbujanje samozavesti in prepoznavanje težav, s katerimi se srečujemo pri javnem nastopanju. Posvetili se bomo na primer samozavedanju o pogostih napakah, ki jih med nastopi ponavljamo (mašila, moteča uporaba gestikulacije, nepravilna ali odsotna uporaba glasu in intonacije, id.).

Sledi aktivno grajenje govorov in preizkušanje najboljši pristopov k oblikovanju in vaji nastopov. Odgovorili bomo na nekaj osnovnih vprašanj:

  • Kako pritegnemo pozornost?
  • Kako ohranjamo pozornost publike?
  • Kako se pripraviti na javne nastope dom?

Tretje srečanje – 13. december (10.00 – 13.00)

Zadnje srečanje nas bo vzpodbudilo, da s pridobljenim znanjem in s pomočjo izvajalcev, sestavimo krajši govor na poljubno tematiko. Pri tem se bomo osredotočili na napredek, ki so ga udeleženci pokazali skozi usposabljanje in metode, s katerimi lahko nadaljnjo nadgradijo svoje sposobnost.

 

Prijave

Prijave sprejemamo do torka, 5. 12., na elektronskem naslovu tanja.veber@delatgrem.si ali na telefonski številki 051 659 929, kjer smo prav tako dosegljivi za več informacij.

Toplo vabljeni!

Later Event: February 6
Aktualne mladinske izmenjave