Back to All Events

VRSTE ZAPOSLITEV IN ZAPOSLITVENIH MOŽNOSTI


  • MKC Maribor in Vetrinjski dvor Ob železnici 16 in Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor, Slovenia (map)
delat grem 13.11..png

V sklopu usposabljanj Vrste zaposlitev in zaposlitvenih možnosti se bomo aktivno in v primerih, ko bo to mogoče, na terenu spoznali z različnimi organizacijami, podjetji in posamezniki, ki bodo predstavili svojo pot do zaposlitve oziroma načine kako njihovo podjetje ali organizacija zaposluje nove kadre. Da bomo čim bolj praktični in da bomo odgovorili na vsa vprašanja, ki so za vas aktualna, vas vabimo, da pripravite svoja vprašanja, na katera bomo skupaj iskali odgovore v diskusiji po vsaki predstavitvi.

PODJETJA – Torek, 14. 11. 2017, ob 10. uri, MKC Maribor, Ob železnici 16 (v 1. nadstropju)

Mitja Florjanc je podjetnik, ki se ukvarja s fotografsko dejavnostjo in nam bo skozi spekter svoje osebne izkušnje predstavil postopek ustanovitve podjetja (d. o. o.) in dela v lastnem podjetju. Odgovoril nam bo na vprašanja kot so ali potrebujemo ustanovni kapital, katere so poslovne oblike podjetij, kakšna je razlika med s. p. in d. o. o., katere so ključne institucije v postopku ustanovitve d. o. o., pogoji za ustanovitev podjetja itd. Približal nam bo tudi kadrovski vidik sodelovanja znotraj podjetja.

STATUS SAMOSTOJNEGA KULTURNEGA DELAVCA – Sreda, 15. 11. 2017, ob 10. uri, Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30 (Marsova izba)

Vojka Miklavc, samozaposlena v kulturi, bo predstavila status samostojnega kulturnega delavca. Skozi svojo izkušnjo nam bo prikazala postopek pridobitve statusa in uradne pogoje ter pravno-formalni vidik upravljanja takšne vrste zaposlitve. Na podlagi lastne izkušnje bo opredelila prednosti, slabosti in izzive, ki jih takšna oblika zaposlitve prinaša.

Za več informacij smo dosegljivi na telefonski številki 051 659 929 ali na elektronskem naslovu info@delatgrem.si.

Toplo vabljeni!