Back to All Events

POZIV ZA PRIKLJUČITEV EKIPI KNJIŽNICE ZNANJ

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
kz.jpg

Si želite pridobiti izkušnje v mladinskem in projektnem delu? Spoznati nove in zanimive ljudi? Preživeti nekaj svojega časa z mladimi, ki so na poti iskanja zaposlitve? Razširiti svojo socialno mrežo?

V okviru projekta Delat grem! organiziramo sklop usposabljanj z imenom KNJIŽNICA ZNANJ. V ekipo sodelujočih vabimo mlade med 15. in 29. letom, ki niso v delovnem razmerju in se želijo spoznati z mladinskim in projektnim delom ter pridobili izkustvene kompetence s tega področja. Spoznali bodo celoten cikel priprav za izvedbo javnega dogodka, ki ga bodo kasneje tudi samostojno izvedli.

Kaj je Knjižnica znanj?

Knjižnica znanj je eden izmed treh sklopov projekta Delat grem! in je sestavljena iz 16. usposabljanj, namenjenih spoznavanju projektnega in mladinskega dela ter pripravi organizacijskih korakov za izvedbo 5. dogodkov, ki temeljijo na mednarodno priznani metodi žive knjižnice. Usposabljanja bodo predvidoma potekala enkrat do dvakrat tedensko v oktobru, novembru in decembru, izvedba dogodkov pa v januarju 2018.

Na usposabljanjih bodo udeleženci spoznali kako poteka delo na projektih, delo v skupini, kakšni so izzivi s pripravo javnega dogodka, kaj je to metoda žive knjižnice itd. Dogodki, ki jih bomo skupaj pripravljali pa so namenjeni dijakom, ki zaključujejo svoje srednješolsko izobraževanje in raziskujejo kakšne poklicne poti imajo na voljo. Skozi proces priprave in organizacije sklopa Knjižnice znanj, vas bosta vodili Teja Meško in Neva Vaner, ki imata bogate izkušnje na področju projektnega dela in dela z mladimi, prav tako pa imata tudi pestre izkušnje z organizacijo živih knjižnic.

Prijava

Vabimo vas, da se nam pridružite in postanete del ekipe. Uvodno srečanje bo potekalo 5. 10. 2017 ob 10.00 v Mladinskem kulturnem centru Maribor (1. nadstropje), Ob železnici 16, 2000 Maribor in bo namenjeno spoznavanju, predstavitvi usposabljanj in preverjanju naših pričakovanj glede sodelovanja.

Zaradi lažje organizacije srečanja prosimo, da se predhodno prijavite po mailu: info@delatgrem.si ali telefonu: 051 659 929, kjer smo na voljo tudi za vsa dodatna vprašanja.