Back to All Events

VRSTE ZAPOSLITEV IN ZAPOSLITVENIH MOŽNOSTI


  • MKC Maribor, Vetrinjski dvor Maribor, Slovenija (map)
delat grem art kamp.png

V sklopu usposabljanj Vrste zaposlitev in zaposlitvenih možnosti se bomo aktivno in v primerih, ko bo to mogoče, na terenu spoznali z različnimi organizacijami, podjetji in posamezniki, ki bodo predstavili svojo pot do zaposlitve oziroma načine kako njihovo podjetje ali organizacija zaposluje nove kadre. Da bomo čim bolj praktični in da bomo odgovorili na vsa vprašanja, ki so za vas aktualna, vas vabimo, da pripravite svoja vprašanja, na katera bomo skupaj iskali odgovore v diskusiji po vsaki predstavitvi.

ZAPOSLITVE V TUJINI IN MOBILNOST – Ponedeljek, 23. 10. 2017, ob 10. uri, MKC Maribor, Ob železnici 16 (1. nadstropje)

Gregor Mesarič je zaposlen na eni izmed bank na Madžarskem in bo predstavil svojo izkušnjo iskanja zaposlitve v tujini, kjer je uspešno zaposlen že nekaj časa. Predstavil bo razlike v izkušnji razgovora za delo v tujini in Sloveniji in kako se nanj učinkovito pripraviti. Dotaknili se bomo tudi tematik vezanih na urejanje dokumentacije, pred, med in po zaposlitvi v tujini ter kaj vse je potrebno vedeti preden se odločimo za iskanje zaposlitve v tujini.

V drugem delu pa bomo skozi zgodbo Kätlin Tamm spoznali Evropsko prostovoljsko službo kot obliko pridobivanja novih znanj in kompetenc v tujini. Kätlin je prostovoljka pri ki je trenutno na EVSprojektu v Mariboru pri društvu Hiša!.

NEVLADNI SEKTOR – Torek, 24. 10. 2017, ob 10. uri, Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30 (Marsova izba)

Hana Repše, direktorica Zavoda Mars Maribor, nam bo predstavila privatni zavod kot obliko nevladne organizacije, ki je bila v preteklosti društvo. Srečamo se v Vetrinjskem dvoru, kjer si bomo ogledali prostore organizacije in njihove glavne aktivnosti. Spoznali bomo razlike med zasebnim in javnim zavodom, postopek ustanovitve zavoda (kdo lahko ustanovi zavod, višina osnovnega kapitala, izbira imena, razmerje med partnerji) ter razliko med zavodom in društvom. Skozi izkušnje predavateljice bomo v sproščeni debati skupaj z udeleženci razmišljali o prednostih in slabostih zasebnega zavoda.

V tem sklopu se bodo v mesecu novembru zvrstila še naslednja usposabljanja, o čemer bomo v prihodnjem tednu objavili več informacij:

SAMOZAPOSLITVE (AIPES in TOČKA VEM) – Torek, 7. 11. 2017, ob 10. uri

PODJETJA – Sreda, 8. 11. 2017, ob 10. uri

PRIJAVA NA RAZPISE – Torek, 14. 11. 2017, ob 10. uri

STATUS SAMOSTOJNEGA KULTURNEGA DELAVCA – Sreda, 15. 11. 2017, ob 10. uri

JAVNI SEKTOR – Sreda, 29. 11. 2017, ob 10. uri

Za več informacij smo dosegljivi na telefonski številki 051 659 929 ali na elektronskem naslovu info@delatgrem.si.

Toplo vabljeni!