UNIVERZITETNA ŠPORTNA ZVEZA MARIBOR - ZDRAVA ZABAVA


Zdrava zabava je geslo, pod katerim deluje Univerzitetna športna zveza Maribor. Glavni namen ZDRAVE ZABAVE je organizacija športnih programov, katerih skupne lastnosti sta dostopnost in atraktivnost in s tem tudi promocija zdravega in aktivnega načina življenja. Programi Zdrave zabave so namenjeni široki publiki, tako študentom kot tudi vsem ostalim. Smo namreč edini, ki v Mariboru ponujamo organizirano in vodeno rekreacijo, v našo domeno pa spadajo tudi študentska športna tekmovanja, športne šole, strokovni tečaji in podobno. V širok spekter naših aktivnosti spadajo tudi vsem znane množične športno-rekreativne prireditve: ZZ Festival športa, ZZ Nesov tek, ZZrolano mesto, Nočni tek na Kalvarijo... vse prireditve Zdrave zabave so brezplačne in so namenjene popestritvi dogajanja v mestu ter promociji zdravega načina življena. Prireditev Zdrave zabave se vsako leto udeleži okoli 5000 udeležencev. 

Osnovni cilj programa se vsekakor sklada z samim motom organizacije: »Zdrava zabava«, saj želi s čim bolj pestrim, pa tudi dostopnim programom omogočiti dostop do kvalitetnih športnih programov, posledično pa seveda krepiti sam odnos mladih do športa, jih k športu spodbujati in seveda poskrbeti za zdrav način življenja vsakega človeka. Tako se v prvi vrsti poudarjajo predvsem elementi, ki pritegnejo veliko mladih ljudi, torej šport, druženje, krepitev samozavesti, zabava, prijateljstvo in zdravje.

Pri rekreaciji in športnih programih v različnih športnih centrih v Mariboru, program »Zdrava zabava« tedensko obišče preko 1200 študentov. Študentom je na voljo rekreacija v športih z žogo, badmintonu, namiznem tenisu, več kot 10 zvrsti v skupinski vadbi - aerobiki, speedmintonu in borilnih veščinah. Tedenska rekreacija pa je popestrena še z različnimi študentskimi ligami v košarki in nogometu ter turnirji v badmintonu, namiznemu tenisu in odbojki.


UNIVERZITETNA ŠPORTNA ZVEZA MARIBOR - ZDRAVA ZABAVA

Gosposvetska cesta 84

2000 Maribor

Slovenija

 

 

Tel: 02 234 21 41

 

E-pošta: info@zdravazabava.com

 

Splet: http://zdravazabava.com/new/

Facebook: https://www.facebook.com/zdrava.zabava/

 

Spletne strani

 

WWW

FACEBOOK