KLUB MARIBORSKIH ŠTUDENTOV - KMŠ


Predstavitev

Smo mlada, zagnana ekipa študentov iz Maribora, ki si po svojih najboljših močeh prizadeva popestriti študentsko življenje v mestu.

V zadnjih letih je društvo izvedel veliko število projektov, ki so prejeli zelo dober odziv od študentov. Med najbolj priljubljenimi je zagotovo belgijska pivska igrica Cantus, ki se tradicionalno organizira vsakega decembra. Poleg tega smo novembra 2015 izvedli že drugo “movember” tekmovanje z nazivom Brkovanje. Novembra 2015 smo na Štuk pripeljali Nipketa, Trkaja in Došo! Sodelovali smo tudi z Markom Soršakom v njegovi dobrodelni akciji 20 za 20.

Leta 2016 smo v naš nabor vpeljali nekaj čisto novih projektov. Med drugim zabavne pubske kvize z nazivom Trivia night, izpeljali smo mednarodno izmenjavo Peace is my Right! ter imeli KMŠ oder na Festivalu Lent. Ta je bil namenjen izpostavljanju še neodkritih mladih talentov v Mariboru.

Med drugim izdajamo tudi KMŠ časopis z naslovom Cajtng. V njem zasledite poročila z naših dogodkov, intervjue z nastopajočimi kot tudi veliko drugih zanimivih vsebin. Online izdajo najdete tukaj: https://issuu.com/klubmariborskihstudentov

Več podrobnosti o omenjenih in drugih projektih, si poglejte spodaj!

Večji projekti Kluba mariborskih študentov

Cantus

Za vse ljubitelje piva vsako leto pripravimo pevsko-pivski dogodek, ki je del belgijske študentske tradicije že več kot 200 let. Cantus je dogodek, ki vključuje petje tradicionalnih pesmi, pitje neomejenih količin piva in različnih zabavnih izzivov, vse pod vodstvom strogih, tradicionalnih pravil.

Hip Hop Adrenalin

Društvo KMŠ vsako leto s sponzorstvi izkaže podporo mladim mariborskim športnikom, spodbuja pa tudi mlade na glasbenem in mnogih drugih področjih. Tako je novembra 2015 klub gostil štiri športnike na ŠTUKu. Linda Paluc, Mitja Kodrič, Simon Marčič in Jaka Komočar so v sproščenem pogovoru občinstvu razkrli več o športih s katerimi se ukvarjajo in o njihovih osebnih dosežkih. Pogovoru je sledil glasbeni program, ki je vključeval dance battle ter nastope Nipketa, Trkaja, Doše, DJ Emiljo AC-ja, DJ Tzeka in DJ Deya!

20 za 20 z Markom Soršakom

Z Markom Soršakom smo tokrat sodelovali tudi KMŠ-jevci, ki smo pomagal z glasbenimi instrumenti opremiti dve mariborski osnovnih šoli, da bosta le-ti lahko še naprej spodbujali glasbene dejavnosti pri mladih, ki si morda brez ustrezne opremljenosti šole tovrstnega izobraževanja ne bi mogli privoščiti. Društvo KMŠ je med 5. in 16. januarjem 2015 pozivalo osnovne in podružniške šole, da se prijavijo na razpis, na katerem smo na podlagi dosedanjega glasbenega udejstvovanja šol ter promocije glasbe izbrali Osnovno šolo Franceta Prešerna in Osnovno šolo Draga Kobala, ter njunim otrokom izboljšali pogoje za kvalitetno delovanje na področju glasbe.

Brkovanje

S projektom želimo opozoriti na pogostost raka na prostati in modih, kateremu se ne posveča dovolj pozornosti. Za rakom namreč vsako leto po svetu zboli več kot 12 milijonov ljudi, pri čemer je rak prostate najpogostejša diagnosticirana oblika raka pri moških. KMŠ zato vsak november razpisuje Movembrov Instagram natečaj. Predpogoj za sodelovanje v natečaju je seveda Instagram račun. Nato pa je v objektiv potrebno le še ujeti brčice in njihove ponosne lastnike ter narediti najbolj domiselno fotografijo. Da pa bomo lahko izbrali tiste najlepše brčice, je potrebno fotografijo objaviti na Instagramu s pripisom #brkovanje. Zmagovalci lahko konec movembra svoje brčice ponosno postavijo na ogled na velikem Brkovanju v klubu KMŠ in vsem pokažejo kaj pomeni biti brkastičen!

KULTfest

Te zanima moda? Ali pa morda fotografija in slikanje? Bi rad prisluhnil dobri glasbi? Pridruži se nam na KULTfestu, štiridnevnem kreativnem kulturnem festivalu, ki daje možnosti ustvarjanja vsem kreativcem iz vseh umetniških zvrsti. Je festival, kjer je pomembna le en stvar – kreativnost. Vsak dan je posvečen eni (ali celo dvema) izmed umetnosti. Rdeča nit, ki je povezovala lanski KULTfest je bila vintidž. Letošnji KULTfest je potekal v času festivala Lent, ko smo na Dravski ulici imeli KMŠ oder.


KLUB MARIBORSKIH ŠTUDENTOV

Rotovški trg 8

2000 Maribor

Slovenija

 

Tel: 030 820 891

 

E-pošta: info@klub-kms.si

 

Splet: http://www.klub-kms.si/

Facebook: https://www.facebook.com/KlubMariborskihStudentov/

 

Spletne strani

 

WWW

FACEBOOK