KULTURNO IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO - KIBLA


Kulturno izobraževalno društvo KIBLA spodbuja komunikacijo med formalnim in neformalnim izobraževanjem, s tem pa vzpodbuja in poziva izobraževalne inštitucije kot tudi druge k skupnemu dialogu na področju umetnosti, izobraževanja, tehnologije in znanosti. Skozi leto prireja številne razstave in dogodke, ki vabijo različne ustanove (kot so vrtci, osnovne šole, srednje šole in fakultete), da se udeležijo vodstva ali delavnice.

Izobraževalni program temelji na neformalni kot tudi na alternativni obliki delovanja in izvajanja. Osnovno polje delovanja je predvsem v intermedijski in transmedijski umetnosti. Čeprav področje intermedijske umetnosti zaobjema različne umetniške prakse, ki jih ne označujemo kot tradicionalne umetniške zvrsti, jih v izobraževalnih programih ne izključujemo. Vodilo, kateremu sledijo različne delavnice, ustvarjalnice, laboratorijske situacije, interaktivna predavanja, diskusije itd., izvira iz umetniškega področja in se dotika drugih področij, kot so tehnologija, znanost, izobraževanje in družba.

Preko različnih programov – kot sta na primer Lekcija 9 in @Multisobota – omogočamo prav to tendenco intermedijske umetnosti, ki širi polja umetnosti in prehaja tudi v druga družbena polja.

Več na: http://www.kibla.org/dejavnosti/izobrazevanje/

 

KIBLA je slovenska in mednarodna nevladna institucija na segmentiranem področju kreativnih industrij, interdisciplinarne, intermedijske, multimedijske, vizualne, glasbene in AV umetnosti, kulture in neformalnega izobraževanja. Predstavlja, prireja, poducira, koproducira, dokumentira in arhivira kulturno-umetniške projekte ter elektronske in tiskane izdaje v zbirki TOX (od 1995) in in reviji Folio (od 2009).


MMC (Multimedijski center) KIBLA je bil ustanovljen 4. julija 1996 in od leta 1998 deluje kot KID (Kulturno izobraževalno društvo) KIBLA, s sedežem v Narodnem domu Maribor, na Ulici kneza Koclja 9. V 20 letih delovanja se je na treh lokacijah razvila v osrednje mestno, regionalno, nacionalno in mednarodno dogajališče sodobne umetnosti in kulture, neformalnega izobraževanja, kreativne uporabe novih informacijsko-komunikacijskih tehnologij ter interdisciplinarnih praks. 2002 se je vzpostavila Komunikacijsko informacijska točka KIT (od 2014 s spremenjeno namembnostjo ARTKIT) v Rotovški hiši na Glavnem trgu 14 in 2012 KIBLA PORTAL v stari industrijski hali v izmeri dva tisoč kvadratnih metrih na Valvasorjevi 40 na Studencih.

V MMC KIBLI, ARTKIT-u in v KIBLA PORTALU si lahko ogledate razstavo, umetniški performans, glasbeni ali AV nastop ali se udeležite literarnega večera, razprave, festivalov s področja sodobne umetnosti, glasbe, literature in njihovih interdisciplinarnih oblik ter aktualne problematike kulture, humanistike, sodobnih tehnologij ter neformalnih izobraževalnih aktivnosti.

Več na: http://www.kibla.org/o-nas/


KULTURNO IZOBRAŽEVALNO DRUŠTVO KIBLA

Ulica kneza Koclja 9

 2000 Maribor 

 

Tel: 059 076 371

 

E-pošta: kibla@kibla.org

 

Splet: http://www.kibla.org/

Facebook: https://www.facebook.com/KIDKIBLA/

 

 

 

 

Spletne strani

 

WWW

FACEBOOK