JU-JITSU KLUB ADK MARIBOR


Ustanovitev JU-JITSU kluba Maribor

Leta 1990, natančneje 1. septembra, se je pod vodstvom idejnega vodje in klasičnega trenerja Karla Kelca zbrala manjša skupina entuzijastov in ustanovila JU-JITSU KLUB MARIBOR.

S treningi smo pričeli v OŠ Slavko Šlander, nato pa se leta 1991 preselili v prostore JUDO kluba Železničar. Zaradi povečanega števila članov in nezadostnega števila terminov se je skupina leta 1992 preselila v OS Franc Rozman- Stane in tam delovala vse do novembra 1994.

V tem času je bila leta 1993 podana vloga za registracijo kluba in v mesecu marcu 1993 je postal JU-JITSU klub Maribor prvi uradno registriran klub te vrste v Sloveniji.

Za prvega predsednika je bil izvoljen g. Bogomir Horvat, za prvega uradno postavljenega trenerja pa g. Karel Kelc. Leta 1994 je dotedanji predsednik kluba odstopil, na njegovo mesto pa je bil izvoljen g. Zlatko Kranjec. V obdobju od leta 1990 do leta 1994 se je v klubu zvrstilo blizu 150 članov. Novembra leta 1994 se je klub preselil v najemniške prostore v Splavarski prehod 6, kjer si je s samostojnim delom uredil telovadnico in s tem omogočil idealne pogoje treninga.

 

Klub danes

Ju-Jitsu klub ADK Maribor deluje pod okriljem Ju-Jitsu zveze Slovenije, ki je članica Mednarodne Ju-Jitsu zveze.

Trenutno je v klubu registriranih okoli 80 aktivnih članov, ki obiskujejo treninge v treh starostnih skupinah. Vsaka skupina opravi na teden tri treninge po 90 minut. Tekmovalci pa imajo treninge še izven teh terminov.

Sedež kluba je na Cesti Proletarskih brigad 64, Maribor, svoje vadbene prostore pa imamo na Lentu, na Splavarskem prehodu 6.

Starostne skupine, ki pri nas organizirano trenirajo:

  • OTROCI, skupina od 6 do 10 let, skupina od 11 do 14 let,
  • KADETI IN MLADINCI,
  • STAREJŠI ZAČETNIKI – nad 20 let,
  • ČLANI.

V letu 2011 je klub organiziral že 7. mednarodni turnir Robi Rajh open, ki je bil skupaj s prvim kolom Jadranske ju-jitsu lige generalka za organizacijo Evropskega članskega prvenstva, ki ga je ju-jitsu klub ADK Maribor v sodelovanju z ju-jitsu zvezo Slovenije pripravil v Mariboru od 3. do 5. junija tega leta.

Na povabilo različnih organizatorjev dobrodelnih prireditev se udeležujemo predstavitve borilne veščine Ju-Jitsu z otroško skupino v predstavitvi tehnik kot tudi s člansko demonstracijsko ekipo.

Klub tudi vsako leto sodeluje na t.i. Noči borilnih veščin, ki je organizirana v UŠC Leona Štuklja v Mariboru.

Na povabilo lokalnih skupnosti ter klubov drugih borilnih veščin pa sodelujemo pri predstavitvah ob posameznih občinskih in krajevnih praznikih.


Ju-Jitsu klub ADK Maribor

Cesta Proletarskihd 64

2000 Maribor

Slovenija

 

Tel: 031 684 594

 

E-pošta: info@ju-jitsu-klub.si

Splet: http://www.ju-jitsu-klub.si/

Facebook: https://www.facebook.com/jujitsu.maribor

 

Spletne strani

 

WWW

FACEBOOK