Društvo Salezijanski mladinski center Maribor

 

Društvo Salezijanski mladinski center Maribor deluje od leta 1998 in je bilo ustanovljeno z namenom, aktivno vključiti se v delo z mladimi, predvsem v lokalnem okolju mesta Maribor ter tudi na regionalnem in nacionalnem nivoju. Osrednja dejavnost društva je vzgoja mladih z  izvajanjem  programov, katerih cilj je vsestranska rast osebe. Temelj naše vzgoje izhaja iz Don Boskovega preventivnega vzgojnega sistema, ki mlade obravnava celostno.

Društvo deluje za mlade in z mladimi, kar pomeni, da so ti glavni protagonisti in akterji programov, ki jih izvajamo. Vključujejo se kot prostovoljci, animatorji, mentorji in voditelji dejavnosti in skupin.  V našem centru, v katerem je urejena velika igralnica, v kateri so mladim vseh starosti poleg mize za biljard, namiznega nogometa in pikada, na voljo tudi različne družabne igre ter prostori za razna izobraževanja in dogodke, se mladi zbirajo v formalne in neformalne skupine ter se kot prostovoljci vključujejo v različne projekte našega društva na lokalni, regionalni, nacionalni in na evropski ravni ter tako pod vodstvom mladinskih delavcev aktivno preživijo svoj prosti čas.

Posebno pozornost pri svojem delu posvečamo tudi družini, zato je ena od prioritet našega dela tudi skrb za družino na različnih nivojih dela. 

Naša motivacija in hkrati glavni namen našega delovanja je spodbujanje prostovoljstva med mladimi in pospeševanje prenosa in razvoja neformalnih znanj in kompetenc mladih ter celostna vzgoja mladostnika skozi različne aktivnosti (družbene, športne, neformalno izobraževalne, svetovalne, socialne), kar dosegamo z izvajanjem različnih programov na navedenih področjih:

 Dnevni center: igralnica, igrišča, glasba, kreativna učilnica;

·         Psihosocialni programi: Velikanu upanja, Pasti odraščanja, Ne-moč odnosa, Žogoterapija;

·         Svetovalnica za mlade in starše, zakonce in družine;

·         Počitniški programi: delavnice, morje, skok v poletje, dnevno varstvo;

·         Šport: treningi, liga, rekreacija, cirkuške vragolije – psihosocialni cirkus;

·         Mednarodno: mladinske izmenjave, »training courses«, ...;

·         Družina: vikendi, izleti, skupina za pare;

·         Prosti čas: rojstni dnevi, pikniki, praznovanja;

·         Predavanja in seminarji: vzgoja, izobraževanje, odnosi;

·         Duhovnost: celostna rast, duhovni vikendi, ...


DRUŠTVO SALEZIJANSKI MLADINSKI CENTER MARIBOR

Engelsova ulica 66

2000 Maribor

Slovenija

 

Tel: 030 649 429

 

E-pošta: drustvosmc@gmail.com

 

Splet: http://www.smcmaribor.si/

Facebook: https://www.facebook.com/SMCMaribor

 

 

 

Spletne strani

 

WWW

FACEBOOK