BOARD OF EUROPEAN STUDENTS OF TECHNOLOGY – BEST MARIBOR
 


BEST ali Board of European Students of Technology je mednarodna organizacija, ki povezuje študente, univerze ter podjetja skozi različne dogodke, ki jih prirejajo člani. Več kot 3000 aktivnih članov lokalnih skupin BEST širom po Evropi promovira in omogoča evropskim študentom razumeti in ceniti različne kulture, pridobiti sposobnosti in znanja za delo v mednarodnem okolju, razvoj posameznikovega potenciala in osebnosti. Člani našega društva si pridobijo znanja s področja marketinga, vodenja projektov, zbiranja sredstev, angleškega jezika, timskega dela, odkrivajo različne kulture, pri tem spoznajo dosti novih, zanimivih ljudi in se neizmerno zabavajo.

BEST Maribor deluje kot organizacijska enota Študentske Organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM). Lokalna skupina v Mariboru deluje že 13 let. Preko celega leta organiziramo razne tečaje, kulturne izmenjave, tekmovanja inžinirjev, dogodke za uživanje, simpozije in še mnogo ostalih zabavnih dogodkov.

Pri teh tečajih se študentje udeležijo predavanj, ki pokrivajo vsa tehnološka področja, ekonomijo, marketing in menedžment, katera predavajo profesorji z univerze oziroma strokovnjaki s podjetij. Organizatorji tečaja so študentje, ki vsak večer poskrbijo za zabavo in druženje vseh udeležencev.
 

Evropsko BEST inženirsko tekmovanje je dogodek, kjer skupina študentov uporabi svoje tehnične, socialne in komunikativne vrline, da tekmujejo v dveh kategorijah: skupinsko načrtovanje in študija primera. Sodelujejo lahko kreativni študentje, saj je njihova naloga rešiti problem, ki ga postavi podjetje. Tekmovanje poteka na več nivojih. Na lokalni ravni, katere zmagovalci grejo na regijsko raven, zmagovalci le teh pa odpotujejo na evropsko tekmovanje, ki vsako leto poteka v drugem mestu v Evropi (Varšava, Riga, Porto, Beograd).

BEST prav tako organizira motivacijske vikende, kjer člani pridobijo in razvijejo svoje veščine; company visit, kjer študentom omogočimo obisk tazličnih podjetji in še več dogodkov za študente Univerze v Mariboru.


BOARD OF EUROPEAN STUDENTS OF TECHNOLOGY – BEST MARIBOR

ŠOUM – BEST Maribor

Gosposvetska cesta 83

2000 Maribor

Slovenija

 

 

Tel: +386 2 228 56 25

 

E-pošta: maribor@BEST.eu.org

 

Splet: http://best-maribor.org/

Facebook: https://www.facebook.com/BESTmaribor/

Twitter: https://twitter.com/BESTmaribor
 

 

Spletne strani

 

WWW

FACEBOOK

TWITTER