KD CENTER PLESA

Streets on Fire, 26. 5. – 28. 5. 2017

Kulturno društvo Center plesa to leto obeležuje 10-letnico delovanja, katero so počastili z dvotedenskim festivalom sodobnega plesa in povezovanja umetniških praks MAGNITUDA 10. V okviru praznovanja so ponovno oživili tudi program Streets on Fire.

Streets on Fire je program ulične art kulture (delavnice hip-hopa, breakdanca, grafitiranja, … ) in je v osnovi namenjen mladim z manj priložnostmi.

Del tokratnega tridnevnega dogajanja (26. – 28. 5.) je bilo petkovo ulično dogajanje na Glavnem trgu, ki je potekalo v popoldanskih urah. Zavod Mars je izvedel delavnico ''Kreda ni bleda'', kjer so z kredami obrisovali človeške silhuete na tlakovce ter pri tem porisali lep del prizorišča. Kot scena dogajanju je služil ''leteči avtobus'' Zveze prijateljev mladine Maribor.

Glavnina dogajanja se je pričela okoli 18. ure s prikazom ulične plesne zvrsti – breakdanca. Društvo Gor je prikazalo, kako se izvede čisto pravi battle. Na njem je sodelovalo 6 Bbojev, med njimi tudi nekateri iz tujine. Pred in po battlu je bil open jam session, kjer so se v breakdancu preizkusili tudi vsi drugi zainteresirani. Za dobro glasbo je skrbel mariborski DJ Splinta – 639 Sound.

V soboto in nedeljo so v prostorih Centra plesa potekale brezplačne plesne delavnice breakdanca, hip-hopa, street dance styles in uporabne delavnice (slednje v izvedbi Zavoda Mars). K udeležbi so preko osnovnih in srednjih šol ter drugih organizacij (Mladinski dom, Pika, dnevni center, itd.) povabili mlade iz socialno šibkejših družin.  

Gregor_Salobir-18.jpg
Gregor_Salobir-37.jpg
Gregor_Salobir-49.jpg
Grega Salobir

Grega Salobir

_DSC5340.JPG
_DSC5718.JPG
Amy Anne Kennedy

Amy Anne Kennedy

Vesna Kalazić Bolte