Filtering by: razpis

Izodraz - KMŠ-jev projektni razpis za ustvarjalce
Apr
3
to Apr 30

Izodraz - KMŠ-jev projektni razpis za ustvarjalce

izodraz.jpg

Projekt IZODRAZ

Naslov projekta je zloženka iz dveh besed: izraz in odraz, saj je namen, da mestu Maribor pokažemo kaj mladi prebivalci mesta počnete v svojem prostem času: da in kaj ustvarjate, kako razmišljate, se izražate ter čutite.

Navsezadnje smo mladi odraz naše družbe in prihodnosti.

Vsem, ki se ukvarjate z umetnostjo, želimo dati kreativni navdih in možnost strokovnega mnenja, saj menimo, da vam to lahko pripomore pri razvijanju vašega izražanja.

Ponujamo vam možnost, da razstavite svoja umetniška dela in tako z javno izpostavljenostjo povečate možnosti za vaš uspeh in prepoznavnost.

Po zaključku razpisa bodo dela pregledana s strani žirije, ki jo sestavljajo strokovni delavci iz posameznega področja. Pripravili bodo ožji izbor del, ki bodo razstavljena v sklopu razstav od 3. do 27. junija, v okviru spremljevalnega programa Festivala Lent.

Literarna dela bodo razstavljena v Pisarni, fotografije in slikarska dela bomo razstavili na eni izmed lokacij v središču mesta, ki jo bomo razkrili tekom razpisa.

Dela je potrebno oddati najkasneje do 30. aprila, nato bo komisija naredila izbor umetniških del, ki bodo vključena v projekt Izodraz in se bodo potegovala za nagrade. Med izbranimi razstavljenimi izdelki bo strokovna komisija do 27. junija 2019 izbrala najboljše prispevke (eno delo na vsakem področju), za katerega bo avtor prejel glavno nagrado. Glavna nagrada je mentorstvo s strani žirije, ki bo nagrajencu podala tudi strokovno mnenje in nudila konzultacije. V sklopu glavne nagrade bodo na vsakem področju podeljene še “manjše” nagrade, ki bodo drugačne glede na področje, vendar vrednostno enakovredne. Prav tako smo se odločili za sodelovanje publike, ki bo z glasovanjem izbrala po enega avtorja iz vsakega področja ter mu s tem podelila “manjšo” nagrado. Te nagrade bodo služile predvsem vzpodbujanju vašega umetniškega ustvarjanja, kar je tudi cilj celotnega projekta. Razkrijemo jih tekom razpisa.

Tema Izodraza 2019: “Ko zapreš oči”.

VEČ INFO in PRIJAVE: https://www.facebook.com/notes/km%C5%A1-klub-mariborskih-%C5%A1tudentov/izodraz-projektni-razpis/3111909168834666/?__tn__=-R&fbclid=IwAR0YA3eD5gk68PdOoo9MUfhAnz4FrB8ACO8CiO4fv3HUIx-G9vOsLszDtFo

View Event →
Razpis COM'ON Maribor
Mar
12
to May 12

Razpis COM'ON Maribor

  • Mladinski kulturni center Maribor (map)
  • Google Calendar ICS

Si star/-a med 15 in 29 in živiš v Mariboru? Si v glavi večkrat rečeš »Vem kaj manjka v tem mestu!« ali pa »To bi jaz znal/-a narediti bolje?« Super, to je to! Bodi zrav’n! Zaganjamo namreč projekt Com’On Maribor - prvi projekt, ki sredstva za ideje razdeli na podlagi participativnega proračuna za mlade.

View Event →
Razpis Mladi za napredek Maribora
Feb
1
to Feb 12

Razpis Mladi za napredek Maribora

  • Zveza prijateljev mladine Maribor (map)
  • Google Calendar ICS

 
MNM-plakat-obrezan.jpg
 

Približuje se rok za oddajo nalog Mladi za napredek Maribora 2019. Rok za oddajo RN/IP je v skladu z razpisom natečaja je 12. februar 2019.

Na naslov ZPM Maribor (Razlagova 16) je potrebno oddati:

– en izvod naloge v tiskani obliki (razen na interdisciplinarnem področju, kjer je število izvodov enako številu raziskovalnih področij),

– en izvod naloge v elektronski obliki – nalogo v pdf formatu, ki mora biti enak izvodu v tiskani obliki (upoštevajte Navodila za pripravo naloge v pdf formatu). Ta izvod naloge je potrebno na naslov raziskovalci@zpm-mb.si, najkasneje do 12. 2. 2019. Po pregledu naloge dobite potrditveni mail o prejemu naloge v elektronski obliki.

– dve nalepki z identifikacijski podatki za vsako oddano nalogo,

– seznam vseh oddanih nalog na natečaj s podpisom ravnatelja in žigom šole.

Posebej vas opozarjamo, da pri oddaji nalog velja anonimnost, zato nikjer v nalogi ne navajajte identifikacijskih podatkov (ime in priimek avtorja in mentorja, naziv šole). To velja za nalogo v tiskani in elektronski obliki ter za vse priloge. Neupoštevanje tega kriterija je razlog za zavrnitev naloge.

Pred oddajo še enkrat skrbno preglejte nalogo in bodite pozorni tudi na vizualni izgled. Upoštevajte javni natečaj in navodila za pripravo nalog.

Šole bodo morda postavile interni rok za oddajo nalog. Upoštevajte ga. Dodatna navodila prejmete pri šolskih koordinatorjih.

Javne predstavitve zagovorov bodo potekale v času med 6. in 16. marcem 2019 na Lesarski šoli Maribor. Natančne datume zagovorov po posameznih področjih bomo objavili najkasneje do 4. marca 2019. Sproti jih bomo objavljali na naši spletni strani.

Več na: https://zpm-mb.si/novice-dogodki/oddaja-nalog-12-2-2019/

View Event →