Filtering by: natečaj

Izodraz - KMŠ-jev projektni razpis za ustvarjalce
Apr
3
to Apr 30

Izodraz - KMŠ-jev projektni razpis za ustvarjalce

izodraz.jpg

Projekt IZODRAZ

Naslov projekta je zloženka iz dveh besed: izraz in odraz, saj je namen, da mestu Maribor pokažemo kaj mladi prebivalci mesta počnete v svojem prostem času: da in kaj ustvarjate, kako razmišljate, se izražate ter čutite.

Navsezadnje smo mladi odraz naše družbe in prihodnosti.

Vsem, ki se ukvarjate z umetnostjo, želimo dati kreativni navdih in možnost strokovnega mnenja, saj menimo, da vam to lahko pripomore pri razvijanju vašega izražanja.

Ponujamo vam možnost, da razstavite svoja umetniška dela in tako z javno izpostavljenostjo povečate možnosti za vaš uspeh in prepoznavnost.

Po zaključku razpisa bodo dela pregledana s strani žirije, ki jo sestavljajo strokovni delavci iz posameznega področja. Pripravili bodo ožji izbor del, ki bodo razstavljena v sklopu razstav od 3. do 27. junija, v okviru spremljevalnega programa Festivala Lent.

Literarna dela bodo razstavljena v Pisarni, fotografije in slikarska dela bomo razstavili na eni izmed lokacij v središču mesta, ki jo bomo razkrili tekom razpisa.

Dela je potrebno oddati najkasneje do 30. aprila, nato bo komisija naredila izbor umetniških del, ki bodo vključena v projekt Izodraz in se bodo potegovala za nagrade. Med izbranimi razstavljenimi izdelki bo strokovna komisija do 27. junija 2019 izbrala najboljše prispevke (eno delo na vsakem področju), za katerega bo avtor prejel glavno nagrado. Glavna nagrada je mentorstvo s strani žirije, ki bo nagrajencu podala tudi strokovno mnenje in nudila konzultacije. V sklopu glavne nagrade bodo na vsakem področju podeljene še “manjše” nagrade, ki bodo drugačne glede na področje, vendar vrednostno enakovredne. Prav tako smo se odločili za sodelovanje publike, ki bo z glasovanjem izbrala po enega avtorja iz vsakega področja ter mu s tem podelila “manjšo” nagrado. Te nagrade bodo služile predvsem vzpodbujanju vašega umetniškega ustvarjanja, kar je tudi cilj celotnega projekta. Razkrijemo jih tekom razpisa.

Tema Izodraza 2019: “Ko zapreš oči”.

VEČ INFO in PRIJAVE: https://www.facebook.com/notes/km%C5%A1-klub-mariborskih-%C5%A1tudentov/izodraz-projektni-razpis/3111909168834666/?__tn__=-R&fbclid=IwAR0YA3eD5gk68PdOoo9MUfhAnz4FrB8ACO8CiO4fv3HUIx-G9vOsLszDtFo

View Event →
Natečaj za oblikovanje vizualne podobe festivala StopTrik 2019
Apr
3
to May 5

Natečaj za oblikovanje vizualne podobe festivala StopTrik 2019

  • Pekarna Magdalenske mreže (map)
  • Google Calendar ICS

 
stoptrik_.jpg
 

Mednarodni filmski festival StopTrik, najstarejši evropski festival posvečen stop animaciji, vabi grafične oblikovalke_ce in druge vizualne umetnice_ke, k oblikovanju vizualne podobe 9. edicije StopTrik Festivala, ki ga bomo otvorile_i v začetku oktobra 2019 v Mariboru.

Letošnja edicija bo raziskovala polje stop animiranega filma na presečišču razreda, spola, rase in etnične pripadnosti pod osrednjo temo “Feminizem je prihodnost”. Vabimo vas, da nam pošljete svoje tematske predloge za podobo do 5. maja 2019 na brina.stoptrik@gmail.com. Iščemo predloge, ki bodo najbolje predstavili interpretacijo teme in bodo izkazovali izstopajoč slog.

Avtorju_ci sprejetega predloga ponujamo honorar v višini 400 eur (bruto 2 znesek), prisotnost na festivalu (kritje potnih stroškov, prenočišča in dnevnega obroka), predstavitev v medijih ter na socialnih omrežjih in samostojno razstavo na fasadi Galerija K18 v Mariboru v letu 2020.

 

Pogoji sodelovanja

Prijava mora vsebovati:
– predlog za festivalski plakat (dimenzije A3 in B1, motiv je lahko isti, barvni tisk) s tekstom “9. mednarodni filmski festival StopTrik, 3. – 6. 10. 2019, Maribor”
– kratko vsebinsko utemeljitev predloga.

Vizualna podoba StopTrika 2019 se bo pojavljala na različnih tiskovinah, vizualih in promocijskih materialih, zato je pomembno, da je aplikativna. Naj bo zastavljena tako, da se bo iz grafičnih elementov, ki jo tvorijo, naknadno lahko izdelalo tudi festivalski trailer v tehniki stop animacije.

Od avtorice_ja zmagovalne rešitve se pričakuje, da po izboru izpopolni poslan predlog plakata ter do 1. septembra 2019 izdela tudi naslednje:
– motiv za festivalsko vrečko, nahrbtnik ali majico (enobarvni ali dvobarvni sitotisk)
– spletne bannerje (za Facebook in spletno stran)
– banner za pročelje glavnega prizorišča (barvni tisk)
– diplomo za nagrajence festivala (barvni tisk)

 

Poslani predlogi morajo biti avtorsko delo, ki pred tem še ni bilo objavljeno ali razstavljeno.

Žirija bo upoštevala samo predloge, ki bodo poslani do 5. maja 2019, na e-naslov brina.stoptrik@gmail.com.

Avtor_ica zmagovalnega predloga se zavezuje, da bo v dogovorjenem roku in po svojih najboljših močeh izdelal vse predloge, ki jih naročnik potrebuje za izvedbo aktivnosti.

Avtor_ica zmagovalne rešitve prejme nagrado v višini 400 eur (bruto 2 znesek, ki bo izplačan preko izdanega računa, študentske napotnice ali pogodbe civilnega prava), ki zajema avtorski honorar za predlog vizualne podobe in njene aplikacije za potrebe spremljevalnih tiskovin, vizualov in promocijskih materialov.

Poslane predloge bo ocenjevala žirija: Olga Bobrowska (direktorica festivala StopTrik), Lucija Smodiš (producentka festivala StopTrik) in Sanja Čakarun (PR festivala Animateka). O rezultatih natečaja bomo prijavljene obvestili najkasneje do 17. maja 2019. Naročnik si pridržuje pravico, da ne izbere nobenega izmed predlogov.

 

StopTrik Festival vsako leto poteka v Mariboru in v manjši izvedbi v Lódžu na Poljskem. Za dodatne informacije o festivalu lahko obiščete našo spletno stran: https://www.stoptrik.com/ ali nam pišete na: brina.stoptrik@gmail.com

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2019 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov

View Event →
Feb
28
to May 31

Nagradni natečaj za študente gradbeništva


 
50428450_2257192504566137_5235009863272103936_o.png
 

CGS Labs Infra Challenge 2018/2019


Nagradni natečaj za študente gradbeništva


Izdelajte načrt infrastrukturnega objekta z uporabo CGS Labs programske opreme Plateia, Ferrovia ali Aquaterra, na platformi Autodesk ali BricsCAD.

CGS Labs razpisuje nagradni natečaj »CGS Labs Infra Challenge 2018/2019», ki je namenjen študentom gradbeništva iz držav Srbije, BIH, Črne gore, Makedonije, Hrvaške in Slovenije.

Na natečaju lahko sodelujete posamezniki ali skupine z diplomsko nalogo, seminarsko nalogo oz. katerim koli projektom, ki ste ga izdelali sami z uporabo CGS Labs programske opreme za 3D CAD/BIM načrtovanje infrastrukturnih objektov Plateia, Ferrovia ali Aquaterra. CGS Labs programsko opremo lahko uporabite na Autodesk ali BricsCAD platformah, za potrebe izdelave vizualizacije in predstavitve projektov pa ni omejitev. Lahko uporabite poljubne programske rešitve, kot so npr. InfraWorks, 3ds MAX, Lumion itd. Osnovni načrt pa mora biti seveda izdelan s CGS Labs programsko opremo.

Nagradni sklad


1. nagrada: 1.000,00 EUR (neto)

2. nagrada: 600,00 EUR (neto)

3. nagrada: 400,00 EUR (neto)


Poleg nagrad bodo podeljena tudi priznanja za posebne dosežke.

Prijava na natečaj

Za sodelovanje na nagradnem natečaju CGS Labs Infra Challenge 2018/2019 se morate prijaviti. Rok za prijavo je 28. februrar 2019. Na mail info@cgs-labs.com nam pošljite svoje kontaktne podatke:

• ime in priimek
• naslov
• email
• telefonsko številko
• naziv fakultete, smer študija in letnik, ki ga obiskujete 
• veljavno potrdilo o študentskem statusu oz. o uspešno zaključenem študiju v študijskem letu 2017/2018

V predmet maila napišite: PRIJAVA NA »CGS Labs Infra Challenge 2018/2019«. Na kratko opišite vsebino projekta, ki ga boste izdelali s CGS Labs programsko opremo.

Več na:

https://www.cgs-labs.si/InfraChallenge/CGSLabsInfraChallenge2019.aspx

View Event →
Razpis za Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega
Jan
24
to Jan 28

Razpis za Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega


 
karlspreis-jugend-sidebar-2.png
 

O nagradi

Od leta 2008 Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna vsako leto vabita mlade iz vseh držav članic EU, naj predložijo projekte, ki jih vodijo mladi za mlade in ki kažejo na dejavno udeležbo v razvoju Evrope.

ALI LAHKO SODELUJEMO?

Mladi med 16. in 30. letom iz katerekoli države članice EU lahko predložijo projekte za Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega.

Projekti se lahko predložijo posamezno ali še bolje v skupini. Projekti naj bi spodbujali evropsko in mednarodno razumevanje, krepili občutek skupne evropske identitete in povezanosti, bili zgled mladim v Evropi in opozarjali na praktične primere Evropejcev, ki živijo kot ena skupnost.

KAKŠNE PROJEKTE LAHKO PREDLOŽIMO?

Dosedanji dobitniki so nagrade prejeli za projekte, kot so mladinske izmenjave, dogodki na področju športa, umetnosti ali kulture, lahko pa so tudi v obliki spletnih projektov z evropsko razsežnostjoTukaj si lahko preberete več o projektih dosedanjih dobitnikov.

KAJ, ČE ZMAGAMO?

Nagrada za najboljši projekt znaša 7500 EUR, druga nagrada 5000 EUR, tretja pa 2500 EUR. Kot del nagrade bodo trije evropski nagrajenci povabljeni na obisk Evropskega parlamenta v Bruslju ali v Strasbourgu.

Po en predstavnik vsakega od 28 nacionalnih nagrajencev bo za nekaj dni povabljen v Aachen, kjer se bo udeležil več dogodkov, vključno s podelitvijo mladinske nagrade, ki vedno poteka dva dni pred Vnebohodom, dnem, ko se podeljuje prestižna mednarodna nagrada Karla Velikega iz Aachna.

Nagrade za najboljše tri projekte bodo podelili predsednik Evropskega parlamenta in predstavniki Fundacije za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna.

Prek socialnih omrežij Evropskega parlamenta in Fundacije bo vaš projekt deležen tudi precejšnje medijske pozornosti.

... in nenazadnje, med obiskom Aachna boste imeli edinstveno priložnost spoznati druge mlade dinamične Evropejce in sklepati vezi z njimi, izmenjati mnenje o Evropi pred evropskimi voditelji, za številne pa bo to začetek dolgotrajnega prijateljstva z mladimi somišljeniki iz cele Evrope!

Več info na:

http://www.europarl.europa.eu/charlemagneyouthprize/en/press-release.html

https://www.karlspreis.de/en/

Vir slike: https://www.karlspreis.de/en/

View Event →