Filtering by: mobilnost
Evropski teden mobilnosti 2019 - Maribor
Sep
16
to Sep 22

Evropski teden mobilnosti 2019 - Maribor

70880014_2144441158994833_3862119645800562688_o.jpg

»GREMO PEŠ!«

GREMO PEŠ! je slogan letošnje izvedbe Evropskega tedna mobilnosti. Hoja nas sicer resda premika od točke A do B, a hkrati poskrbi tudi za vsaj minimalno raven fizične aktivnosti. Na krajših razdaljah je hoja najučinkovitejši in časovno zelo konkurenčen prometni način. Je drugi najpogostejši način premikanja v slovenskih naseljih, saj je primerna za krajše razdalje (do 2 km), kar je tudi približna dolžina pri nas opravljenih vsakokratnih poti. Zaradi vsega tega bomo v septembru slavili hojo.
(Vir: tedenmobilnosti.si)

Tudi letos smo v Mestni občini Maribor pripravili pester nabor aktivnosti. Potrudili smo se in jih umestili na več lokacij znotraj občine. Ne dvomimo, da boste našli tudi kaj zase. Prav tako vas vabimo, da v omenjenem tednu kak dan za pot v šolo, službo ali po vsakodnevnih opravkih namesto avtomobila uporabite kolo, avtobus ali vzamete kar pot pod noge. Z majhnimi koraki lahko skupaj naredimo velike spremembe. Pridružite se nam!

PROGRAM
Evropski teden mobilnosti 2019 v Mariboru -> https://www.facebook.com/events/685248391973107/

View Event →
Stop nasilju
Oct
21
to Oct 29

Stop nasilju

epeka.png

Združenje EPEKA, so. p., išče udeležence, ki bi se udeležili izmenjave STOP nasilju.

POVZETEK PROJEKTA

Da bi sploh lahko razumeli nasilje v družini nad otroki in skupnostjo, moramo najprej vstopiti v svet družinskega nasilja. Družinsko nasilje privzema številne oblike fizične in čustvene zlorabe ter zapostavljanja s strani družinskih članov. Lahko vključuje eno samo nasilno dejanje ali številna dejanja, ki tvorijo vzorec zlorabe. Nasilje v družini ima lahko resne, včasih celo smrtne posledice za žrtve, še posebej otroke in tiste, ki vidijo ali slišijo nasilje. Za otroke, ki odraščajo v takem okolju, je razvoj njihove osebnosti otežen. Otroci, ki odraščajo v takem okolju, se pogosto prestopniško vedejo. V projektu so načrtovane aktivnosti, ki omogočajo udeležencem, da se podučijo o tej temi. Z zavedanjem problema bomo doprinesli k zgodnjemu zaznavanju primerov družina v nasilja in ga skušali preprečiti. Zlorabljeni otroci se počutijo izolirani in ranljivi in iščejo pozornost, naklonjenost in odobravanje. Ker se mati bori za svoje preživetje, otroku ne more nuditi podpore, ki jo rabi. Ker je oče tako obseden z nadziranjem vseh, prav tako ni prisoten za otroka. Ti otroci postanejo fizično, čustveno in psihološko zapuščeni. Glavni cilj tega projekta je dvigniti zavedanje med mladimi o teh problemih v naši družbi. Makedonska nevladna organizacija Sumnal nagovarja izkušnjo romskih žensk z družinskim nasiljem in vednostjo, ki jo imajo o storitvah za žrtve. S to raziskavo so ugotvoili, da je v romskih družinah družinsko nasilje bolj zastopano. Zato smo se odločili, da poudarek na tem projektu prestavimo na preprečevanje in prepoznavanje družinskega nasilja v romski skupnosti.

PROFIL UDELEŽENCA

– evropski mladinski delavci, ki redno delajo z Romi ali drugimi manjšinami, programi za mlade, neformalnimi aktivnostmi
– prednost bodo imeli učitelji, ki delajo v šolah z mladimi otroki s posebnim poudarkom na otrokih iz manjšinskih skupnosti
– ljudje, ki delajo z otroki
– motivirani ljudje, ki bodo prispevali k projektu s svojim znanjem in bodo prispevali k povečanju razvoja ciljnih skupin
– dobrodošli so tudi ljudje, ki nimajo veliko izkušenj, vendar želijo delati s temi ciljnimi skupinami
– pripravljenost sodelovati pri diseminaciji in razmnoževanju rezultatov projekta v pripadajočih skupnostih
– biti prisoten in aktivno sodelovati v vseh dejavnostih
– pokazati inciativo in interes za temo in aktivnosti, ki sledijo
– 30 udeležencev, 3 na državo
– jezik: B stopnja angleščine
– starost: 20+

Infopack – STOP Violence

Za več podatkov oziroma prijavo pišite na: jera@epeka.si.

View Event →

Erasmus: kam, kdo, kako?
Apr
2
6:00 PM18:00

Erasmus: kam, kdo, kako?


 
55539269_3078308832194700_8164310793324593152_o.jpg
 

»Kaj gremo na Erasmus?«
Klasično vprašanje, ki naleti na klasičen problem: kako in kam?

V namen reševanja te težave, se za zagnane mlade v Pisarna 2. 4. 2019 ob 18.00 organizira predavanje: »Erasmus: kam, kdo, kako?« Ki ima namen odgovorita na vsa pereča vprašanja študentov, katerih želja je pogumno podati se v svet.

Večer bo otvoril predstavnik društva ESN MARIBOR (Erasmus Student Network), ki bo temeljito prestavil program Erasmus izmenjav. Če te torej skrbi kako glede financ, postopka prijave in kam se lahko gre, bo to predavanje zate najboljša šola. Svetoval bo tudi na kaj moraš biti pozoren, na koga se lahko v tujini obrneš in odgovarjal na vsa ostala morebitna vprašanja.

V drugi polovici, pa bo s slikami in zgodbami svojo pot predstavila Nastja Fekonja (Migam s srcem / Moving with heart), ki je Erasmus izmenjavo že preizkusila v mestu Tarragon v Španiji. Prav tako boš tudi njo lahko kaj vprašal/a.

Zato ne pusti, da te vodijo skrbi in se pridi pozanimat.

Ker: Čuj ti, na Erasmus se ti mudi!

Prijava: http://bit.ly/2TQIO44

View Event →
Kako v tujino?!
Mar
25
5:30 PM17:30

Kako v tujino?!


 
52991276_2702264346482762_303980347643658240_o.jpg
 

Verjetno ni študenta, ki še ne bi slišal za Oxford, Erasmus program, medicinsko odpravo ali delo v ZDA.

Morda tudi tebe zanima podobna izkušnja pa do zdaj še nisi zbral dovolj poguma, da bi del svojih študijskih obveznosti opravil v tujini?

Če si na vprašanje odgovoril pritrdilno, potem je dogodek Kako v tujino, ki ga v sodelovanju z Mednarodno pisarno Univerze v Mariboru organizira Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM, kot nalašč zate!

Na dogodku se bodo predstavila številna društva in organizacije, ki delujejo na območju Maribora in omogočajo študentom najrazličnejše možnosti odhoda v tujino. Študentje boste imeli v okviru mednarodne tržnice priložnost obiskati njihove stojnice in pridobiti vse potrebne informacije o tem, kam v tujino, kako se prijaviti, kdaj so razpisni roki, kakšne so možnosti sofinanciranja in štipendij ter na katere stvari morate biti še posebej pozorni.

Sledila bo okrogla miza, na kateri bodo sodelovali študentje, ki so že imeli priložnost izkusiti tujino. Vsi ti bodo z nami iz prve roke delili številne zanimive zgodbe in manj prijetne izkušnje ter nam predstavili, kako so se z njimi soočili.

Po okrogli mizi bo sledil neformalen klepet s sodelujočimi študenti, društvi in organizacijami, kjer boste imeli študentje ob brezplačni pijači možnost pridobiti še manjkajoče informacije, ki vas glede specifične izkušnje v tujini zanimajo.

PROGRAM DOGODKA:
- 17:30 mednarodna tržnica,
- 18:00 okrogla miza,
- 19:20 predstavitev društev in organizacij,
- 19:30 neformalen klepet.

Pridi, vprašaj, poklepetaj ob brezplačni skodelici kave ali čaja, pridobi potrebne informacije in si izberi svojo naslednjo destinacijo!

View Event →
Slovenia trip
Mar
8
to Mar 10

Slovenia trip


 
52397707_10155798171911945_3400919666644746240_o.jpg
 

Welcome weeks are finished but there is one cherry on the top - Slovenia trip across our beautiful country.
The trip is going to take three full days. Leaving early on Friday morning and arriving back on Sunday evening. Inbetween get ready to experience fun at Slovenia's finest destinations.

Day 1: LAŠKO and BLED AREA
How to open the Slovenia trip - by not being thirsty, right? We'll start the trip with a good taste in our mouth. 1st stop is going to be in Laško with a tour of our most famous brewery that ends with beer tasting! (NOTE: if you come from Štajerska region, as we do, you almost have to drink Laško).
We will continue our way to the most beautiful place in Slovenia, Bled, where we will stop for lunch . With full bellies, we have to relax and lose some weight by pedalling to a cute island in the middle of the lake that has a Gothic church on the top. There's a bell that you can ring 3-times and your wish will come true!
We are going to finish the first day with a chill party in a bar in Kranj.

Day 2: POSTOJNA
After breakfast, the road is going to take us to visit the most popular tourist cave in Europe – Postojna cave. The cave’s railway will take us in the magical network of Karst tunnels. The cave is a home to a very special animal – the human fish (Proteus). Slovenians like to call it a baby dragon. In the cave it is a bit colder, don't forget another sweater or a jacket. You will also have the possibility to show off with your singing and the cave will respond with an amazing echo at the end.
After the cave, we are going to see the Predjama castle. It's a Renaissance castle built within a cave mouth with a legend of Erazem of Predjama, that we will explain to you there.
On the way to the Slovenian coastline, we will stop at another castle, Socerb, that offers a great view over Slovenia and Italy. You can make some pretty insane pictures of the sunset there. In the evening we will come to our apartments and finish the day with a private party next to the sea.

Day 3: SLOVENIAN COAST
After two extremely full and fun days, we will need something to relax ;) After breakfast, a short walk to the oldest and most popular sea town Piran. On the town hill, you have a view of 3 countries: Slovenia, Italy and Croatia. Some free time for a coffee there and then lunch in Lucija. The second favourite touristic destination is Portorož. Get ready for some crazy see adventures. We can catch some sun there for a nice end of our trip.

Who knows, maybe at our way back home, there might even be a surprise waiting for you...

The trip is all inclusive and consists of 2 overnight stays with breakfast, lunch and dinner, bus and all entrance fees. We are having lunch in one of the best restaurants in Slovenia!

Price:
Normal: 140€
Slovenia trip + ESN card: 150€
Slovenia trip + ESN card + welcome weeks: 210€

NOTE: There will only be one Slovenia trip this semester!
SPOTS ARE LIMITED SO HURRY UP AND GRAB YOUR TICKETS! Tickets will be sold at the office hours!

Your ESN Maribor Team.

View Event →
 Bajk kuhna / Bike kitchen / Maribor
Feb
15
4:30 PM16:30

Bajk kuhna / Bike kitchen / Maribor


 
50273944_2177089429021317_3087577011850313728_n.jpg
 

Bajk kuhna / Bike Kitchen je prostor / delavnica / orodjarna za medsebojno učenje / izmenjavo znanj / veščin o popravljanju / nadgradnji koles.

V BK imamo na voljo vsa potrebna orodja, dele in znanja s katerimi lahko popraviš svoje kolo. BK je na sporedu vsak petek od 16:30 do 20:30.

Pravila BK so objavljena tukaj:
https://ibikemaribor.com/pravila-bajk-kuhne/

Prijava na e-novice Mariborske kolesarske mreže:
https://ibikemaribor.com/prijava-na-novice/

View Event →
Bajk kuhna / Bike kitchen / Maribor
Feb
8
4:30 PM16:30

Bajk kuhna / Bike kitchen / Maribor


 
50273944_2177089429021317_3087577011850313728_n.jpg
 

Bajk kuhna / Bike Kitchen je prostor / delavnica / orodjarna za medsebojno učenje / izmenjavo znanj / veščin o popravljanju / nadgradnji koles.

V BK imamo na voljo vsa potrebna orodja, dele in znanja s katerimi lahko popraviš svoje kolo. BK je na sporedu vsak petek od 16:30 do 20:30.

Pravila BK so objavljena tukaj:
https://ibikemaribor.com/pravila-bajk-kuhne/

Prijava na e-novice Mariborske kolesarske mreže:
https://ibikemaribor.com/prijava-na-novice/

View Event →
 IAESTE Maribor predstavitev
Dec
5
4:30 PM16:30

IAESTE Maribor predstavitev

 
46929623_10156824518963664_60457170839273472_o.jpg
 

Hej ti, študent/ka tehnike, naravoslovja ali ekonomije!

Si sit zgolj teoretičnega učenja? Bi rad svoje znanje in ideje pretvoril v prakso, zraven pa še potoval in spoznaval druge kulture ter navsezadnje tudi sebe?
Vabljen si na predstavitev društva IAESTE v KMŠ Pisarno, kjer boš spoznal svojo priložnost opravljanja prakse v tujini.

Prvi del dogodka je predstavitev delovanja društva IAESTE, drugi del pa potopisna predavanja članov IAESTE, ki bodo predstavili svojo lastno izkušnjo iz prve roke.

Nagradna igra s praktičnimi nagradami in brezplačen praktičen topel napitek za udeležence!

View Event →
Kako v tujino?!
Nov
21
5:00 PM17:00

Kako v tujino?!

 
44298343_2428854397157093_3621141658025852928_o.jpg
 

Novo študijsko leto se je že dodobra začelo, obveznosti na fakultetah se kopičijo in zagotovo že vsakdo izmed nas razmišlja o krajšem ali daljšem oddihu nekje izven meja Slovenije. Kaj pa, če ne bi čakali na novoletne praznike, zimske počitnice ali daljši poletni oddih? Kaj pa, če obstaja možnost, da se podaš v tujino, se naučiš tujega jezika, spoznaš mednarodne prijatelje, prepotuješ deželo, ne zamudiš študijskih obveznosti in hkrati pridobiš neprecenljive izkušnje? Da je vse to mogoče, ti bomo predstavili na dogodku Kako v tujino?, ki ga v sodelovanju z Mednarodno pisarno Univerze v Mariboru organizira Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM.

Na dogodku se bodo predstavila številna društva in organizacije, ki delujejo na območju Maribora in omogočajo študentom najrazličnejše možnosti odhoda v tujino. Študentje boste imeli v okviru mednarodne tržnice priložnost obiskati njihove stojnice in pridobiti vse potrebne informacije o tem, kam v tujino, kako se prijaviti, kdaj so razpisni roki, kakšne so možnosti sofinanciranja in štipendij ter na kaj morate biti še posebej pozorni. Sledila bo okrogla miza, na kateri bodo sodelovali študentje, ki so že imeli priložnost izkusiti tujino, bodisi preko študijske izmenjave, prostovoljstva, dela v tujini, študentske konference ali poletne šole. Vsi ti bodo z nami iz prve roke delili številne zanimive zgodbe, manj prijetne izkušnje in nam predstavili trike, kako se z njimi soočiti. Po okrogli mizi bo sledil neformalen klepet s sodelujočimi študenti, društvi in organizacijami, kjer boste imeli študentje ob brezplačni pijači možnost pridobiti še manjkajoče informacije, ki vas glede specifične izkušnje v tujini zanimajo.

PROGRAM DOGODKA:
- 17:00 mednarodna tržnica,
- 18:00 okrogla miza,
- 19:20 predstavitev društev in organizacij,
- 19:30 neformalen klepet.

Tekom dogodka boste imeli študentje možnosti sodelovanja in postavljanja vprašanj, v kolikor pa te specifično področje, društvo ali organizacija še posebej zanima, lahko vprašanje postaviš že danes, odgovor nanj pa bodo podali na dogodku: https://tlk.io/kakovtujino

Pojdi, vprašaj, poklepetaj ob brezplačni skodelici kave ali čaja, pridobi potrebne informacije in si izberi svojo naslednjo destinacijo!

Vstop je prost.

View Event →
USPOSABLJANJE: Vrste zaposlitev in zaposlitvenih možnosti
May
29
to Jun 20

USPOSABLJANJE: Vrste zaposlitev in zaposlitvenih možnosti

Delat grem! organizira  sklop usposabljanj Vrste zaposlitev in zaposlitvenih možnosti, kjer se boste aktivno spoznali z različnimi organizacijami, podjetji in posamezniki, ki bodo predstavili svojo pot do zaposlitve oziroma načine kako njihovo podjetje ali organizacija zaposluje nove kadre. Da bo uspodabljanje čim bolj praktično in da bo odgovorjeno na vsa vprašanja, ki so za vas aktualna, vas vabijo, da pripravite svoja vprašanja, na katera boste skupaj iskali odgovore v diskusiji po vsaki predstavitvi.

Podrobnejši opisi vsakega srečanja in terminski razpored najdete v nadaljevanju.

Za več informacij so dosegljivi na telefonski številki 051 659 929 ali na elektronskem naslovu tanja.veber@mkc.si, več o projektu pa lahko preberete na http://www.delatgrem.si/. Usposabljanja so namenjena mladim med 15. in 29. letom, ki niso v delovnem razmerju.

Vabljeni, da se pridružite!

UVODNO USPOSABLJANJE (1. in 2. del) – Torek, 29. 5., in četrtek, 31. 5., ob 10. uri, MKC Maribor, Ob železnici 16 (v 1. nadstropju)

Na uvodnem usposabljanju tega sklopa se boste preko teorije in primerov iz prakse seznanili z osnovami vsake od vrst zaposlitev, ki jih boste kasneje obiskali na terenu. Dogovorili se boste tudi glede poteka usposabljanj v tem sklopu v prihodnje, ko boste obiskali različna podjetja, organizacije in posameznike na terenu. Usposabljanje izvaja dr. Maja Lamberger Khatib.

NEVLADNI SEKTOR – Torek, 5. 6., ob 10. uri, Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30 (dobite se na dvorišču)

Hana Repše, direktorica zavoda Mars, vam bo predstavila privatni zavod kot obliko nevladne organizacije, ki je bila v preteklosti društvo. Srečate se v Vetrinjskem dvoru, kjer si boste ogledali prostore organizacije in njihove glavne aktivnosti. Spoznali boste razlike med zasebnim in javnim zavodom, postopek ustanovitve zavoda (kdo lahko ustanovi zavod, višina osnovnega kapitala, izbira imena, razmerje med partnerji) ter razliko med zavodom in društvom. Skozi izkušnje predavateljice boste v sproščeni debati skupaj z udeleženci razmišljali o prednostih in slabostih zasebnega zavoda.

JAVNI SEKTOR – Četrtek, 7. 6., ob 10. uri, Univerzitetna knjižnica Maribor, Gospejna ulica 10 (dobite se pred glavnim vhodom)

Mojca Žuželj Ogrizek, pravnica in zaposlena v Univerzitetni knjižnici Maribor, vam bo predstavila značilnosti javnega zavoda, pravno formalno ozadje ustanovitve in delovanja takšne organizacije. Spoznali boste tudi kadrovske vidike vodenja javnega zavoda in pravni vidik zaposlovanja v javnem sektorju.

PRIJAVA NA RAZPISE – Ponedeljek, 11. 6., ob 10. uri, MKC Maribor, Ob železnici 16 (v 1. nadstropju)

Nina Pohleven, projektna koordinatorka, vam bo približala prijave na razpise. Skupaj boste spoznali kje in kako iskati primerne razpise, elemente razpisne dokumentacije in razlike med evropskimi in slovenskimi razpisi. Predavateljica vam bo skozi osebne izkušnje predstavila zaposlitvene priložnosti na projektnem delu.

PODJETJA – Torek, 12. 6., ob 10. uri, MKC Maribor, Ob železnici 16 (v 1. nadstropju)

Mitja Florjanc je podjetnik, ki se ukvarja s fotografsko dejavnostjo in vam bo skozi spekter svoje osebne izkušnje predstavil postopek ustanovitve podjetja (d. o. o.) in dela v lastnem podjetju. Odgovoril vam bo na vprašanja kot so ali potrebujemo ustanovni kapital, katere so poslovne oblike podjetij, kakšna je razlika med s. p. in d. o. o., katere so ključne institucije v postopku ustanovitve d. o. o., pogoji za ustanovitev podjetja itd. Približal vam bo tudi kadrovski vidik sodelovanja znotraj podjetja.

STATUS SAMOSTOJNEGA KULTURNEGA DELAVCA – Četrtek, 14. 6., ob 10. uri, Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30 (dobite se na dvorišču)

Vojka Miklavc, samozaposlena v kulturi, bo predstavila status samostojnega kulturnega delavca. Skozi svojo izkušnjo vam bo prikazala postopek pridobitve statusa in uradne pogoje ter pravno-formalni vidik upravljanja takšne vrste zaposlitve. Na podlagi lastne izkušnje bo opredelila prednosti, slabosti in izzive, ki jih takšna oblika zaposlitve prinaša.

SAMOZAPOSLITVE (AJPES in TOČKA VEM) – Torek, 19. 6., ob 10. uri, Ajpes, Trg Leona Štuklja 10 (dobite se v pritličju)

Vesna Zupanič, zaposlena na Agenciji Republike Slovenije za Javnopravne evidence in storitve – Ajpes, vam bo predstavila vrste samozaposlitev s poudarkom na registraciji samostojnega podjetnika (s. p.). Spoznali boste institucijo Ajpes in točko Vem, ter glavne razlike med različnimi vrstami samozaposlitev. Udeleženci boste dobili priložnost povprašati o vsem, kar vas zanima v povezavi s samozaposlitvami.

ZAPOSLITVE V TUJINI IN MOBILNOST – Sreda, 20. 6., ob 13. uri, MKC Maribor, Ob železnici 16 (1. nadstropje)

Miran Kerec bo predstavil svojo izkušnjo iskanja zaposlitve v Avstriji, kjer je uspešno zaposlen že 6 let. Predstavil bo razlike v izkušnji razgovora za delo v tujini in Sloveniji in kako se nanj učinkovito pripraviti. Dotaknili se boste tudi tematik vezanih na urejanje dokumentacije, pred, med in po zaposlitvijo ter kaj vse je potrebno vedeti preden se odločimo za iskanje zaposlitve v tujini.

V drugem delu pa boste skozi zgodbe prostovljcev spoznali Evropsko prostovoljsko službo (EVS) kot obliko pridobivanja novih znanj in kompetenc v tujini. Rafa, Esme in Jesus so prostovoljci iz tujine, trenutno na EVS projektu v Pekarni Magdalenske Mreže.

View Event →
Predstavitev programa AuPair v ZDA
Apr
23
3:00 PM15:00

Predstavitev programa AuPair v ZDA

 
KC.png
 
 • Kdaj: ponedeljek, 23. april 2018, ob 15:00
 • Traja: 90 minut
 • Kje: Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor, dvorana Južni stolp
 • Izvajalec: Boštjan Gasser, New Intelligence Slovenija
 • Univerza/fakulteta: Univerza v Mariboru

Karierni center Univerze v Mariboru in agencija New Intelligence Slovenija vabita vse, ki iščete nova znanja, praktično izpopolnjevanje in izkušnjo multikulturnosti na predstavitev programa AuPair v ZDA. na predstavitvi boste spoznali:

 • program AuPair v ZDA;
 • pogoje in postopek za prijavo;
 • potek izbire udeleženca;
 • prednosti in ugodnosti udeležencev v programu.

Agencija, ki želi svoje poslanstvo in programe narediti kar najbolj prepoznavne med vsemi mladimi, ki imajo potrebna znanja in (predvsem) sposobnosti ter jim predstavlja delo z otroki in mladimi izziv, podarja vsem rijavljenim v program Au Pair in the US do konca meseca maja 2018 popust v višini 100$ (zato cena le 800$ z že vključeno letalsko karto, ezgodnim avaranjem, 4-5 dnevnim šolanjem na AuPair akademiji v New Yorku in šolnino v višini 500$ za izobraževalni program po vaši izbiri).

View Event →
Študentski Amsterdam
Apr
12
to Apr 16

Študentski Amsterdam

 
amsterdam.jpg
 

Potovalna agencija FAIRTRAVEL v sodelovanjem s KMŠ - Klub Mariborskih ŠtudentovKlub ptujskih študentov in Šaleški Študentski Klub pripravlja študentski izlet v Amsterdam!

Kdaj?
Avtobus zapusti glavno avtobusno postajo v Mariboru v četrtek, 12. 4., ob 18:00. Vračanje v ponedeljek, 16. 4., zjutraj.

Cena?
189€ za člane Kluba mariborskih študentov, Kluba ptujskih študentov in Šaleškega študentskega kluba ter 199€ za ostale.
V ceno je vključen prevoz, dve nočitvi z zajtrkom v hostlu ClinkNOORD ter izvedba programa.

Možna doplačila na destinaciji:
- Heiniken experience: 16€
- vožnja z ladjico po kanalih in pijača: 15€

Kako se lahko prijavim?
Prijavite se lahko preko povezave: https://goo.gl/4T3ooi
ali na Info točki ŠOUM (Gosposvetska cesta 86)

Pohitite, saj je število mest omejeno!

Program:
V četrtek popoldan se boste iz Maribora odpravili proti Nizozemski. Pred prihodom v Amsterdam si boste ogledali vasico Zaanse Schans, ki ji zaradi veternic, izdelave cokel in pridelave sira pravijo tudi Mala Nizozemska. Nato se boste odpravili proti Amsterdamu, kjer si boste po namestitvi v hostel ogledali mesto in izkusili Heiniken experience. Sobotno dopoldne bo namenjeno samostojnemu raziskovanju mesta, zvečer pa si ga boste ogledali še iz ladjice. V nedeljo boste zapustili Amsterdam in si med potjo ogledali še simpatično tradicionalno mesto Utrecht. V Maribor boste prispeli v ponedeljek zjutraj.

Več informacij o programu:
https://goo.gl/nhoyDz

View Event →
Razpisni rok: Razpis za prostovoljce – vzgojitelje na letovanjih (2018)
Mar
31
1:00 PM13:00

Razpisni rok: Razpis za prostovoljce – vzgojitelje na letovanjih (2018)

 
ZPMMb.jpg
 

Eden izmed temeljnih ciljev ZPM Maribor je zagotoviti vsem otrokom enake možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa, pri čemer je pomoč prostovoljk in prostovoljcev neprecenljiva. Brez njih (vsako leto jih je okoli 200) ne bi mogli omogočiti počitnic skoraj 1.800 otrokom, ki vsako leto letujejo z njimi.

Priprave na novo sezono letovanj v Vzgojno izobraževalnem in rekreativnem centru v Poreču (VIRC Poreč), na Domu Miloša Zidanška na Pohorju (DMZ Pohorje) in v Marburgu, vsako leto stečejo februarja, ko objavijo RAZPIS za prostovoljce na letovanjih. K sodelovanju vabijo prostovoljce, ki bi kot vzgojitelji ali športno rekreativni vzgojitelji želeli del poletnih počitnic preživeti z otroki in mladostniki (od 6 do dopolnjenega 18 leta starosti) v Poreču, na Pohorju ali v Marburgu. Počitnice vključujejo športno – rekreativne dejavnosti, ustvarjalne delavnice ter pestre zabavne in kulturne programe, ki jih pripravijo prostovoljke in prostovoljci sami.

Za otroke in mladostnike je letovanje z vrstniki nepozabna izkušnja, prav tako pa tudi za prostovoljce. Pridruži se tudi ti!

Rok za oddajo prijave je 31. marec.

Več informacij o razpisu in prijavnice: http://zpm-mb.si/novice-dogodki/razpis-za-prostovoljce-vzgojitelje-na-letovanjih-2018/

View Event →
Informativni sestanek o Poletnih univerzah
Mar
29
5:00 PM17:00

Informativni sestanek o Poletnih univerzah

 
uni.jpg
 

Marec je ponovno tukaj in s tem se odpirajo tudi prijave za Poletne univerze. Poletna univerza je največji in najdaljši kratkoročni dogodek v AEGEE-ju. Gre za dvotedensko izmenjavo v poletnem času v tuji državi s še približno 30 AEGEE-jevci iz drugih držav. Poletna univerza (ang. Summer University) je mišljeno kot neformalno učenje o kulturi in jeziku države, ki jo obiščeš. Tako se lahko spoznavaš z britansko kulturo, špansko zgodovino ali grško mitologijo, prav tako pa se lahko naučiš jadranja v Italiji ali fotografiranja v Turčiji. Za to obdobje je potrebno odšteti 150-200 €. V to ceno pa je vključena nastanitev, vsaj dva obroka na dan (od tega mora biti en topel), prevozi med dogodkom, vstopnine, voden ogled mesta in še mnogo več.

Seznam poletnih univerz in več podrobnosti lahko najdeš tukaj.

Kako se prijavim na Poletno univerzo?

Predpogoj za prijavo je, da si član AEGEE-ja. Če to še nisi, lahko postaneš tako, da kontaktiraš tajnico društva Pio Kovačič preko elektronske pošte pia.kovacic@aegee-maribor.si, se dogovoriš za termin, podpišeš pristopno izjavo ter plačaš letno članarino. V to ceno sta vključena udeležba in sodelovanje na vseh lokalnih in mednarodnih dogodkih, ki so organizirani znotraj društva AEGEE.

Ko je ta korak opravljen, dobiš uporabniško ime in geslo za intranet, s katerima se lahko prijaviš na Poletno univerzo. Ob prijavi je potrebno poslati tudi motivacijsko pismo, saj je število udeležencev za vsako Poletno univerzo omejeno in je potrebna selekcija, ki jo organizatorji opravijo s pomočjo motivacijskih pisem.

Rok za prijavo na Poletno univerzo je do srede, 2. 5. 2018.

Več informacij lahko pridobiš na informativnem sestanku o Poletnih univerzah, ki bo v četrtek, 29. 3. 2018 ob 17. uri v MMSM (Mestni mladinski svet Maribor, Trg revolucije 9). Na sestanku bo predstavljen potek prijave, nasveti za pisanje motivacijskega pisma, slišali pa boste tudi izkušnje članov, ki so se že udeležili Poletne univerze.

Udeležbo na sestanku lahko potrdiš na njihovem Facebook dogodku.

 

View Event →
Že imate HI člansko izkaznico?
Dec
20
6:00 PM18:00

Že imate HI člansko izkaznico?

 • Popotniško združenje Slovenije (map)
 • Google Calendar ICS

In zakaj bi jo morali imeti?

Hostelling International članska izkaznica omogoča bivanje v 4.000 youth hostlih v 80 državah po nižjih članskih cenah. Poleg tega omogoča tudi več kot 10.000 popustov. Ni to več kot odlično? Vse popuste lahko pregledate tukaj. V Sloveniji so v ospredju športne aktivnosti – v Šport centru Bovec vam ponujajo popuste na raznolike adrenalinske športe, prav tako lahko skočite s padalom v tandemu 10 % ceneje. Zveni vabljivo? Preverite še druge popuste.

View Event →
Kako v tujino?!
Nov
30
5:30 PM17:30

Kako v tujino?!

Pravijo, da je najlepše doma. Se strinjaš? Ali pa bi bilo lepše na študijski izmenjavi v Španiji, v Nemčiji, na Poljskem? Kaj pa na profesionalni praksi na Kitajskem, v Egiptu, v Kanadi? Ali pa samo na poletnem delu na Novi Zelandiji ali v ZDA? Bi bil morda bolj zadovoljen pri opravljanju prostovoljstva v državah tretjega sveta ali pa kar v sosednjih državah?

View Event →
Mladinska izmenjava - Srbija
Aug
28
12:30 PM12:30

Mladinska izmenjava - Srbija

LAST MINUTE mladinska izmenjava v Srbiji! Vas zanima povezava med migracijskimi tokovi in podnebnimi spremembami? Bi želeli deset aktivnih dni preživeti z mladimi, ki prihajajo iz Srbije, Makedonije in Madžarske? Potem se le brž prijavite na mladinsko izmenjavo, namenjeno osebam, starim 18 - 27 let! Za več informacij se obrnite na: jera@epeka.si

View Event →
Šolanje otrok iz Slovenije v Zvezdnem mestu pri Moskvi, 31. 3. – 6. 4. 2017
Mar
31
to Apr 6

Šolanje otrok iz Slovenije v Zvezdnem mestu pri Moskvi, 31. 3. – 6. 4. 2017

Kako se urijo kozmonavti? Vas mika vesolje? Bi se pridružili skupini mladih, ki načrtujejo obisk Zvezdnega mesta? Novinar Vojko Kogej, direktor Vesoljske tiskovne agencije, je doslej v Rusijo odpeljal že tri skupine mladih potnikov in zdaj nabira četrto. Če se bo zbralo dovolj kandidatov, se bodo na pot odpravili 31. marca.

View Event →