Filtering by: mladinski sektor

Dan odprtih vrat MC Postaja z glasbeno delavnico
Oct
1
4:00 PM16:00

Dan odprtih vrat MC Postaja z glasbeno delavnico

epeka-PRAVI.png

V okviru odprtih vrat MC Postaja se boste lahko poleg igranja “old school” analognih iger, ki so v prostoru postavljene ves čas (biljard, ročni nogomet, ping-pong, pikado), z mentorjem preizkusili tudi v igranju inštrumentov!

Organizacija: EPEKA

KDAJ: 1. 10. 2019 / 16:00

KJE: MC Postaja, Preradovičeva 1

View Event →
Bademantl dan - dan gole resnice o globalnem segrevanju
Aug
30
10:00 AM10:00

Bademantl dan - dan gole resnice o globalnem segrevanju

Kopališče Mariborski otok (10.00 – 18.00)

Trg Leona Štuklja (18.00 - 22. 00)

Leto 2059, nekje v majhnem kraju ob reki

Lovro: "Ojoj, odkar pomnim sem v kopalkah in v tem bademantlu, počasi bo čas za novega..."

Maja: "Dedek in babica sta povedala, da včasih ni bilo tako, da so obstajali letni časi, celo zima. Da je babica imela polno omaro oblek. Sedaj pa lahko oblečeš še samo kopalke in bademantl čez. Brez bazenov sploh ne bi mogli preživeti te vročine."

Lovro: "Kdo je kriv za to? Kdo je dovolil globalno segrevanje do te mere, da moramo mi sedaj trpeti zaradi te vročine?"

30. avgust 2019, Maribor

Junaki se zbiramo na zadnji petek v avgustu, da bi rešil Zemljo pred globalnim segrevanjem. Med superjunakinjami in superjunaki iščemo okrepitve, saj je svet v nevarnosti kot še nikoli doslej. Na na ta dan celoten Maribor preplavijo bademantli. Svetovni javnosti pokažemo, da nam je mar za okolje in prihodnost. Prihodnost sveta je odvisna od nas, od majhnega kraja v majhni državi, od Mariborčank in Mariborčanov, zato se na ta dan zbiramo tisti, ki nam ni vseeno za okolje in prihodnost.

Pridite na Mariborski otok peš, s kolesom ali busom. V bademantlu. Simbolno. Če ne ukrepamo zdaj, bomo bademantle morali nositi celo leto. Poleti se bomo v njih skrivali pred soncem, pozimi pa nam bodo nudili dovolj toplote za prijetno posedanje na Poštni. Ampak... Si res želiš nosit bademantl celo leto? Švicarji pravijo, da bodo že leta 2050 v Ljubljani temperature v povprečju višje za 3,5 °C. Virginia Beach v osrčju Slovenije, brez plaže, brez morja. Nekaj se more spremeniti! Zdaj.

Na globalno segrevanje ne bomo vplivali sami, imamo pa možnost, da opozorimo na majhne korake, ki jih lahko naredi vsak izmed nas. Reciklirajmo več, aktivirajmo kolesa, porabimo manj tople vode, uporabimo varčne žarnice, tu in tam posadimo kakšno drevo! Ne iščimo izgovorov za lenobnost, opozorimo z bademantlom, da nam ga kmalu ne bo treba nositi ves čas.

V petek, 30. avgusta se bomo v bademantlih na kopališču Mariborski otok družili od 10. do 18. ure. Vsi bademantlarji imate ta dan brezplačen vstop na kopališče. Ob 11. uri pričnemo z okroglo mizo na temo Globalnega segrevanja, kjer se bomo pogovarjali o težavah, ki pestijo naše okolje in o tem, kako lahko sami pozitivno vplivamo nanje, kasneje pa Lovro (Youtube kanal Nekineki) prične z animacijskim programom ob podpori katerega bo mladim približam pomembnost okoljske ozaveščenosti.  Več nas bo, bolj fino se bomo imeli pa še manj tople vode bomo porabili. Si takrat v službi? Nič hudega. Povej sodelavcem, da je 30. avgust prvi mariborski bademantl dan, šefu ali šefici povej, da je ena izmed nalog podjetja tudi skrb za okolje, potem pa skupaj bademantlajte v pisarnah in pridite na kopališče, ko končate. Ob 18. uri se bo bademantl procesija skupaj odpravila na Trg Leona Štuklja. Baje bo še DJ v bademantlu. Pridi!

Splet: http://epeka.si/bademantl-dan/

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/894107704293174/

Za dodatne informacije smo na voljo na: 030 610 606 (Štefan Simončič)

View Event →
Živa knjižnica Maribor gostuje
May
24
4:00 PM16:00

Živa knjižnica Maribor gostuje


 
56161339_2339951582892617_679975623120125952_n.jpg
 

Živa knjižnica Maribor bo 24. maja letos že petič gostovala v Hiši vseh Generacij v Zgornji Kungoti. Dogajanje se bo pričelo ob 16. uri in bo traja vse do 19. ure.

Vzporedno z Živo knjižnico Maribor bo potekala tudi delavnica risanja s kano.

Za tiste, ki nas še niste obiskali - ko bralec_ka pride na Živo knjižnico Maribor, se, tako kot v običajni knjižnici, registrira, dobi izkaznico, polista po knjižnem katalogu (kjer so zbrani vsi profili živih knjig) in si eno izbere.

Kaj je Živa knjižnica?

Živa knjižnica je knjižnica kot vsaka druga – ima knjige, knjižničarja_ko, bralce_ke in čitalnico. Posebnost Žive knjižnice je ta, da so knjige ljudje, ki skozi dialog z bralci_kami delijo svoje življenjske zgodbe ter izpodbijajo stereotipe, predsodke in stigme. Osnovni namen Žive knjižnice je namreč ozaveščanje o človekovih pravicah in človeškem dostojanstvu preko preizpraševanja predsodkov, ki vodijo k diskriminaciji določenih posameznikov_c ter družbenih skupin.

Kdo so žive knjige?

Žive knjige so posamezniki_ce, ki se v svojem življenju soočajo s predsodki in stigmami ter so pripravljeni_e govoriti o svoji izkušnji in jo deliti z drugimi. To so lahko pripadniki_ce različnih manjšin in drugih marginaliziranih družbenih skupin, ljudje z osebnimi lastnostmi oziroma življenjskimi okoliščinami, ki so pogosto podvržene stereotipom, predsodkom in stigmam ali v družbi veljajo kot tabu npr. nekdanji brezdomec_ka, vojak_inja, gej, transspolna oseba, oseba, ki se je  zdravila za depresijo, porodni_a aktivist_ka, mama geja, ...

Kako poteka Živa knjižnica?

Živa knjižnica poteka tako, da si bralec_ka pri knjižničnem pultu, kjer ga/jo pričaka knjižničar_ka iz nabora knjig oz. knjižnega kataloga izbere knjigo, ki jo želi prebrati. Knjižničar_ka bralca_ko in knjigo predstavi in ju pospremi v čitalnico, ki je rahlo odmaknjen prostor, kjer potekajo branja. Branje poteka v obliki pogovora, kjer knjiga pripoveduje o sebi, bralec_ka pa knjigi postavlja vprašanja, ki ga/jo zanimajo v povezavi s temo knjige. Branje poteka do 30 minut, če pa se bralec_ka in knjiga strinjata, pa se branje lahko podaljša za dodatnih 15 minut. Knjiga ima vso pravico tudi do tega, da na vprašanja, za katera sama presodi, da so preveč osebna ali o njih ne želi govoriti, ne odgovori.

Vabljeni in vabljene :)


View Event →
Pogovor s Tinom Kamplom, v. d. direktorjem Urada RS za mladino
May
10
11:00 AM11:00

Pogovor s Tinom Kamplom, v. d. direktorjem Urada RS za mladino

59435661_2444724755546508_2484750533353537536_o.jpg

Urad RS za mladino, ki deluje pod okriljem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, že vse od leta 1991 skrbi za uresničevanje javnega interesa v mladinskem sektorju na državni ravni. S svojimi ukrepi pa vpliva tudi na delovanje organizacij v mladinskem sektorju na lokalni ravni.

MKC Maribor in Pekarna – magdalenske mreže vabita v petek, 10. maja, ob 11:00, na pogovor z v. d. direktorjem Urada RS za mladino, Tinom Kamplom.
Pogovor bo potekal v prostorih Hostla Pekarna, Ob železnici 16, Maribor.

Z v. d. direktorjem se bomo pogovarjali o tem kako se bo mladinski sektor razvijal v prihodnjih letih, o aktualnih temah zagotavljanja kakovosti v mladinskem delu ter digitalizaciji, kako Urad RS za mladino spremlja razvoj mladinskega sektorja na lokalni ravni ter seved razpisih, ki jih lahko s strani Urada RS za mladino pričakujemo še letos.

Seveda pa bo prostor tudi za vprašanja obisovalcev_k.

Vabljeni_e.

Vir fotografije: mlad.si

View Event →
Stresi stres, s čuječnostjo do lažjega spoprijemanja s stresom
May
8
9:00 AM09:00

Stresi stres, s čuječnostjo do lažjega spoprijemanja s stresom

60559719_2174193836041952_278812500714061824_n.jpg

Stres je v sodobnem času, kjer vlada produktivnost, pritisk biti uspešen, zmogljiv in obremenjen s hitenjem od opravka do opravka, stalnica. Skorajda smo se z njim že sprijaznili. Vendar so posledice kroničnega negativnega stresa za človeško telo in psihološko stanje katastrofalne. Vedno več mladih, od zgodnjih let, se sooča s takimi in drugimi obremenitvami.

Se ti je že zgodilo, da si delal_a, delal_a, zdržal_a pritiske, nato šel_la na zaslužen oddih in nenadno zbolel_a?
Se ti je zgodilo, da imaš večkrat občutek, da vsi samo nekaj od tebe zahtevajo, ti pa že skoraj deluješ na praznih obratih?
Se je v tvojem življenju poslabšalo zdravstveno stanje?
Težko zaspiš, ali se zbujaš?
Tudi ko želiš odklopiti in se sprostiti, te okupirajo raznorazne misli, telo pa deluje, kot bi bilo pod elektriko, in enostavno ne zmoreš delati nič ali uživati?
Se ti včasih zdi, da vsi tvoji prijatelji na omrežjih živijo svoje sanjsko življenje, tebi pa ne uspeva, si potrt_a in razočaran_a?

Vse to in še druge preobleke ima na nas stres. Stres je posledica pritiskov, nezdravih odnosov, pričakovanj drugih in pričakovanj samega do sebe, posledica pretiranega delovanja možganov zaradi preobsežnih informacij, nezdrave in neredne prehrane, premalo aktivnosti (pasivnega telesa) itd.

Ena od odličnih orodij so tehnike ČUJEČNOSTI. Biti tukaj in zdaj.

Na delavnicah bomo ne le govorili o stresu in o čuječnosti, pač pa bomo skupaj dejansko preiskusili tehnike, ki lahko služijo za pristnejši stik s samim seboj, da boš sam_a znala dozirati delo in počitek, se znal_a umiriti, prisluhniti telesu, ustaviti tok neprijetnih misli, da te čustva več ne bodo preplavljala, da boš zaživel_a bolj polno in pisano življenje.

Delavnice so sestavljene razgibano, delali bomo na vseh čutilih, tako da bo poskrbljeno za tvoj dih, tvoje telo, tvoje brbončice in tvojo sproščeno zabavo v ritmu narave in ritmu glasbe.

Se sliši zanimivo? Potem se do srede, 5. junija 2019, prijavi in bodi del te čudovite zgodbe tudi ti. ;)

Prijaviš se na povezavi: https://forms.gle/JQVzSKkHfyhXyfUr7

Podrobnejši program aktivnosti bomo objavili v prihodnjih dneh.

Delavnice organizira Mladinski kulturni center Maribor v sklopu programa »Stresi stres, s čuječnostjo do lažjega spoprijemanja s stresom«, ki ga v okviru nacionalnega projekta Za zdravje mladih 2.0 sofinancira mreža Za zdravje mladih.

Vse delavnice so za udeležence brezplačne.

View Event →
Slovenska mladina 2018: individualizem, prekarnost in stres
Apr
18
10:00 AM10:00

Slovenska mladina 2018: individualizem, prekarnost in stres


 
56480288_166280270973855_7031621019928363008_n (1).jpg
 

Kako se mladi v Sloveniji soočajo s stresom in vedno večjo individualizacijo? Katere vrednote so zanje pomembne? Kaj si želijo doseči in česa jih je v življenju najbolj strah? Kako preživljajo prosti čas? V kolikšni meri zaupajo vladi in Evropskemu parlamentu ter koliko odgovornosti so pripravljeni prevzeti? In najpomembneje, ali vidijo svojo prihodnost v tujini ali v Sloveniji? To je le nekaj vprašanj,
na katera so odgovorili mladi v popolnoma novi empirični Raziskavi o mladih v Sloveniji 2018/2019, ki jo je izvedla fundacija Friedrich Ebert Stiftung.

Reprezentativni vzorec je obsegal 1000 mladih, starih od 14 do 29 let, ki smo jih povprašali o njihovem odnosu, pričakovanjih in skrbeh. Raziskava ne opisuje zgolj, kako mladi vidijo svojo prihodnost, ampak podaja tudi predloge o tem, kako jim lahko širša družba pomaga in zanje ustvarja priložnosti v Sloveniji. Predstavitev ključnih ugotovitev vključuje tudi zanimivo regionalno primerjavo, saj je raziskava del mednarodnega raziskovalnega projekta mladih fundacije Friedrich Ebert Stiftung, ki obsega 11 sočasnih raziskav v jugozahodni Evropi: deset nacionalnih raziskav in eno regionalno.

10:00 Pozdravni nagovor

10:05 Predstavitev izsledkov študije Slovenska mladina (Andrej Naterer) in predstavitev izsledkov regionalne študije mladih (Miran Lavrič)

10:40 Panelna razprava

Nina Kirbiš (Urad za kulturo in mladino),
Urška Breznik (Infopeka, mladinski center),
Marja Guček (Mladinski kulturni center),
Matic Matjašič (predstavnik Mestnega mladinskega sveta),
Andrej Naterer (Univerza v Mariboru),
Miran Lavrič (Univerza v Mariboru).

Moderatorka: Lucija Dežan

11:30 Zaključek

View Event →
Strokovna konferenca o zasvojenosti in rabi digitalnih tehnologij
Apr
11
9:00 AM09:00

Strokovna konferenca o zasvojenosti in rabi digitalnih tehnologij


 
53875442_988631941327825_3705988049763565568_n.jpg
 

Center Šteker že drugič organizira strokovno konferenco na temo prekomerne rabe digitalnih tehnologij.

Konferenca bo potekala v četrtek, 11. aprila 2019 v amfiteatru Filozofske fakultete v Mariboru. Tema letošnje konference je ZASVOJENOST IN RABA DIGITALNIH TEHNOLOGIJ MED MLADIMI.

PROGRAM KONFERENCE najdete tukaj: http://steker.indijanez.si/2017/04/konferenca/

Prijavite se tako, da izpolnite spodnji obrazec: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4rOGkE1UQoQNLZoRvzJOevSBQ4G0pJGthEGLC--_jUeKK-g/viewform?vc=0&c=0&w=1

Prijave so mogoče do 2.4.2019.


Kotizacije NI.

View Event →
Predstavitev nalog Mladi za napredek Maribora 2019
Apr
10
5:00 PM17:00

Predstavitev nalog Mladi za napredek Maribora 2019


 
slika.png
 

Predstavitev nalog Mladi za napredek Maribora 2019

Mladinski center Evropski kulturni in tehnološki center Maribor v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor vabita na predstavitev mladih raziskovalcev, raziskovalnih nalog in inovacijskih predlogov 36. srečanja Mladi za napredek Maribora. 

Izdelki mladih raziskovalcev osnovnih in srednjih šol bodo predstavljeni v sredo, 10. aprila 2019, ob 17. uri, v Centru eksperimentov Maribor, Glavni trg 20, Maribor.

http://www.ektc.si/sl/novice/predstavitev-nalog-mladi-za-napredek-maribora-2019

View Event →
Razstava Stičišča
Apr
5
6:00 PM18:00

Razstava Stičišča


 
56196719_845720279105909_6598655197998743552_n.jpg
 

Rodili smo se otroci, nepopisan list papirja in čistih duš. Skozi rast smo se začeli poditi za barvami, ki nam jih je svet ponujal. Spregledali smo in začeli krojiti niti. Niti, ki jih pletemo, so postale navdih ustvarjalnosti. Predstavljajo pot, ki nam jo življenje ponuja. Vsak plete svojo in vsaka pot se enkrat konča, da se lahko znajdemo na novem začetku.


Razstava Stičišča se ukvarja z interdisciplinarnim povezovanjem umetniških tehnik treh mladih ustvarjalcev; Zale Česnik, Toma Vebra in Ane Zmrzlak. Razstava sestoji iz instalacije pritrjene na strop, na katerem so prepletene niti, iz katerih se v prostor spuščajo šivanke. Stene krasijo risbe, kjer je minimalizem izražen s čisto linijo, včasih tudi v kombinaciji z barvo in kolažem. Del razstave pa so tudi pesmi, napisane v prostem verzu, katerih rdeča nit je minimalizem in izčiščenost.
Otvoritev razstave bo v petek, 5.4.2019 ob 18.00. Razstava bo postavljena do 13.4.2019 in si jo boste lahko vsak dan ogledali med 14.00 in 18.00 uro, v tem času si boste lahko tudi za prostovoljen prispevek zagotovili pesniško zbirko Točka preloma, iz katere je zgrajen pesniški del razstave. Za glasbo bo poskrbela Vesna Godec, prav tako pa bo poskrbljeno za prigrizke in pijačo.
Dogodek bo povezoval Vito Zakrajšek Čahuk.

Vabljene, vabljeni!

Vstop prost

---------------------------------------------------------------

Zala Česnik je študentka likovne pedagogike, ki je srednješolsko izobraževanje zaključila na Gimnaziji Celje-Center, likovna smer, kjer je v sklopu umetniških predmetov, v sodelovanju in pod mentorstvom Tomaža Tomažina in Maje Smrekar, dveh slovenskih umetnikov, razstavljala v prostorih Sodobne galerije Celje. Tekom teh let je bila tudi del kolektivne skupinske razstave Osebno. Zaključek leta 2018 je zabeležila razstava Nenačrtana, kjer je avtorica prvikrat predstavila serijo risb do tedanjega likovnega ustvarjanja, kjer se ukvarja z linijo kot glavno likovno prvino. Svoja dela ima tudi permanentno razstavljena v HiKoFi-ju, Specialty Coffee Store-u, ter na ta način s svojo umetnostjo doprinese del sebe tudi mestu Maribor.

Ana Zmrzlak je srednjo šolo obiskovala na Gimnaziji Celje - Center, smer Predšolska vzgoja. Po končani srednji šoli je študij nadaljevala na Pedagoški fakulteti v Mariboru, Likovna pedagogika. V tem času je sodelovala pri eni skupinski razstavi, izvedla je tudi samostojno razstavo v Celju.

Tom Veber, katerega umetniško ustvarjanje obsega polja igre, petja in literarne dejavnosti se v preteklem času prvenstveno posveča le tej. Poezijo objavlja v osrednjih literarnih revijah Dialogi, Mentor, Literatura in Apokalipsa, sodeluje na pesniških Slamih in gostuje po Sloveniji s pesniško monodramo Realizem je rezerviran za klovne. Je regionalni nominiranec za literarni natečaj Urška 2017 in zmagovalec Pesniške olimpijade 2018. V sklopu festivala Slovenski dnevi knjige je organiziral enega izmed prvih LGBT literarnih večerov v Mariboru. Marca je izšel njegov pesniški prvenec Točka preloma pri založbi Literarna hiša Maribor v istem mesecu je skupaj s fotografom Timom Pongrancem predstavil pesniško – fotografsko razstavo Brstenje, ki je razstavljena v hostlu Mladinskega centra Maribor.

View Event →
Kako do štipendije za deficitarne poklice?
Apr
4
1:00 PM13:00

Kako do štipendije za deficitarne poklice?


 
54798224_2275416429452231_7829027714710372352_o.jpg
 

PREDSTAVITEV MOŽNOSTI:
Štipendije za deficitarne poklice so namenjene dijakom, ki se izobražujejo za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj kadra glede na potrebe delodajalcev. Vlogo bo možno oddati od 15. 6. 2019 do 20. 9. 2019.

Polni naziv razpisa: Javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2019/2020 (273. javni razpis)

Rok prijave: od 15. 6. 2019 do vključno 20. 9. 2019. Vloge, oddane pred začetkom roka/po zaključku roka za prijavo, bodo zavržene.

Link: http://www.sklad-kadri.si/si/razpisi-in-objave/naslovnica/razpis/n/javni-razpis-za-dodelitev-stipendij-za-deficitarne-poklice-za-solsko-leto-20192020-273-javni-ra/

View Event →
Roadshow Maribor
Mar
27
8:30 AM08:30

Roadshow Maribor

 • Trg Leona Štuklja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
 • Google Calendar ICS

 
55759810_10155889085245706_1781737770809556992_o.jpg
 

MSS - Mladinski svet Slovenije v sodelovanju z European Youth ForumMestna občina Maribor in Mestni Mladinski Svet Maribor organizira  Roadshow – enodnevno promocijo volitev v Evropski parlament, ki bo v sredo, 27. marca 2019, na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Kaj želiš sporočiti Evropi in politikom? Želiš narediti spremembe v EU?

Pridruži se nam v sredo in imel_a boš priložnost sporočiti svoje ideje Evropi in vodilnim politikom! Poleg tega boš lahko sodeloval_a pri zanimivih aktivnostih!

V Maribor namreč prihaja Evropski mladinski forum s posebnim promocijskim vozilom, s katerim zbirajo mnenja mladih po Evropi ter si prizadevajo povečati glas mladih na prihajajočih evropskih volitvah.

V Mariboru bomo mladi lahko sodelovali pri naslednjih aktivnostih kampanje #ChangeIsComing Roadshow:
- ob 11. uri bomo mladi lahko razpravljali o aktualnih tematikah s politiki, mladimi kandidati_kami za poslance_ke EP ter predstavniki Evropskega mladinskega foruma, Mladinskega sveta Slovenije in Mestne občine Maribor;
- od 8.30 do 18.00 bomo mladi spoznali in preizkusili aplikacijo za primerjavo programov evropskih političnih strank;
- od 8.30 do 18.00 bo lahko kdorkoli posnel 20-sekundno sporočilo za kandidate na Evropskih volitvah;
- od 8.30 do 18.00 se bomo s prostovoljci pogovarjali zakaj je vsak glas pomemben in kako lahko mladi oddajo svoj glas.

Se vidimo v sredo na Trgu Leona Štuklja!

View Event →
Informativni sestanek za Javni razpis MOM za sofinanciranje mladinskih dejavnosti v letu 2019
Mar
14
10:00 AM10:00

Informativni sestanek za Javni razpis MOM za sofinanciranje mladinskih dejavnosti v letu 2019


 
52598233_989116104627015_5664629806893891584_o.jpg
 

Mestna občina Maribor obvešča, da je z dnem 8.3.2019 objavljen Javni razpis za sofinanciranje mladinskih dejavnosti v Mestni občini Maribor v letu 2019 – projekti (JRP-MD-2019)

 • Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov na področju mladinskih dejavnosti.

 • Namen javnega razpisa je izbor kakovostnih projektov, ki odgovarjajo na potrebe mladih, z ozirom na strateške dokumente, ki so navedeni v razpisu, ter področja razpisnega sofinanciranja.

 • Cilj javnega razpisa je izvedba kakovostnih projektov mladinskih dejavnosti, ki bodo v čim večji meri vključevali mlade z območja MOM, posebej mlade z manj priložnostmi.

Področja razpisnega sofinanciranja so:

 • omogočanje neformalnega učenja, usposabljanja ter večanja kompetenc mladih;

 • razvijanje politične participacije mladih na lokalni in nacionalni ravni ter vpliva na odločanje o za njih pomembnih javnih politikah;

 • lajšanje dostopa mladih do trga delovne sile in razvijanje podjetnosti, ustvarjalnosti in inovativnosti mladih;

 • skrb za mlade z manj priložnostmi, pri katerih se prepletajo različne prikrajšanosti (npr. materialna oz. finančna, izobrazbena, zaposlitvena, stanovanjska), in ki so pri dostopu do virov dobrin pogosto v izrazito neugodnem položaju (npr. različne skupine invalidov, iskalci zaposlitve, pripadniki drugih etničnih skupin idr.);

 • razvijanje prostovoljstva, solidarnosti in medgeneracijskega sodelovanja mladih;

 • povečevanje socialne vključenosti in zagotavljanja enakih možnosti med spoloma ter preprečevanja diskriminacije;

 • promocija zdravega načina življenja in preprečevanja različnih oblik odvisnosti mladih.

Projekt se lahko izvaja na enem ali več področjih razpisnega sofinanciranja.

Rok za prijavo se zaključi dne 8.4.2019.

Besedilo razpisa je objavljeno skupaj z ostalo razpisno dokumentacijo, na spletni strani Mestne občine Maribor/Javni razpisi/Javni razpisi - kultura in mladina:

http://www.maribor.si/povezava.aspx?pid=16609

INFORMATIVNI SESTANEK:

Informativni sestanek z vsemi, ki bi se želeli prijaviti na javni razpis, bo v četrtek, 14. marca 2019 ob 10. uri, v prostorih Mestnega mladinskega sveta Maribor, Trg revolucije 9 v Mariboru.

Informativni sestanek bo namenjen tudi vprašanjem v zvezi s prijavo na Javni razpis za sofinanciranje mladinskih dejavnosti v Mestni občini Maribor v letih 2019, 2020 in 2021 – nevladni in nepridobitni mladinski centri (JRSMD / NMC 2019-2021), ki ga je Mestna občina Maribor objavila dne 22.2.2019 (rok za prijavo 22.3.2019).

View Event →
Razpis COM'ON Maribor
Mar
12
to May 12

Razpis COM'ON Maribor

 • Mladinski kulturni center Maribor (map)
 • Google Calendar ICS

Si star/-a med 15 in 29 in živiš v Mariboru? Si v glavi večkrat rečeš »Vem kaj manjka v tem mestu!« ali pa »To bi jaz znal/-a narediti bolje?« Super, to je to! Bodi zrav’n! Zaganjamo namreč projekt Com’On Maribor - prvi projekt, ki sredstva za ideje razdeli na podlagi participativnega proračuna za mlade.

View Event →
Javni razpis MOM za sofinanciranje mladinskih dejavnosti v letu 2019
Mar
8
to Apr 8

Javni razpis MOM za sofinanciranje mladinskih dejavnosti v letu 2019

 • Mestni mladinski svet Maribor (map)
 • Google Calendar ICS

 
52598233_989116104627015_5664629806893891584_o.jpg
 

Mestna občina Maribor obvešča, da je z dnem 8.3.2019 objavljen Javni razpis za sofinanciranje mladinskih dejavnosti v Mestni občini Maribor v letu 2019 – projekti (JRP-MD-2019)

 • Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov na področju mladinskih dejavnosti.

 • Namen javnega razpisa je izbor kakovostnih projektov, ki odgovarjajo na potrebe mladih, z ozirom na strateške dokumente, ki so navedeni v razpisu, ter področja razpisnega sofinanciranja.

 • Cilj javnega razpisa je izvedba kakovostnih projektov mladinskih dejavnosti, ki bodo v čim večji meri vključevali mlade z območja MOM, posebej mlade z manj priložnostmi.

Področja razpisnega sofinanciranja so:

 • omogočanje neformalnega učenja, usposabljanja ter večanja kompetenc mladih;

 • razvijanje politične participacije mladih na lokalni in nacionalni ravni ter vpliva na odločanje o za njih pomembnih javnih politikah;

 • lajšanje dostopa mladih do trga delovne sile in razvijanje podjetnosti, ustvarjalnosti in inovativnosti mladih;

 • skrb za mlade z manj priložnostmi, pri katerih se prepletajo različne prikrajšanosti (npr. materialna oz. finančna, izobrazbena, zaposlitvena, stanovanjska), in ki so pri dostopu do virov dobrin pogosto v izrazito neugodnem položaju (npr. različne skupine invalidov, iskalci zaposlitve, pripadniki drugih etničnih skupin idr.);

 • razvijanje prostovoljstva, solidarnosti in medgeneracijskega sodelovanja mladih;

 • povečevanje socialne vključenosti in zagotavljanja enakih možnosti med spoloma ter preprečevanja diskriminacije;

 • promocija zdravega načina življenja in preprečevanja različnih oblik odvisnosti mladih.

Projekt se lahko izvaja na enem ali več področjih razpisnega sofinanciranja.

Rok za prijavo se zaključi dne 8.4.2019.

Besedilo razpisa je objavljeno skupaj z ostalo razpisno dokumentacijo, na spletni strani Mestne občine Maribor/Javni razpisi/Javni razpisi - kultura in mladina:

http://www.maribor.si/povezava.aspx?pid=16609

View Event →