Filtering by: 2019
Rok(ovanje)
Jan
16
to Jan 20

Rok(ovanje)


 
49296036_1979237872205046_126709880353456128_n.jpg
 

V spomin na Cloveka z velikim Č, ki je mnogo prezgodaj zapustil naš svet in odšel za mavrico, bo društvo Humanitarček (kot obljubljeno) vsako leto njegov rojstni dan 16. 1. poskusilo obeležiti s humanitarno noto.

Zbirali bodo NOGAVICE za brezdomce.. štumfe, po domače. Sive, črne, bele... rabljene (a ne strgane), nove... Vendar SAMO in IZKLJUČNO NOGAVICE.

Z njimi je Rok namrec rad zalagal brezdomce. Ce bi bilo po njegovo, bi jim podaril vijolične NK Maribor. Tako da bomo tudi teh veseli.

Vsako leto, na Rok(ovanje), bomo tako poskusili obuti čimveč brezdomcev.

Nogavice lahko med 16. 1. in 20.1. odnesete v Vijol’čno bajto na Tyrševi ali v Mercatorju.

ZBIRAMO SAMO NOGAVICE.

https://www.vecer.com/mali-vem-katero-barvo-si-izbral-na-mavrici-6547228

V kolikor želite poslati kakšen par:
Humanitarček
Za:Rokija
P.p. 1156
2017 Maribor

View Event →
PRAVNIK V PRAKSI 2019
Jan
17
2:00 PM14:00

PRAVNIK V PRAKSI 2019


 
Lawyer.jpg
 

PRAVNIK V PRAKSI 2019_ Poziv za mlade pravnike in študente prava

Si študent prava ali diplomant Pravne fakultete? Si brez rednih delovnih izkušenj? Star do 29 let?

Zavod PIP te vabi, da se vključiš v program za pridobivanje praktičnih pravniških izkušenj in znanj. Pridobil jih boš z reševanjem konkretnih pravnih primerov, sodelovanjem pri svetovalnem delu s strankami, spoznavanjem pravnega podjetništva in projektnega načrtovanja. Šest generacij udeležencev je že sodelovalo v programu. Pridruži se jim tudi ti.

Kdo se lahko prijavi?

Program je namenjen mladim, do vključno 29. leta starosti, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

- imajo diplomo 1. ali 2. stopnje bolonjskega programa pravne fakultete in so brez formalnih delovnih izkušenj ali

- so diplomanti starega univerzitetnega programa ali

- so študenti zaključnih letnikov oz. absolventi 1. ali 2. stopnje bolonjskega programa pravne fakultete.

Kaj prinaša vključitev v program

- dvig samozavesti pri iskanju zaposlitve zaradi pridobljenih strokovnih kompetenc

- praktično seznanitev s poklici v pravni stroki

- pridobivanje izkušenj pri osebnem delu s strankami

- praktične izkušnje z različnih pravniških opravil

- neformalne kompetence in usposabljanje.

Kaj je vsebina programa

- reševanje pravnih primerov iz vsakdanjega življenja

- individualno svetovalno delo s strankami

- priprava različnih pravnih pisanj

- delo v različnih pravniških poklicih (t.i. job shadowing)

- izbrana pravna predavanja iz prakse

- delavnice zaposlovanja v tujini.

Kako se prijaviš

Izpolni spletno prijavo na http://zavodpip.si/sl/pravnik-v-praksi-2019 najkasneje do 20. 1. 2019. Za podrobnejšo seznanitev s programom bodo 17. 1 .2019 ob 14. uri pripravili informativni dan, ki bo potekal v prostorih Zavoda PIP, Gosposvetska cesta 86, Maribor. Za dodatne informacije se lahko obrnete na: sanja.antonijevic@zavodpip.si.

Opombi

1 Opomba: Uporabljeni izrazi, zapisani v moški spolni slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženske in moške.

2 V program se ne morete vključiti, če ste končali po 1. Bolonjski stopnji smer pravo, nadaljujete pa študij na drugi fakulteti, npr. ekonomija, …

Vir slike: http://pnvlawyer.com/domestic-assault-lawyer-toronto-and-spousal-charges/

View Event →
Začetni tečaj tibetanskih vaj - vrelec mladosti
Jan
17
6:00 PM18:00

Začetni tečaj tibetanskih vaj - vrelec mladosti


 
50012384_1014536772080857_1312711940333633536_o.jpg
 

TIBETANSKE VAJE – VRELEC MLADOSTI


Ni naključje, da berete te vrstice. Tako, kot ni naključje, da si želite ponovno počutili »žive« in iščete nekaj, kar bo dvignilo vašo strast do življenja. Tibetanske vaje se vam ponujajo kot korak proti spremembi vašega življenja na bolje. So kot nalašč za vse, ki iščejo nekaj dostopnega, kar ne vzame preveč časa, kar umiri in osredotoči in istočasno pripelje do dobrega počutja. Rezultat bo prišel kot prožnost telesa in duha, kot energija od katere boste kar »pokali« in tudi kot mladostno počutje in izgled, po katerem vsi hrepenimo. Pet enostavnih vaj bo razvilo vašo samodisciplino tako fizično, mentalno in duševno. Ne samo, da boste doprinesli k lastnemu opolnomočenju, vaša sprememba bo motivacija drugim, da dosežejo svoj življenjski potencial.

KAJ SO TIBETANSKE VAJE?
Tibetanske vaje so serija petih vaj oziroma obredov, ki spominjajo na jogo in zajemajo tudi dihalne tehnike. Vsako vajo ponavljamo 21 krat, vsak dan. Med vsako izmed petih vaj naredimo dihalno tehniko za dvig energije. Celoten program vam bo vzel med 15 in 20 minut dnevno. Hitrim tudi manj.

KAKO VAJE DELUJEJO?
Povezave med čustveno bolečino in zdravjem-boleznijo ni moč spregledati. Lahko si sicer zatisnemo oči, naš čustveni in energetski svet pa kljub temu vplivata na naše zdravje-bolezen. Tibetanske vaje delujejo na to povezavo in kakor tudi na vse vidike našega življenja – fizične, mentalne, čustvene, duševne in energetske. Po izročilu tibetanskih menihov, ki naj bi bili začetniki prakticiranja vaj, je razlika med zdravim in ne zdravim, mladim in manj mladim človekom v vrtenju njegovih 7 energetskih centrov – čaker. Če se vrtijo normalno, kar pomeni enakomerno hitro v isto smer, ki je proti desni, je naše zdravje dobro, mi smo vitalni in polni energije in naše počutje je odlično. Vaje povzročijo, da se delovanje naših čaker normalizira, mi pa to občutimo kot harmonijo, ravnovesje, zmanjšanje napetosti, jeze in negativizma.

KAJ ŠE LAHKO PRIČAKUJETE?
Vsak, ki redno prakticira tibetanske vaje, vključno z mano, vam bo naštel najmanj štiri od spodaj naštetih dobrobiti Tibetanskih vaj:
- Drastičen dvig energije
- Večja samodisciplina
- Povečana motivacija
- Večja umirjenost
- Večja jasnost misli
- Zmanjšanje okorelosti telesa in misli
- Izboljšanje drže
- Izboljšanje spanca
- Povečanje mišične mase
- Izboljšanje hormonskega ravnovesja (menopavza, PMS)
- Povečano dobro počutje in občutek zadovoljstva
- Pravilnejše dihanje
- Mladostnejši izgled
- Zmanjšanje bolečin
- Gibljivi sklepi.

ALI SO KAKŠNE OMEJITVE?
Če ste zdravi, omejitev ni. Če pa imate kaj od naštetega, pa se posvetujte z vašim zdravnikom:
- Povišan ali prenizek krvni pritisk
- Povečano srce
- Neenakomerno bitje srca
- Pred kratkim preživet srčni infarkt
- Multipla skleroza
- Parkinsonova bolezen
- Rak
- Duševne bolezni
- Operacija v zadnjih 6 mesecih
- Poškodbe ali bolezni hrbtenice
- Težek artritis
- Glavkom.
Naštete bolezni niso same po sebi omejitev za Tibetanske vaje, je pa nujen predhoden posvet z zdravnikom. Gre za vaše zdravje!

KAKO POTEKA TEČAJ?
Ni vseeno kako delamo vaje. Učenje po knjigi Vrelec mladosti je lahko zabavno, vendar nam ne da vseh informacij, ki jih potrebujemo za pravilno izvedbo. Ker naredimo vsak dan 105 ponovitev, kar na leto znese okoli 38.000 ponovitev, je izjemno pomembno, da jih delamo pravilno. Da se tega naučimo, sem se odločila, da organiziram tri stopenjski tečaj. Delam jih že štiri leta in morala sem narediti kar precej prilagoditev, da si nisem pridelala poškodb.


Na začetnem tečaju se bomo naučili osnov, prilagojene izvedbe vaj, osnov o delovanju čaker in meridianov, osnovne dihalne tehnike. Po petih tednih bo sledil nadaljevalni tečaj, kjer bomo vaje nadgradili z dihalnimi tehnikami, vajami prizemljevanja, dopolnili znanje o čakrah, meridianih in avri. Čez nadaljnjih pet tednov se dobimo na izpopolnjevalnem tečaju, kjer se bomo naučili uporabe afirmacij med vajami in izpopolnili izvedbo vaj. Na zadnjem tečaju bodo že precej vidne spremembe. Vsak tečaj bomo zaključili z vajo sproščanja – vodeno meditacijo.

KAKŠNA JE VAŠA INVESTICIJA?
Karkoli izboljša vaše zdravje pravzaprav nima vrednosti. Mi ljudje smo stvarem postavili merljive enote v denarju. V bistvu pa gre za izmenjavo. Vaša investicija oziroma izmenjava znaša 60,00 EUR za celoten tečaj. Na prvem tečaju plačate 40,00 EUR in na tretjem 20,00 EUR.

ŠE KAJ?
Na tečaj se je potrebno prijaviti na email: polonastrasekborko@gmail.com ali na telefon 070 408 361.
Dodatna navodila dobite ob prijavi.

Pa radi se imejte.
Polona Strašek Borko

View Event →
Baltske republike - dežela jantarja (Gorazd Sancin) // Potopis
Jan
17
7:00 PM19:00

Baltske republike - dežela jantarja (Gorazd Sancin) // Potopis


 
48394635_2028463417267508_4777895201173667840_o.jpg

Predavanje: BALTSKE REPUBLIKE - DEŽELA JANTARJA,


Predava: GORAZD SANCIN,
Četrtek, 17. 1. 2019, ob 19:00, Vetrinjski dvor - večnamenska dvorana (Vetrinjska ulica 30, Maribor).

Gorazd Sancin in Marko Rudolf sta kolega, ki sta julija bila na potovanju po teh deželah. Litva je bila že v starih časih država, sicer del litovsko-poljskega kraljestva, ki je bilo nekoč veliko kot Avstroogrska, drugi dve pa sta dobili državni status med I. in II. svet. vojno, in potem kot republiki v zvezni državi. In tako so vse tri, podobno kot Slovenija in Hrvaška, imele ustavno možnost odcepitve (takšne ustavne pravice, kljub romantičnemu gledanju nekaterih, npr. Katalonija in Čečenija, nimata!) in v začetku 90. let postale samostojne države.


No, kljub izredni lepoti, ki ju je tam dočakala, sta se delno hotela umakniti poletni vročini (nameravala sta najprej v Maroko). Rešila sta se sicer arabskega poletnega puščavskega vremena, poletnega monsuna, ki ga imamo zadnja leta v Srednji Evropi, pa ne!
Res škoda, da so ti kraji bili do pred nekaj leti skoraj pozabljeni, sedaj pa so pomemben del evropskega turističnega zemljevida.

PRISPEVEK ZA DELOVANJE DRUŠTVA: za člane, študente in dijake od 1 €, za ostale od 2 €. Za študente in dijake s plačano članarino je vstop prost.

View Event →
Tečaj praktične filozofije
Jan
21
6:00 PM18:00

Tečaj praktične filozofije


 
50062221_2136748406635688_5984994183461470208_o.jpg
 

Tečaj “praktične filozofije” vas bo seznanil z biseri svetovnih filozofij. Vpeljal vas bo v svet velikih idej, o katerih so premišljevali starodavni filozofi in modreci na vseh koncih sveta. O teh učenjih boste govorili na enak način kot so govorili oni – enostavno in razumljivo. Učenja boste med seboj primerjali ter poudarili nekatere najbolj bistvene skupne točke.

Ideje, ki so poudarjene na tem tečaju, so izredno aktualne danes in nepogrešljive za sodobnega človeka. Pomagajo nam bolj spoznati sebe, razširiti splošna znanja, lažjo vključitev v družbo, skratka, omogočajo nam boljšo pripravo na življenje.

Osnovne informacije:

• Predavanja bodo potekala v prostorih Nove Akropole, in sicer 1-krat tedensko, v trajanju 2 šolskih ur.
• Tečaj ne zahteva predznanja.
• Prijavite se lahko prek e-maila, telefona ali neposredno v naših prostorih.
• Tečaji se odpirajo večkrat letno.
• Predstavitveno predavanje je brezplačno.
• Cena tečaja je 60 €, za študente in upokojence pa 40 € (možno je plačati v dveh obrokih).


Teme predavanj:

1. VIDNA IN NEVIDNA NARAVA ČLOVEKA - Kako se naučiti biti človek
• Zakaj potrebujemo filozofijo
• Sedem dimenzij človeka in univerzuma
• Človek kot bitje duha, duše in telesa

2. DUHOVNOST INDIJE – BHAGAVAD GITA - Kako prepoznati in uresničiti naloge življenja
• Človek in usoda: karma in darma
• Nauk o reinkarnaciji in nesmrtnosti duše
• Notranji boj prebuja zavest

3. ETIKA BUDIZMA - Kako se spopasti z bolečino in strahom
• Štiri temeljne resnice
• Pot preseganja bolečine
• Moč sočutja

4. MISTIKA TIBETA - Kako hoditi po poti glave in po poti srca
• Vloga učitelja v razvoju učenca
• Knjiga zlatih pravil
• Tri dvorane: neznanja, znanja in modrosti

5. MODROST KITAJSKE – KONFUCIJ - Kako živeti po zakonih Neba
• Pot plemenitega človeka – pot Neba
• Lastnosti dobrega vladarja, etika kot temelj politike
• Štiri oblike delovanja

6. MITOLOGIJA IN RELIGIJA EGIPTA - Kako se naučiti živeti in kako umreti
• Egipčanski misteriji kot izvor religije, znanosti, umetnosti in politike
• Nasveti egipčanskih modrecev
• Anijev papirus – Egipčanska knjiga mrtvih

7. FILOZOFIJA GRČIJE – SOKRAT - Kako spoznati sebe
• Sokratovo življenje
• Prek dialoga do modrosti
• Naučiti se poslušati svoj notranji glas

8. PLATONOV IDEALIZEM - Kako urediti družbo, ki gradi človeka
• Nauk o idejah
• Simbolika mita o votlini
• 4 arhetipi: dobro, lepo, pravično in resnično

9. ETIKA RIMA – STOIKI - Kako razviti notranjo moč in psihično stabilnost
• Razvoj poguma za spopadanje z življenjskimi izzivi
• Vladati sebi – najvišja oblast
• Notranja in zunanja svoboda

Po končanem tečaju Praktične filozofije lahko nadaljujete z Uvodom v šolo filozofije (Praktično filozofijo 2): http://akropola.org/predavanja-za-clane/

Dogodek si lahko ogledate tudi na spletni strani: https://akropola.org/velika-ucenja-vzhoda-in-zahoda/

View Event →
Komični četrtek - Črni humor Edition
Jan
24
8:00 PM20:00

Komični četrtek - Črni humor Edition


 
Standup.jpg
 

Pred samim izpitnim obdobjem vedno paše zvrhana doza dobrega humorja. In Študentska organizacija Univerze v Mariboru za vas pripravlja izvrstno sprostitev.

V četrtek, 24. 1. 2019 jo lahko najdete v kavarni Štuk, kjer vas bodo ob 20. uri zabavali:

- Jernej Celec,
- Marko Žerjal in
- Matevž Baloh.

Da pa se bomo popolnoma pripravili na prihajajoče izpitno obdobje bo ta komični četrtek obarvan v črni humor. Kot vedno vas bodo na mizah čakali prigrizki.

View Event →

Projekt Mladi kustos: otvoritev razstave Maksa in Metke Kavčič
Jan
16
6:00 PM18:00

Projekt Mladi kustos: otvoritev razstave Maksa in Metke Kavčič


 
49548143_1247582805389501_9120400376321802240_o.jpg
 

»Likovno bogastvo naše krajine in človeka v njej je od nekdaj hranilo in polnilo platna naših mojstrov in zakaj bi jaz zaprl oči ob tej lepoti?« ‒ Maks Kavčič

Ker želimo, da skupaj z nami začutite lepoto umetnosti, ste vljudno vabljeni na razstavo DRUŽINSKA VEZ. Maks in Metka Kavčič, ki so jo pod okriljem mentorjev pripravili študentje tretjega letnika Oddelka za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Mariboru.

Otvoritev bo v sredo, 16. januarja 2019, ob 18. uri v Galeriji Media Nox na Židovskem trgu.
Razstavo bo otvoril dekan Filozofske fakultete, red. prof. dr. Božidar Kante.

Prijazno vabljeni tudi na javno vodstvo, ki bo v soboto, 19. januarja, ob 11. uri. V sklopu kulturnega praznika bo v četrtek, 7. februarja, ob 18. uri potekalo vodenje po razstavi ter ob 19. uri pogovor z umetnico Metko Kavčič.

Vljudno vabljeni!

Mladi kustosi: Miha Ambrožič, Sara Dobrajc, Vanesa Erjavec, Sara Hajdinac, Patricia Hrnčić, Lejla Kruško, Eneja Urnaut, Tjaša Žgavc

Mentorji: Petra Čeh, prof. umet. zgod., asist. dr. Gorazd Bence, izr. prof. dr. Polona Vidmar

Organizacija: Oddelek za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Mariboru in Galerija Media Nox (MKC Maribor)

View Event →
Začetni tečaj smučanja
Jan
15
6:00 PM18:00

Začetni tečaj smučanja


 
46676998_1999239526833443_4756082131724140544_o.jpg
 

Zdrava Zabava in ŠOUM prirejata 6-urni začetni tečaj smučanja.

KOMU JE TEČAJ NAMENJEN: tečaj smučanja je primeren za vse tiste, ki se želite poizkusiti v slovenskem nacionalnem športu – smučanju, se ob tem neizmerno zabavati in uživati, ter hkrati skrbeti za svoje telo in biti v dobri družbi na svežem zraku.

Na začetnem tečaju smučanja spoznamo:
Osnovne oblike drsenja so oblike drsenja, ki so podlaga za nadaljnje osvajanje zarezne (carving) tehnike. Izhajajo iz osnovnih položajev in sicer iz:
– prilagajanje na smuči in osnovne položaji,
– položaja za smuk naravnost,
– plužnega položaja (ustavljanje),
– klinastega položaja (sprememba smeri),
– drsenje v osnovnih položajih,
– preprosto spreminjanje smeri…ipd.


Posebno pozornost posvetimo prilagajanju na povečevanje hitrosti, koordinacijskim poskokom, kot so razni (po)skoki, obrati, drsenje nazaj … Pri začetnem tečaju smučanja preidemo iz preprostih oblik drsenja in spreminjanja smeri v navezovanje novih zavojev in naprednih tehnik. Napredovanje je delno pogojeno tudi s kvaliteto smuči, zato vsem tečajnikom ponudimo tudi izposojo smuči s stranskim lokom.

PONUJAMO TI:
• male skupine, stopenjsko učenje, prilagojeno tvojim sposobnostim,
• izposojo smučarske opreme,

učitelja(ico) z licenco z večletno prakso,
• sproščeno učenje na svežem zraku,
po želji nadaljevalni tečaj,
• učenje možno tudi na nočni smuki (po dogovoru s skupino).
Delo na snegu poteka po programu

Delo na snegu poteka po programu nacionalne šole smučanja Slovenije, ki je uradni program SZS in ZUTS Slovenije.

CENA
6- urni tečaj smučanja 60€ (brez opreme)

Cena velja za člane Zdrave Zabave – možnost brezplačne včlanitve.

Tečaj se bo izvedel v primeru prijavljenih min 2 oseb, maksimalno število v skupini so 4 osebe.


View Event →
Potuj s KMŠ: Etiopija te spremeni!
Jan
8
6:00 PM18:00

Potuj s KMŠ: Etiopija te spremeni!

  • KMŠ - Klub Mariborskih Študentov (map)
  • Google Calendar ICS

 
49129648_2898155253543393_6603928945391828992_o.jpg
 

8 .1. 2019 ob 16h KMŠ ponovno nadaljuje s serijo potopisnih predavanj. Novo sezono bomo otvorili z potopisnim predavanjem po Etiopiji.

Popotnik Bernard Cvikl, ki je obiskal že več kot 80 držav sveta, bo predstavil 23 dnevno in 6000km dolgo pot po Etiopiji v osrčju Afrike. 

Potovanje je vsebinsko razdeljeno na 3 sklope: plemena in narodi južne Etiopije v dolini reke Omo, kulturno zgodovinski severni del Etiopije s starodavnimi kraljestvi, krščanskimi cerkvami, samostani in gradovi od 4. st. n. š. ter zaključni del s poudarkom na naravnih znamenitostih (Danakilska depresija, aktivni vulkan Erta Ale, slana puščava, nacionalna parka Simien in Awash). 

Potopisno predavanje vsebuje video material in foto projekcijo.

Določena vsebina vključuje nekatere eksplicitne prizore nasilja, zato mogoče ni primerna za "občutljive" ali za otroke.

View Event →
Šivalnica popravljalnica: Tečaj osnov šivanja s šivalnim strojem
Jan
7
5:30 PM17:30

Šivalnica popravljalnica: Tečaj osnov šivanja s šivalnim strojem


 
48390807_2346344222250522_3385540161851883520_o.jpg
 

Novo leto nov izziv!

V Marsovo izbo vabijo vse, ki bi se želeli naučiti osnov šivanja s šivalnim strojem pod izkušeno roko Nine Logar, tekstilne inženirke in oblikovalke svoje lastne znamke oblačil, modnih dodatkov in uporabnih predmetov iz tekstila, Ninarozina. 

Nina nas bo vodila med sestavnimi deli stroja, vpeljala v napeljevanje niti, naučila pravilne izbire igel, botrovala prvemu šivu, in nas spremljala pri vseh naslednjih, vse do spretnosti šivanja s strojem.
Zaželeno je, da na tečaju rokujemo s svojim, ker ima kot vsak drug tudi šivalni stroj svoje značilnosti in posebnosti. Za tiste, ki te možnosti nimate, pa imamo na Marsu tudi kakega na zalogi. 
Raven šiv, zarobljene hlače, nova preobleka za vzglavnik so prvi izzivi, ki jim z veliko potrpežljivosti in vaje lahko sledi menjava zadrge ali pa preprosto oblačilo.
Ker je pristop k poučevanju individualen, tečaj poteka v manjših skupinah, do 5 udeležencev, udeleženk. Po zaključenem enomesečnem tečaju, se lahko prijavimo na novega, kjer bomo svoje znanje nadgrajevali, nadgrajevale.

OBVEZNE PRIJAVE in več informacij na telefonski številki 041 875 759 (Nina).

CENA je 80 €/mesec, ki vključuje vse materiale in orodja ter znanja in vedenja, ki jih Nina deli z vami.

Delavnice šivanja bodo potekale tri zaporedne ponedeljke v januarju: 7. 1., 14. 1 . in 21. 1. 2019 med 17.30 in 21. uro.

Zavod MARS Maribor

Povezava do dogodka: https://www.facebook.com/events/330659864454558/

Fotografija: iz knjige Vse o ročnih delih, 1979

View Event →
EYFCC 2.0 - European Youth Friendly Cities Conference 2019
Jun
21
9:30 AM09:30

EYFCC 2.0 - European Youth Friendly Cities Conference 2019

 
36236155_2103868259626327_4679048852433534976_o.jpg
 

Cluj-Napoca will be the host the second EUROPEAN YOUTH FRIENDLY CONFERENCE on 21 June 2019, a gathering in Cluj-Napoca, the new innovation, cultural and youth hub of Central and Eastern Europe. The event connects municipality representatives, youth and urban development experts from Romania and from all around Europe, key people and coordinators involved in European Youth Capital programmes throughout Europe and youth workers actively involved in developing youth friendly ecosystems all around Europe.

The event is also connected to Cluj Never Sleeps, edition 2019.

TOPICS ADDRESSED:
* Youth Participation in Urban Development
* Social Innovation in Youth Participation
* Urban thematic Youth programmes and Strategies
* Support Sturcutres and Mechanisms for Youth
* Participatory Budgeting for Youth in Cities

The event will have contributions from:

EUROPEAN YOUTH FORUM
EUROPEAN THINK TANK ON YOUTH PARTICIPATION
EUROPE
NOVI SAD, SERBIA, EUROPEAN YOUTH CAPITAL 2019

Upcoming European Youth Capitals
AMIENS 2020, France
City nominated for 2021 (nomination in November 2018)

Former European Youth Capitals
TURIN 2010, ITALY
BRAGA 2012, PORTUGAL
MARIBOR 2013, SLOVENIA
THESSALONIKI 2014, GREECE
CLUJ-NAPOCA 2015, ROMANIA
GANJA 2016, AZERBAIJAN
VARNA 2017, BULGARIA
CASCAIS 2018, PORTUGAL

The event will also host cities nominated as Romanian Youth Capitals, such as:
TIMIȘOARA 2016-2017
BACĂU 2017-2018
BAIA MARE 2018-2019

The event combines several ongoing efforts regarding the development of dedicated participatory budgeting mechanisms for youth, urban level thematic programmes and specific urban consultation mechanisms for young people. The event is also the closing moment for the strategic project of these cities called COM'ON EUROPE (European Platform of Participatory Budgeting for Youth) and also the launch of the European Centre of Participatory Budgeting for Youth

The also event takes place in the context of several initiatives and endeavours launched in the framework of the Network of European Youth Capitals, a project based cooperation of the cities of Turin from Italy, Braga and Cascais from Portugal, Maribor from Slovenia, Thessaloniki from Greece, Cluj-Napoca from Romania, Ganja from Azerbaijan, Varna from Bulgaria, Novi Sad from Serbia and Amiens from France, all cities which earned this ever more prestigious title through its 10 years’ existence.

View Event →