Back to All Events

Pogovori se z menoj 2019

  • Maribor, Ptuj, Slovenska Bistrica Slovenija (map)
pogovori_se_z_menoj.jpg

Češki pregovor, ki je eden od sloganov evropskega dneva jezikov pravi: „Z vsakim novim jezikom, ki ga govoriš, živiš novo življenje. Če govoriš samo en jezik, živiš samo enkrat.“

Pogovori se z menoj je akcija, s katero želimo poudariti pomen učenja tujih jezikov, jezikovno različnost Evrope in učenje jezikov skozi vse življenje. Zgodnje učenje jezikov postavi temelje za poznejše učenje in vpliva na odnos do drugih jezikov in kultur.

Evropska unija ne bi mogla delovati brez sporazumevanja, s pomočjo dijakov bomo zato osveščali občane in druge mimoidoče o pomembnosti znanja tujih jezikov in to na zelo preprost način - s pogovorom. Od tod ime našega dogodka »Pogovori se z menoj«. Dijaki bodo v svojih krajih med 10. in 14. uro na voljo mimoidočim, da se z njimi pogovorijo v tujem jeziku, ki ga bodo imeli označenega na prepoznavnih rumenih majicah. V celotnem dogodku letos pričakujemo sodelovanje 220+ dijakov iz 6-ih srednjih šol in izvedbo v treh krajih. Dogodek tradicionalno izvede Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Podravje, ki je za idejo in izvedbo prejela nacionalno jezikovno priznanje (Jabolka kakovosti 2016).

Več o dogodku tukaj. V kolikor vas zanima predstavitev dogodka oz. točen čas sodelovanja določene šole, prosimo kontaktirajte vodjo točke Lino Leskovec, lina.leskovec@zavodpip.si, 02 234 21 48 (med 9.00 in 13.00 uro).

Organizacija: Zavod PIP Maribor

Sodelujoče srednje šole: III. gimnazija Maribor, Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor,  Šolski center Ptuj, Gimnazija Ptuj in Srednja šola Slovenska Bistrica.