Back to All Events

"RAČUNAJTE NA NAS!" – festival ustvarjalnosti, veščin in inovativnosti mladih


  • Grajski trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
fsvin.jpg

Društvo IndiJanez prireja 4. festival ustvarjalnosti, veščin in inovativnosti mladih – Računajte na nas! – ki se bo odvijal od 23.–27. septembra 2019, med 10. in 14. uro na Grajskem trgu v Mariboru. Program finančno podpirajo Mestna občina Maribor, Urad RS za mladino, ŠOUM, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS, Evropski socialni skladi, s storitvami pa še IndiJanez in seveda številni sodelujoči in prostovoljci društva.

Na festivalu se bodo predstavili mladi posamezniki in skupine, ki se udejstvujejo na najrazličnejših področjih. S svojimi ustvarjalnimi sposobnostmi, znanji in veščinami nas bodo seznanili v obliki praktičnih delavnic in predstavitev, pri čemer bodo lahko sodelovali tudi obiskovalci in mimoidoči. Dejavnosti, ki jim bomo lahko prisostvovali, bodo pokrivale številna področja.

Festival je še posebej zanimiv zaradi svoje interaktivne narave; obiskovalci bodo lahko sodelovali in se aktivno vključevali na delavnice, ki bodo tako delovale ne le informativno, temveč tudi kot oblika neformalnega izobraževanja (pri čemer utegnejo vplivati tudi na potek formalnega izobraževanja posameznikov). V letošnjem letu smo v dogajanje vključili tudi pripadnike starejših generacij, ki bodo svoje znanje predajali mlajšim, saj je eden izmed namenov projekta tudi medgeneracijsko sodelovanje.

Spekter najrazličnejših dejavnosti festivala ponuja pestro izkušnjo vsakomur, ki bi ga področja utegnila zanimati, prav tako pa predstavlja izjemno priložnost za izmenjavo izkušenj, znanj, povezovanje posameznikov in skupin, razvijanje talentov, nenazadnje pa tudi formiranje novih kreativnih in podjetniških skupin (in s tem vključevanje na trg dela).

Namen festivala je javnosti predstaviti le ščepec aktivnosti, s katerimi se mladi v Mariboru in njegovi okolici ukvarjajo in razbliniti dvome in posplošena mnenja nekaterih, da je današnja mladina lena, neaktivna ali brez idej.

Earlier Event: September 16
Evropski teden mobilnosti 2019 - Maribor
Later Event: September 26
Pogovori se z menoj 2019