Back to All Events

Delavnica o sovražnem govoru


  • Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
media diversity.jpg

V sodelovanju z Media Diversity Institute iz Londona vas vabimo na brezplačno trodnevno delavnico o sovražnem govoru, ki se bo odvila med 12., 13. in 14. 9. 2019 med 9.00 in 17.00 v prvem nadstopju t.i. upravne stavbe v KC Pekarna. Prijave na delavnico sprejemamo do 11. 9. na infopeka@infopeka.org.

Delavnica je namenjena vsem, ki se ob svojem delu srečujejo s sovražnim govorom. Udeleženke_ce delavnice želimo opremiti z znanjem o tem, kaj sovražni govor je in kaj ni, ter predstaviti orodja in načine soočanja in/ali zoperstavljanja sovražnemu govoru. Predvsem pa želimo vzpodbuditi čim bolj objektiven in učinkovit pristop k razumevanju ter soočanju s tem družbenim pojavom, predstaviti dileme razmejitve s konceptom svobode govora, pojav objektivno umestiti v pravno teorijo in prakso ter na temelju omenjenega predlagati možnosti in orodja soočanja in zoperstavljanja sovražnemu govoru.

Gostujoči predavatelji:

  • Andrej FERLINC, vrhovni državni tožilec svetnik, oddelek za kazenske zadeve, Vrhovno državno tožilstvo,

  • Boris VEZJAK, filozof, profesor na Filozofski fakulteti Maribor,

  • Bojan MUSIL, psiholog, profesor na Filozofski fakulteti Maribor.

Delavnico bo povezoval in vodil Borut Osonkar. Na delavnici bo zagotovljena tudi pogostitev.

Media Diversitiy Institute (MDI) je mednarodna in neodvisna nevladna organizacija, ki deluje na področju večanja medijskih svoboščin, s sedežem v Londonu. Delavnica poteka v sklopu projekta MDI, imenovanega New Neighbourghs. Več na http://www.media-diversity.org/en/.

Earlier Event: September 9
Čas za STIK
Later Event: September 16
Evropski teden mobilnosti 2019 - Maribor