Back to All Events

Otvoritev razstave Jasmine Vidmar: Kliči me po imenu

  • Galerija EPEKA 8 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
jasmina vidmar.jpg

v Združenju EPEKA, so.p. v okviru festivala Svetovni dan Rominj, pripravljamo otvoritev razstave Jasmine Vidmar – Kliči me po imenu. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v petek, 5. aprila ob 12.00 v Galeriji EPEKA (Koroška cesta 8, Maribor). Razstava bo na ogled do 10. maja.

Etična pripadnost mladih Rominj in Romov je pogosto tisti vseobsegajoči znak, ki prekrije vse ostale. Pogledi prepredeni s predsodki in stereotipi spregledajo njihovo individualnost, raznolikost in sposobnosti; nižajo jim samopodobo in v njih samih prepogosto ustvarjajo prepričanje, da so priložnosti namenjene njim omejene. Predsodki se materializirajo v diskriminaciji ter v socialni, kulturni in materialni prikrajšanosti, ki še dodatno zamejuje možnosti, da gradijo sebi lastno in zaželeno prihodnost. Razstava mladim dekletom in fantom prepušča glas, da pripovedujejo o svojih sanjah, hrepenenjih in željah.

Spletna stran Združenja EPEKA: http://epeka.si

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/1019376045117019/

Razstava je del projekta Spregledano upanje, ki ga podpira Ministrstvo za Kulturo Republike Slovenije. Razstava je nastala v sodelovanju z Društvom za podporo mladim Romom.

Later Event: April 5
Razstava Stičišča