Back to All Events

Izodraz - KMŠ-jev projektni razpis za ustvarjalce


izodraz.jpg

Projekt IZODRAZ

Naslov projekta je zloženka iz dveh besed: izraz in odraz, saj je namen, da mestu Maribor pokažemo kaj mladi prebivalci mesta počnete v svojem prostem času: da in kaj ustvarjate, kako razmišljate, se izražate ter čutite.

Navsezadnje smo mladi odraz naše družbe in prihodnosti.

Vsem, ki se ukvarjate z umetnostjo, želimo dati kreativni navdih in možnost strokovnega mnenja, saj menimo, da vam to lahko pripomore pri razvijanju vašega izražanja.

Ponujamo vam možnost, da razstavite svoja umetniška dela in tako z javno izpostavljenostjo povečate možnosti za vaš uspeh in prepoznavnost.

Po zaključku razpisa bodo dela pregledana s strani žirije, ki jo sestavljajo strokovni delavci iz posameznega področja. Pripravili bodo ožji izbor del, ki bodo razstavljena v sklopu razstav od 3. do 27. junija, v okviru spremljevalnega programa Festivala Lent.

Literarna dela bodo razstavljena v Pisarni, fotografije in slikarska dela bomo razstavili na eni izmed lokacij v središču mesta, ki jo bomo razkrili tekom razpisa.

Dela je potrebno oddati najkasneje do 30. aprila, nato bo komisija naredila izbor umetniških del, ki bodo vključena v projekt Izodraz in se bodo potegovala za nagrade. Med izbranimi razstavljenimi izdelki bo strokovna komisija do 27. junija 2019 izbrala najboljše prispevke (eno delo na vsakem področju), za katerega bo avtor prejel glavno nagrado. Glavna nagrada je mentorstvo s strani žirije, ki bo nagrajencu podala tudi strokovno mnenje in nudila konzultacije. V sklopu glavne nagrade bodo na vsakem področju podeljene še “manjše” nagrade, ki bodo drugačne glede na področje, vendar vrednostno enakovredne. Prav tako smo se odločili za sodelovanje publike, ki bo z glasovanjem izbrala po enega avtorja iz vsakega področja ter mu s tem podelila “manjšo” nagrado. Te nagrade bodo služile predvsem vzpodbujanju vašega umetniškega ustvarjanja, kar je tudi cilj celotnega projekta. Razkrijemo jih tekom razpisa.

Tema Izodraza 2019: “Ko zapreš oči”.

VEČ INFO in PRIJAVE: https://www.facebook.com/notes/km%C5%A1-klub-mariborskih-%C5%A1tudentov/izodraz-projektni-razpis/3111909168834666/?__tn__=-R&fbclid=IwAR0YA3eD5gk68PdOoo9MUfhAnz4FrB8ACO8CiO4fv3HUIx-G9vOsLszDtFo