Back to All Events

Šola, kam greš?

  • MC Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

 
53574192_305374313505258_6450586775994761216_n.jpg
 

Kako se ljudje učimo?

Ali so šole narejene v skladu s sodobnimi znanstvenimi spoznanji o učenju in otroškem razvoju?

Če niso, kakšna naj šola postane, da bo služila potrebam današnje in prihodnje družbe?


V ta in podobna vprašanja sta se temeljito poglobili Marjana Škalič in Mateja De Laat, avtorici dveh knjig, ki sta izšli v lanskem letu. Prva je raziskala paleto virov o različnih šolskih sistemih in oblikah učenja po svetu ter se dokopala tudi do odgovora, katere oblike učenja dajejo najboljše izide, katere pa sodijo na smetišče zgodovine. Spoznanja je zbrala v knjigi z naslovom Šola, kam greš? in podnaslovom Kritika šolskega sistema in predstavitev alternativ.


Mateja De Laat v svoji knjigi z naslovom Kam pa ti hodiš v šolo? med drugim predstavlja znanstvena dognanja s področja psihologije in nevroznanosti, ki govorijo o tem, kaj vse je potrebno vedeti in upoštevati, da se učinkovito učenje in razvoj socialnih veščin sploh lahko odvijeta. V knjigi je tako govora o nekaterih metodah poučevanja, socializaciji, teoriji navezanosti ter pomenu odnosa med starši in otrokom za otrokov učni proces ter vsesplošni razvoj.


Avtorici nam bosta na kratko predstavili svoja dognanja, zatem pa bo odprta razprava. Obe knjigi bo na dogodku možno tudi kupiti. Vabljeni!

Earlier Event: March 27
Brezplačni maraton vadbe
Later Event: March 27
Tutorske igre brez meja