Back to All Events

Odtis poezije ob Svetovnem dnevu poezije | odprti mikrofon

  • PIAF 1 Poštna ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)


53673263_2099253796834035_8756460223641681920_o.jpg
 

SLED POEZIJE,
USTVARJENE NA POŠTNI,
SE ŠIRI NAPREJ. #haiku

Poezija si zasluži svoj dan in Unesco ji je namenil romantičen prvi pomladni dan. Ob svetovnem dnevu poezije v mariborskem lokalu PIAF že drugo leto zapored prirejamo pesniški recital. Tudi letos bomo na Poštni ulici puščali sledi, pričnemo pa ob 19. uri.
******
Pridruži se nam. S poezijo, ki je lahko domača ali v tujem jeziku, tvoja ali izposojena, lahko jo prebereš, poveš na pamet, z mikrofonom ali brez. Lahko pa jo »zaslamaš«, kot bomo to storile Slam zverine.
Pravil skorajda ni, zgolj 5 minutna omejitev za posamezen nastop (v primeru, da bo časa dovolj, lahko seveda predstaviš tudi več pesmi).

V kolikor te oder ne mika, prisrčno vabljen_a med poslušalce.

Lahko pa svoj pesniški odtis pustiš tudi v obliki #haikuja.

Kako?
1. V naslednjem tednu obišči Piaf in v nabiralnik za poezijo vrzi listič s haikujem ali zgolj enim verzom. Pri tem upoštevaj, da imata prvi in zadnji verz v pesmi 5 zlogov, srednji pa 7 zlogov.
2. Iz oddanih verzov bomo na dan Odtisa poezije sestavili nove haikuje, najboljšo pesem po izboru žirije in po izboru občinstva pa bomo na dogodku razglasili in nagradili.
Nabiralnik za poezijo, ki smo si ga izposodili za ta dogodek, je nastal v sklopu projekta Aleksandre Saške Gruden Zbiradejnica.

Dogodek bo potekal v obliki odprtega mikrofona, povezovala pa ga bo izvrstna Mojca Frim iz Banda Ferdamana.

Vstopnine NI.

Prijave za nastop na Odtisu poezije sprejemamo na ozuljeni.jezik@gmail.com ali preko facebook sporočila, do vključno 20. 3. 2019.
******
Dogodek pripravljamo Pesniško društvo Slam zverine in MKC Maribor - MKC Črka, v sodelovanju z Banda Ferdamana in kavarno PIAF ter s finančno podporo Mestna občina Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport - Urad RS za mladino.