Back to All Events

S filozofijo lažje skozi krizo - učenje in zgledi stoikov

  • Nova Akropola Maribor 7 Tyrševa ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

 
51172481_2152282135082315_7479758440168947712_o.jpg
 

Krize, naj bodo čustvene, finančne ali krize smisla, so del življenja vsakega posameznika. Čeprav si jih ne želimo, se z njimi spopada vsakdo med nami. Da bi si neizbežne notranje in zunanje bitke olajšali, se zatekamo k napotkom številnih psihologov za samopomoč. Na žalost pa ti ne zaležejo vedno. Sami vemo, da kljub vsakovrstni pomoči le stežka prebrodimo težave, in še težje na način, da se te ne bi več vrnile. Če imamo takšne izkušnje, pomeni, da nismo prejeli ali da nismo znali sprejeti prave pomoči.

Ne potrebujemo obližev, ki le tolažijo ali lajšajo naše bolečine … Ne, potrebujemo zdravila, ki deluje prav pri korenu težave. Tovrstno globinsko zdravilo za “bolezni duše”, kakor jih imenuje rimski državnik Seneka, je filozofija. Potrebujemo pogled v globino človeške duše, v sam smisel in zakone življenja, da bi lahko varno krmarili skozenj.

Vabimo vas na srečanje s filozofijo kot življenjsko disciplino – enostavno in vsakomur dostopno. Le taka filozofija je lahko koristna in je lahko naš zanesljiv kompas za varno plovbo skozi viharje življenja.

Vstopnina: 4€, študenti - vstop prost!

Dogodek si lahko ogledate tudi na naši spletni strani: https://akropola.org/s-filozofijo-lazje-skozi-krizo/

Earlier Event: February 13
Tematski večer (Ne)moč odnosa
Later Event: February 13
Satirikonijada