Back to All Events

Glej! Panorama (otvoritev panoramske točke na Kalvariji)

  • Kalvarija Maribor (map)
panoramarke - pravi.png

Prisrčno vabljeni na otvoritveni dogodek zaključene pobude projekta Com'On Maribor ekipe Panoramark, kjer Vas bomo posedli v prvo klop prav po štajersko, na domačem mestnem griču - Kalvariji.

Z najlepšim pogledom na mesto, se bomo prepustili druženju in vse skupaj obeležili skozi panoramski foto-okvir. Otvoritev trajnostnega kotička bo potekla v četrtek, 3. oktobra 2019, s pričetkom ob 17. uri.

Pozdravimo jesen nad mestom!

P.S. priporočljiva je športna obutev

Organizacija: Panoramarke, Comon Maribor, MKC Maribor

KDAJ: 5. 10. 2019 / 17:00
KJE: Razgledišče sedmih hrastov na Kalvariji

Razgledišče sedmih hrastov na Kalvariji predstavlja čudovit potencial za ureditev točke panoramskega oddiha. Leta 2014 je bil eden izmed hrastov posekan zaradi žledoloma. Štor, ki ostaja, bi želele spremeniti v središče lesenega razgledišča oziroma sedišča. Tako bi pridobili prijetno točko oddiha nad mestom, s čimer bi se posredno spodbujalo Mariborčane k obisku Kalvarije kot rekreativno-družabne lokacije. Vsak obiskovalec Kalvarije bo imel povečano možnost, da si vzame minutko dlje zase in svojo sprehajalno družbo tako, da spočije noge in oči - da naredi nekaj zase, užije pogled na domače mesto in preprosto posedi v miru in dobri družbi. Obenem bi urejena točka obiska lahko predstavljala tudi privlačnost za turiste.

O projektu Comon Maribor:

Med 16. majem 2019 in 12. junijem 2019 je na spletni strani maribor.comoneurope.org potekalo javno glasovanje o pobudah mladih z najrazličnejšimi ukrepi za trajnostno izboljšanje mesta Maribor in življenja v njem. Spletnega glasovanja se je udeležilo 246 Mariborčank in Mariborčanov in izglasovali so 5 projektov, ki so dobili finančno podporo za realizacijo.
Glej! Panorama je projekt, ki je bil v okviru Comon Maribor izbran za realizacijo.
Več o Comon Maribor: https://maribor.comoneurope.org/vec-o-projektu