Back to All Events

Festival znanosti

  • Maribox 13 Loška ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Festival znanosti banner.jpg

Center eksperimentov Maribor organizira v sodelovanju z Mestno občino Maribor FESTIVAL ZNANOSTI v četrtek, 10. 10. 2019, v prostorih Maribox-a v Mariboru.

 K sodelovanju vabimo šole, društva in organizacije, da predstavijo znanstveno in raziskovalno delo ali projekte ter tehnološko napredne tehnologije, ki potekajo na šolah ali v podjetjih in tako skupaj poudarimo pomen znanosti za razvoj sodobne družbe in seznanimo širšo javnost z aktivnostmi,ki potekajo.

 Projekt sofinancira Mestna občina Maribor.

Število sodelujočih na Festivalu znanosti bo omejeno. Podrobnejše informacije o programu dobite na 05 90 80 286.

Uradne prijave za udeležbo na dogodku sprejemamo najkasneje do 13. 9. 2019 na cem@ektc.si

Evropski kulturni in tehnološki center Maribor, so.p.

Na dogodku bodo mladi lahko v sproščenem okolju izmenjevali informacije o naslednji akademski stopnji šolanja in o poteku raziskovalnih dejavnosti na posameznih izobraževalnih ustanovah ter o najnovejših tehnoloških dosežkih in aktualnem dogajanju ter različnih zanimivih projektih.

»Odprt delovni prostor« bo tako ob glasbeni spremljavi omogočil druženje s starejšimi kolegi in dosegli bomo pretok prepotrebnih informacij ter res zanimive prikaze dela študentov strojništva, elektrotehnike, naravoslovja in drugih.

S kratkimi predavanji o obnovljivih virih energije, tehnologijah polimerov in krožnem gospodarstvu bodo obiskovalci dobili informacije o aktualnem dogajanju na tehnološkem področju ter spoznali še mnogo zanimivih dosežkov.

Študenti lahko v prijetnem kotičku prikažejo svoje projektno udejstvovanje in uživajo med sovrstniki v zabavnem druženju ter skupaj obujajo spomine na dijaške dni.

Dogodek bo tudi edinstvena priložnost za nadarjene učence in dijake, da uresničijo svoje sanje.

Presenečenj ne bo manjkalo.