Back to All Events

Cunjami – Misli eko, izmenjaj si obleko!

  • Zveza Prijateljev Mladine Maribor 16 Razlagova ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

 
49789469_2117095631686246_5423552742813597696_n.jpg
 

Ste se naveličali svojih cunj, čeprav so še lepa in modna? Hkrati pa ste se naveličali trgovskih zvijač, ki vam želijo iz žepa iztisniti čim več denarja, ne glede na to, kako slabo so plačani in v kakšnih razmerah živijo delavci, ki oblačila izdelujejo? Vsak dan bolj razmišljate o tem, kako dolgo bo planet Zemlja še trpel zapravljive in brezvestne Zemljane na svoji obli?

Slogan ZPM je: MISLI EKO – IZMENJAJ SI OBLEKO!

Prvi letošnji CUNJAMI – IZMENJEVALNICA OBLAČIL ZA MLADE bo v torek, 29. 1. 2019, med 17. in 19. uro, v Domu ustvarjalnosti mladih  (Razlagova 16). Letos se jih bo zvrstilo še sedem, spremljale pa jih bodo DELAVNICE ŠIVANJA Z NINO ROZINO,v ospredju bo seveda predelava in ponovna uporaba starih oblačil.

Splošna pravila za obiskovalce izmenjevalnice oblačil za mlade:
• Na izmenjavo lahko prinesete do 10 čistih in lepo ohranjenih kosov oblačil ali modnih dodatkov. Prinesenim kosom določimo vrednost v cunjamijih (točke), kar zabeležijo na poseben listič. Na dogodku si lahko izberete stvari v vrednosti števila cunjamijev in jih ob odhodu, skupaj z lističem, pokažete prostovoljcu (-ki), ki bo na sprejemni točki. Morebitni neizkoriščeni cunjamiji  se  lahko prenesejo na naslednjo izmenjavo oblačil.
• Oblačila, ki jih prinesete, naj bodo čista, lepo ohranjena ter nepoškodovana (brez lukenj, pack in manjkajočih gumbov, zadrge morajo delovati, ne smejo biti sprana). Prinesite sezoni primerna oblačila – v pomladnih in poletnih mesecih ne bodo sprejemali zimskih oblačil, pozimi pa ne izrazito poletnih. Organizatorji dogodka si pridržujejo pravico, da na sprejemnici stvari, ki ne bodo ustrezala navedenim standardom, ne sprejmejo v izmenjavo in jih vrnemo obiskovalcu.
• Ne bodo izmenjevali spodnjega perila in čevljev, reklamne majice z logotipi bodo sprejeli, vendar obiskovalec zanje ne bo dobil cunjamijev, uporabili pa jih bodo za izdelavo drugih predmetov v delavnicah.
• Na dogodku mora biti vsak obiskovalec pozoren na svoje osebne stvari (tudi na oblačila, ki jih ne želi menjati), saj zanje organizator ne prevzema odgovornosti.
Sistem točkovanja:
1 cunjami: nogavice, kopalke, majice z naramnicami, kratkimi ali dolgimi rokavi, pižame, modni dodatki (kape, šali, rokavice, nakit, pasovi).
2 cunjamija: bluza, srajca, hlače, krilo, obleka, pulover, jopica, trenirka, jakna, suknjič.
3 cunjamiji: ženski kostum, moška obleka, zimske jakne (dolge), bunde, plašči, zimska športna jakna/hlače/kombinezon, druga vrednejša športna oblačila, priložnostna svečana oblačila.
4 ali 5 cunjamijev: posebna vrednejša svečana oblačila, plašči in jakne.
• Dogodek bodo snemali in fotografirali za objavo in promocijo na družabnih omrežjih in spletni strani ZPM Maribor.

Ostali termini cunjamijev v letu 2019:
– 26. februar
– 23. marec
– 23. april
– 28. maj
– 24. september
– 22. oktober
– 26. november

DODATNE INFORMACIJE: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 119, kornelija@zpm-mb.si.

Later Event: January 29
Samomori so med nami