Back to All Events

Razpis za Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega


  • Evropski parlament 60 rue Wiertz, Brussels Belgium (map)

 
karlspreis-jugend-sidebar-2.png
 

O nagradi

Od leta 2008 Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna vsako leto vabita mlade iz vseh držav članic EU, naj predložijo projekte, ki jih vodijo mladi za mlade in ki kažejo na dejavno udeležbo v razvoju Evrope.

ALI LAHKO SODELUJEMO?

Mladi med 16. in 30. letom iz katerekoli države članice EU lahko predložijo projekte za Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega.

Projekti se lahko predložijo posamezno ali še bolje v skupini. Projekti naj bi spodbujali evropsko in mednarodno razumevanje, krepili občutek skupne evropske identitete in povezanosti, bili zgled mladim v Evropi in opozarjali na praktične primere Evropejcev, ki živijo kot ena skupnost.

KAKŠNE PROJEKTE LAHKO PREDLOŽIMO?

Dosedanji dobitniki so nagrade prejeli za projekte, kot so mladinske izmenjave, dogodki na področju športa, umetnosti ali kulture, lahko pa so tudi v obliki spletnih projektov z evropsko razsežnostjoTukaj si lahko preberete več o projektih dosedanjih dobitnikov.

KAJ, ČE ZMAGAMO?

Nagrada za najboljši projekt znaša 7500 EUR, druga nagrada 5000 EUR, tretja pa 2500 EUR. Kot del nagrade bodo trije evropski nagrajenci povabljeni na obisk Evropskega parlamenta v Bruslju ali v Strasbourgu.

Po en predstavnik vsakega od 28 nacionalnih nagrajencev bo za nekaj dni povabljen v Aachen, kjer se bo udeležil več dogodkov, vključno s podelitvijo mladinske nagrade, ki vedno poteka dva dni pred Vnebohodom, dnem, ko se podeljuje prestižna mednarodna nagrada Karla Velikega iz Aachna.

Nagrade za najboljše tri projekte bodo podelili predsednik Evropskega parlamenta in predstavniki Fundacije za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna.

Prek socialnih omrežij Evropskega parlamenta in Fundacije bo vaš projekt deležen tudi precejšnje medijske pozornosti.

... in nenazadnje, med obiskom Aachna boste imeli edinstveno priložnost spoznati druge mlade dinamične Evropejce in sklepati vezi z njimi, izmenjati mnenje o Evropi pred evropskimi voditelji, za številne pa bo to začetek dolgotrajnega prijateljstva z mladimi somišljeniki iz cele Evrope!

Več info na:

http://www.europarl.europa.eu/charlemagneyouthprize/en/press-release.html

https://www.karlspreis.de/en/

Vir slike: https://www.karlspreis.de/en/

Earlier Event: January 23
Bootcamp v Fejs(t)spejs!
Later Event: January 24
Komični četrtek - Črni humor Edition