Back to All Events

Rok prijave: Mednarodni trening mladinskih delavcev_k v Romuniji

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

KORAK NAZAJ ZA ROMUNIJO? OBIŠČI ROMUNIJO IN PODPRI DELO LGBT+ ORGANIZACIJ (rok za prijavo četrtek, 20. 9. 2018)
Oktobra bo v Romuniji izveden referendum, na katerem bodo prebivalci Romunije odločali o spremembi zapisa 48. člena njihove ustave, ki sedaj opredeljuje družino kot zvezo zakoncev, z referendumom pa želijo to definicijo družine opredeliti kor zvezo moškega in ženske. Zveni poznano?!?!
__
MKC Maribor sodeluje v projektu "P.R.I.D.E.- Promoting Rights, Inclusion, Diversity and Equality", ki ga bodo v letih 2018 – 2019 izvajali partnerji iz Romunije, Hrvaške, Madžarske, Litva, Poljske, Srbije in Slovenije. Vodilna organizacija projekta je romunska organizacija Go Free.

Ker bo glavna aktivnost projekta izvedena že v letošnjem letu, med 14. – 21. oktobrom 2018, v Cluj – Napoci, Romunija, ko bo izveden mednarodni trening za 28 mladinskih delavcev_k, vabijo k sodelovanju še 1 - 2 mladi osebi, ki bi se pridružili projektu.

V okviru projekta bodo udeleženci spoznali ter navezali stike z mnogimi LGBT+ (mladinskimi) organizacijami, spoznali njihovo delo, na samem treningu pa bo poudarek na spoznavanju načinov vključevanja LGBT+ mladih oseb v mladinsko delo. Pridobljeno znanje bodo lahko udeleženci_ke nato skozi organizacijo različnih aktivnosti preizkusili v lokalnem okolju.

Pogoj za udeležbo je starost nad 18 let, potne stroške, stroške nastanitve, hrano na mednarodnem treningu, pokrijejo organizatorji.

Prijave, v obliki motivacijskega pisma, za sodelovanje v projektu, sprejemajo še do četrtka, 20. septembra 2018, na oba elektronska naslova: marja.gucek@mkc.si in luka.kristich@gmail.com. V motivacijskem pismu prepričaj zakaj si ravno ti najboljši_a kandidat_ka za trening, z idejo(ami) za delo z mladimi na LGBT+ področju v Mariboru ali v tvoji lokalni realnosti. Motivacijsko pismo naj vsebuje minimalno 300 besed.

Zakaj motivacijsko pismo? Ker se projekt ne konča s treningom!
Udeleženci projekta bodo kasneje pripravili tudi priročnik, v katerem bodo na enostaven in razumljiv način predstavili temo spola iz različnih vidikov (npr. spolna identiteta, razumevanje širokega spektra spolov, enakost spolov …). Jezik priročnika bo vključujoč in bo upošteval vse spole. V okviru projekta bo izvedena tudi kampanja ozaveščanja o razumevanju različnih spolov, udeleženci_ke pa bodo k aktivni udeležbi povabili mlade LGBT+ osebe vseh spolov.

 
41991735_1830017603712140_6421043212089032704_n.jpg