Back to All Events

Festival fotografije Maribor: Arne Hodalič: Moja Indija


  • Galerija K18 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Vabljeni v Galerijo K18 na ogled azstave fotografij Arneta Hodaliča »Moja Indija«. Razstava je odprta do 28. 9. 2018 vsak delovnik med 14. in 18. uro, ob sobotah pa med 10. in 14. uro.

Arne Hodalič je reportažni fotograf. Od leta 2006 dela kot urednik fotografije za slovensko izdajo revije National Geographic.  Leta 2008 je prejel častni doktorat na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter postal predavatelj fotografije in reportažnega novinarstva na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani ter na Visoki šoli za storitve (VIST) v Ljubljani. Njegove fotografije in reportaže so bile objavljene v ameriški in vseh drugih izdajal revije National Geographic po svetu ter v številnih drugih.

V preteklosti je sodeloval pri številnih odpravah in jih tudi vodil. Na prvo pot v Indijo se je odpravil pred tridesetimi leti in ta dežela ga je navdušila in korenito spremenila; pravi, da je »prav zaradi fotografij, posnetih na tej svoji prvi poti, povsem nepričakovano postal pravi fotograf, ki so ga številne agencije v Parizu in po svetu kar zasipale z delom. Indija mi je torej pomagala, da sem zadnjih trideset let živel tako zanimivo in polno, kot si nikoli nisem niti predstavljal, da bom …«

Festival-Mladi-Maribor-FB-Cover.jpg
 
Earlier Event: September 15
AERIAL YOGA, BREZPLAČNA PREDSTAVITEV
Later Event: September 15
Otvoritev festivala Mladi Maribor