Back to All Events

Nagradni natečaj portala mladihazarder.si


  • Zavod Etnika 8 Dravska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
 
 

V okviru projekta "Ne zakockaj svoje prihodnosti" in programa brezplačne pomoči mladim s težavami, ki so posledica iger na srečo, te spletni portal za mlade www.mladihazarder.si  in Zavod Etnika vabita, da se prijaviš na:

NAGRADNI NATEČAJ za najboljši video, esej, fotografijo
 
Namen natečaja
Osnovni namen natečaja je povečati ozaveščenost mladih o tveganjih, ki jih prinaša igranje na srečo in o možnih negativnih posledicah, ko igranje uide izpod nadzora. Z natečajem želimo aktivirati mlade, ki gojijo ljubezen do umetnosti in jim ponuditi priložnost, da s kreativnim avtorskim prispevkom pripomorejo k boljšemu ozaveščanju mladih in celotne slovenske javnosti o tej problematiki.
 
Kdo se lahko prijavi?  
Prijavijo se lahko mladi v starosti od 15 do 29 let.    

Kategorije:

VIDEO: poljubna tema
Čeprav so za mladoletnike igre na srečo prepovedane, mladi nekatere lažje dostopne igre kljub temu igrajo. Predvsem velja to za športne stave, saj je ponekod stavne listke možno vplačevati brez preverjanja starosti.  Scenarij je lahko čista fikcija, lahko pa se odločite tudi za kratek dokumentarec itd. 
Dolžina filma ne sme presegati dveh (2) minut.

Filmske zvrsti: Videospot, dokumentarec, igrani film, animirani film, ...
Tehnične zahteve: filmi se lahko posnamejo z vsemi razpoložljivimi napravami, s katerimi je dandanes moč snemati video. To so lahko vse vrste kamer, fotoaparatov ali mobilnih telefonov.  Visoka tehnična kakovost filmov je seveda dobrodošla, vendar pa bodo v pri ocenjevanju vaših izdelkov najvišje ocene dobile predvsem najboljše ideje. Video posnetke nam pošljite preko platform Wetransfer, Wesendit, preko Dropboxa ali s pomočjo drugih platform za pošiljanje datotek večjega formata.

ESEJ O IGRAH NA SREČO:
Možnosti in tem za pisanje je na voljo precej. Zasvojenost s hazardom ima lahko številne negativne posledice tako za igralca kot tudi za njegove bližnje in prijatelje. Pri tej bolezenski motnji lahko igralec v eni sami noči zapravi velikansko premoženje, npr. avto ali hišo, česar pri drugih zasvojenostih ne vidimo. Razmislite o tem, kaj bi lahko storila država, da bi bilo tovrstne zasvojenosti med mladimi čim manj. Imate na vaši šoli delavnice, ki ozaveščajo o tveganjih pri igrah na srečo? Zakaj se mladoletnikom dopušča, da vplačujejo športne stave na nekaterih vplačilnih mestih kot so bencinske črpalke, trafike, pošte in gostinski lokali?  Razmislite o tem, zakaj se zasvojenosti s hazardom drži tako huda stigma, da zasvojenci svoje težave skrivajo pred vsemi, tudi pred svojimi najbližjimi.
Zakaj mladi tako radi igrajo igre na srečo in kakšni so njihovi motivi?  Imaš prijatelja, ki hazardira in se ti zdi, da se ti vse bolj in bolj odmika?

FOTOGRAFIJA:
Skušajte biti kreativni in originalni. Če položitej tri karte na nekaj bankovcev, to ni tako zelo originalno. Lahko ste tudi duhoviti in poučni. Razmišljajte o tem in razvijajte idejo, počitnice so dolge!

Kategorije in višina nagrad :

V vsaki kategoriji bomo podelili po eno praktično nagrado. Dobil jo bo izdelek, ki ga bo med vsemi prispelimi avtorskimi deli v njegovi kategoriji komisija ocenila za najboljšega.

Nagrada za najboljši video:  Charge 3 JBL prenosni zvočnik
Nagrada za najboljši esej: knjiga enega od nobelovcev po lastnem izboru
Nagrada za naj fotografijo:  pomnilniška kartica 32 GB
 
Pravice:

Organizator natečaja Zavod Etnika ima pravico vse nagrajene izdelke javno objavljati oz. jih uporabljati za potrebe ozaveščanja. Tudi avtorji imajo pravico objaviti svoje izdelke.
 
Rok za prijavo: 
Nagradni natečaj se zaključi v ponedeljek, 5. novembra 2018. To je zadnji dan, ko boste še lahko odposlali izdelek z vašim avtorskim delom. Hkrati boste morali poslati še prijavo oz. spremni e-mail  na naslov: zavod.etnika@gmail.com, v katerem boste navedli vaše osnovne kontaktne podatke (ime in priimek, kraj bivanja, email naslov) ter s katerim avtorskim delom sodelujete na natečaju. V primeru pošiljanja fotografije, zgodbe ali pesmi bo dovolj, če vašo prijavo in izdelek pošljete le po e-pošti. 
 
Razglasitev nagrajencev
Predstavitev avtorskih izdelkov in razglasitev nagrajencev bo v nekaj dneh po končanem natečaju.
 
Dodatne informacije:
E-pošta:  zavod.etnika@gmail.com,    tel. 040 632 232
Spletna stran projekta:  www.mladihazarder.si
Twitter: @mladihazarder
FB: https://www.facebook.com/NeZakockajSvojePrihodnosti/
You Tube: https://goo.gl/1DVsy9  (s posnetki dosedanjih nagrajenih video izdelkov)
 
Izvajalec natečaja:
Zavod Etnika, Dravska 8, 2000 Maribor

 
Projekt podpira Mestna občina Maribor.
"Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS" .

Earlier Event: June 21
ČUZA ART DAN