Back to All Events

Rok prijave: JAZZ KLINIKA PO MERI-IMPROVIZACIJA NA NAČIN IMPROVIZIRANJA

  • GT22 22 Glavni trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Delat grem! vas v sklopu kreativnih in kulturnih industrij vljudno vabi na usposabljanje

IMPROVIZACIJA NA NAČIN IMPROVIZIRANJA – JAZZ KLINIKA PO MERI

Usposabljanje je namenjeno vsem mladim, ki so se na jazz koncertu med soliranjem glasbenikov kdaj čudili in spraševali: Ja, pa kako?; torej kaj in kako to pravzaprav sploh počnejo, zraven pa čutili nemoč in prepričanje, da je nekaj takega rezervirano samo za posebej nadarjene, tehnično nadsposobne posameznike. Na improviziran način bodo usposabljancem omogočili, da bodo ob koncu bolje razumeli, čutili, vedeli, kaj improvizacija v glasbi sploh je.  Na Jazz kliniki bodo udeleženci improvizacijo prenesli kar iz vsakdanjega življenja. Iz želje in pravzaprav nuje, približati  vsebino vsem prisotnim, smo glasbeno izhodišče, oz raven znanja izluščili na najbolj elementarne gradnike glasbe (npr. ton, ritem, interval, preprosta melodija, ritmični vzorci) .. Na njih bo mentor oz. predavatelj pokazal orodja improvizacije, kot so ponavljanje, variiranje, sekvenčenje, ipd.

Delavnico bo vodil vrhunski glasbeni umetnik Igor Bezget, (med drugim) mojster improvizacije, ki je v svoji tridesetletni karieri igral, skladal, aranžiral glasbo preštevilnih stilov (jazz, fusion, rock, pop, elektronska, etno – indijska, afriška, orkestralna,..) hkrati učitelj kitare (glasbena šola Logatec, zasebna glasbena šola B.A.S.E.) in mentor mnogih glasbenih delavnic, v Sloveniji in po svetu in je kot tak odlična izbira za improvizirano vodenje delavnice na temo improvizacije.

Pričetek v četrtek, 14. junija, ob 16. uri, v prostorih GT22, Glavni trg 22, 2000 Maribor. Usposabljanja bodo predvidoma trajala tri termine.

Usposabljanja so namenjena vsem mladim med 15. in 29. letom, ki nimajo statusa zaposlitve.

Usposabljanja so brezplačna!

V JAZZ KLINIKO se lahko/morate prijavite na elektronski naslov: info@delatgrem.si ali na telefonsko številko 051 659 929. Prijave zbirajo do srede 13. 6. 2018.

jazz1 copy.jpg