Back to All Events

Študentska konferenca: Sodobni trg dela in mi na njem!

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
 
30072789_2087459131296623_2546117853675287152_o.jpg
 

'Uči se, pa boš daleč prišel' smo poslušali kot otroci, a kaj kmalu ugotovili, da je rek vse manj aktualen. Četudi imamo v žepu diplomo, ne pomeni, da nas služba čaka za vogalom oziroma da smo bolj zaposljivi. Časi so se zamenjali, delovni trg pa posodobil. Ni več dovolj, da pridobivamo dobre ocene, pomembna postajajo tudi neformalna znanja. 

Zaradi zgoraj naštetih razlogov ekipa ŠOUM organizira celodnevno študentsko konferenco! 

Kot udeleženec/ka študentske konference boš imel/a priložnost sodelovati na delavnicah mehkih veščin, ki bodo nedvomno pripomogle k tvoji zaposljivosti. Lahko boš prisluhnil/a predavanjem iz »realnega življenja«, saj se nam bodo pridružili Božo Emeršič, dolgoletni predsednik uprave Grawe, ki nam bo predstavil kako se uspešno vključiti na trg dela po končanem študiji in ekipa Pokica, katera nam bo predstavila njihovo pot in kako uspeti na trgu s svojo idejo. 

Prav tako pa boš svoje znanje in poglede na svet lahko delil tudi ti! Z udeležbo na konferenci ti ponujamo možnost, da se udeležil dveh aktualnih okroglih miz. Prva izmed teh bo okrogla miza, ki se bo dotaknila aktualne teme kriptovalut, njihove prihodnosti ter prihodnosti klasičnega podjetništva. Z nami bosta svoje izkušnje delila tudi Peter Merc (soustanovitelj Lemur Legal) in dr. prava Luka M. Tomažič

---------------------------------------------------------------------------------
KDAJ: 30.5.2018

KJE: VETRINJSKI DVOR, MARIBOR

ZAKAJ? Da pridobiš neformlano znanje, znanje iz resničnega življenja in (morda prvo) izkušnjo z zaposlitvenim razgovorom z delodajalcem! 

-----------------------------------------------------------------------------------
Okviren potek konference: 

Predavanje 1: Nevro-linguistično programiranje (Gaber Marlot) 

Delavnice mehkih veščin: Preboj kreativnosti / Od poklica do prihodnosti (v izvedbi Socialne akademije) 

Daljši odmor in zaposlitveni razgovori

Predavanje 2: Kako vstopiti na trg dela po končanem študiju? (Božo Emeršič – dolgoletni predsednik uprave Grawe) / Uspešna zgodba mladega podjetnika: Pokica

Okrogle mize: Kaj hočete od nas? (predstavnik študentov, Zavod za zaposlovanje) / Ali so kriptovalute res edina prihodnost? (dr. Luka M. Tomažič, Peter Merc)

Skozi ves dan pa bo na samo konferenci prisoten tudi Karierni center Univerze v Mariboru, ki ti bo z veseljem priskočil na pomoč, pri tvoji karierni poti! 

Prijave potekajo na: http://www.tutorsoum.si/#zanimivitecaji