Back to All Events

Rok prijave na "Razpis za umetnike: Izodraz"

  • Klub mariborskih študentov 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
 
izodraz.jpg
 

IZODRAZ je zloženka iz dveh besed; izraz in odraz. 
S pomočjo projekta želi Klub mariborskih študentov mladim prebivalcem Maribora, dati možnost, da pokažejo kako razmišljajo, kako se izražajo, kaj ustvarjajo in čutijo. Navsezadnje so mladi odraz naše družbe in prihodnosti. 

Vsem, ki se ukvarjate z umetnostjo, želijo ponuditi možnost, da ste kreativni, da pokažete in razstavite svoja dela, dobite strokoven odziv nanje in posledično napredujete v svojem umetniškem izražanju.

Po zaključku razpisa bodo dela pregledana s strani žirije, ki jo sestavljajo strokovni sodelavci iz posameznega področja. Pripravili bodo ožji izbor del, ki bodo razstavljena v sklopu razstav od 8. junija do 8. julija 2018, v okviru spremljevalnega programa Festivala Lent.
Razstava bo potekala na različnih lokacijah v Mariboru (Galerija Festić, Kino Udarnik, Slomškov trg, Glavni trg, Mariborski park).

Področja umetniških del, ki jih lahko prijavite so: kiparstvo, likovna dela, analogne fotografije in literarna dela.

Med razstavljenimi izdelki bo komisija do 29. junija 2018 izbrala najboljše prispevke (eno delo na vsakem področju), za katerega bo avtor prejel glavno nagrado. Glavna nagrada je mentorstvo žirije, ki bo nagrajencu podala tudi strokovno mnenje in nudila konzultacije. V sklopu glavne nagrade bodo na vsakem področju podeljene še »manjše« nagrade, ki bodo drugačne glede na področje, vendar vrednostno enakovredne. Prav tako smo se odločili za sodelovanje publike, ki bo z glasovanjem izbrala po enega avtorja iz vsakega področja ter mu s tem podelila »manjšo« nagrado. Te nagrade bodo služile predvsem vzpodbujanju vašega umetnostnega ustvarjanja, kar je tudi cilj celotnega projekta. Razkrijemo jih tekom razpisa. 

Oddana dela so avtorjeva last. Z oddajo avtor dovoljuje objavo izdelkov in njihovo uporabo v namene promocije natečaja ter aktivnosti projekta v tiskanih in spletnih medijih.

Dela ob oddaji primerno zaščitite! Oddaja na lastno odgovornost.
Pogoji sodelovanja:
• starost od 15 do 26 let,
• izpolnitev obrazca in oddaja del/a, ki ga najdete na koncu razpisa,
• avtor izdelka je lahko le en posameznik,
• * v primeru, da želite ostati anonimni, to dopišite v oklepajih zraven imena,
• ** v primeru, da je vaš izdelek večji od 0,5 metra, jih predhodno kontaktirajte na: 031 636 213 (Ina Slemnik - organizatorka).

Prijava: 
Vaše izdelke po prijavi na https://goo.gl/forms/wibSvolgNMd16DMn2 oddajte na naslov Klub mariborskih študentov, Vetrinjska 30, 2000 Maribor, s pripisom »IZODRAZ«, osebno v Pisarni. 
Literarna dela lahko oddate tudi preko elektronske pošte na naslov ina.slemnik@gmail.com z zadevo »IZODRAZ - literarna dela«. 

Za dodatne informacije pišite na ina.slemnik@gmail.com ali na 031636213. 

Prijavite se lahko do vključno četrtka, 17. maja 2018!