Back to All Events

Predstavitev in pogovor »Odkrivaj svet kot prostovoljka_ec!«

  • Pekarna Magdalenske mreže 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
 
31952988_795395310663108_289997561920487424_n.jpg
 

Letošnji »Festival prostovoljstva v Mariboru 2018« bodo otvorile_i s pogovorom o mednarodnem prostovoljstvu in konkretnih ERASMUS+ programih. EVS prostovoljke_ci Pekarne Magdalenske mreže, Esme iz Velike Britanije, Jesus in Rafael iz Španije ter Portugalske bodo z vami delili svojo prostovoljsko izkušnjo. 
Vabljen_a v torek, 15. 5. 2018, ob 17.00 uri v prostore INFOPEKE.

EVS prostovoljci bodo predstavili osnovne informacije o Evropski prostovoljski službi, vse od začetne ideje do procesa iskanja pošiljajoče in gostiteljske organizacije. Ne bodo izpustili niti poteka prijave, samega potovanja in prihoda ter dosedanjih izkušenj z vsemi vzponi in padci v Mariboru.
Predstavitev bodo končale_i s pogovorom kako biti kritična_en prostovoljka_ec. Brezposelnost je zelo visoka po vsej Evropi, ogromno mladih ne opravlja rednih, plačanih služb, po drugi strani se krha tudi socialna država in storitve, za katere je nekoč skrbela država, prelagajo na pleča neevladnic_kov in prostovoljk_cev ter prekark_cev. Je to družba kakršno si zaslužimo in jo želimo?

Esme, Jesus in Rafael so v Sloveniji šele par mesecev in posledično njihova slovenščina še ni zelo dobra, zato pričakuj pogovor in predstavitev v angleškem jeziku.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.