Back to All Events

Filmski TransFormator: Crveni vez

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
 
30741701_1634324849948084_8028728130775861597_n.jpg
 

V sončnem aprilu te Maribor skozi rožnata očala, MKC Maribor in Kulturni inkubator vabijo na brezplačno projekcijo dokumentarnega filma Crveni vez.

Crveni vez (Rdeča vezenina) govori o presečišču spola, seksualnosti, vojne in varnosti v Srbiji, na Hrvaški, v Sloveniji ter v Bosni in Hercegovini med razpadom Jugoslavije in po njem. Dokumentarni film z iskrivimi in ganljivimi pripovedmi predstavlja dragoceno zbirko osebnih pričevanj in političnih analiz dvanajstih feministk ter protivojnih in LGBT+ pionirskih aktivistov v omenjenih državah. Ekipa Queer Archive je posnela intervjuje v Ljubljani, Sarajevu, Zagrebu, Beogradu in Washingtonu. 

Crveni vez (Rdeča vezenina), Bosna in Hercegovina, barvni, 2017, 70 minut, dokumentarni, jezik: srbohrvaščina, podnapisi: angleški.

Najlepša hvala Odruženju Okvir za film.

Na Filmskem TransFormatorju se trudimo nuditi varen prostor za pogovor. Tako bo tudi tokrat po filmu možnost za debato, postavljanje vprašanj, prav tako pa bodo na voljo tudi gradiva z LGBT+ vsebino ter kondomi.

Filmski TransFormator je projekt programa Maribor skozi rožnata očala, v okviru katerega mesečno pripravljamo projekcije filmov, v katerih osrednjo temo predstavljajo teme povezane z LGBT+ vsebinami.

*Kratica LGBT+ pomeni lezbijke (L), geje (G), biseksualne (B) in transspolne (T) osebe ter osebe vseh ostalih identitet, ki niso zajete v kratici LGBT.

Earlier Event: April 25
Pekarna Potopisi - Lizbona, Portugalska
Later Event: April 30
PRVOMAJSKE POČITNICE 2018