Back to All Events

Rok prijave na delavnico: TRANSFORMACIJA SOVRAŽNEGA GOVORA

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
outside-in-white-logo-black.jpg

Društvo Parada ponosa in Mladinski kulturni center Maribor vas z namenom usposabljanja o prepoznavanju sovražnega govora in sovražnih dejanj, naslavljanju in transformaciji le tega znotraj skupin mladih, vabita na delavnico Transformacija sovražnega govora.

Sovražni govor je eno najmočnejših sredstev diskriminacije, še posebno, ker ga težko definiramo, ne znamo naslavljati ter tudi težje prepoznamo.

Na delavnici bodo udeleženci:

- pridobili kompetence razlikovanja med stereotipi, predsodki, diskriminacijo, sovražnim govorom ter zločini iz sovraštva,
- pridobili kompetence prepoznavanja sovražnega govora in sovražnega obnašanja, kakor tudi naslavljanja in transformacije le tega,
- pridobili uvid v dinamike sovražnega govora na podlagi homofobije in transfobije,
- dobili konkretna orodja, ki jih bodo lahko uporabljali pri delu z mladimi. 

Usposabljanje je sestavljeno iz treh delov: prepoznavanje, naslavljanja in transformacije sovražnega govora. Izvaja se na podlagi metod neformalnega izobraževanja. Udeležencem bo ponujalo v praksi preizkušena orodja za alternativno odzivanje na pojav sovražnega govora in sovražnih dejanj v procesih mladinskega dela in neformalnega izobraževanja.

Delavnica je omejena na 20 udeležencev, zato je obvezna predhodna prijava na:  https://goo.gl/qsNYT4.

Prijave se bodo sprejemale do zapolnitve mest oz. najkasneje do petka, 20. aprila.  

Material ter prigrizki ob odmorih in manjša pogostitev v času kosila bo krita s strani organizatorjev.

Ciljna skupina delavnice so mladinski delavci, mladinski voditeljici, učitelji zadnje triade osnovnih ter srednjih šol ter vsi tisti, ki delajo s skupinami mladih, kjer se pojavlja sovražni govor.

Usposabljanja je del strateškega partnerstva Outside in – Transforming hate, ki se izvaja v okviru programa ERASMUS+ Mladi v akciji v petih državah (Slovenija, Irska, Finska, Portugalska in VB-Škotska).

 

Earlier Event: April 19
Ožuljeni jezik