Back to All Events

Rok prijave: Mala šola industrijskega oblikovanja

  • Kreatorlab 4 Tkalski prehod Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Brez naslova.png

DELAT GREM!, v sodelovanju s KREATORLABOM, vas vljudno vabi na usposabljanje:

MALA ŠOLA INDUSTRIJSKEGA OBLIKOVANJA, kjer bodo udeleženci z vrsto predavanj in delavnic popeljani skozi vse korake kreativnega procesa snovanja izdelkov. Seznanili se boste s kreativnim procesom snovanja produktov, sodobnimi metodami dela kot je design thinking, naučili uporabljati aplikacije namenjene ID in uporabljati digitalno fabrikacijo, ki vam bo omogočila izdelavo prototipov.

Skupaj boste raziskovali oblikovanje, razvoj inovativnih in trajnostnih produktov ter spoznali kako povezati umetnost z znanostjo. Naučili se boste uporabljati veščine, kot so skiciranje, računalniško podprto oblikovanje in sodobne proizvodne tehnike. Spoznavali boste različne strokovne prakse, uporabne raziskave in idejo trajnostnega oblikovanja. Vaše zamisli se boste naučili predstavit s pomočjo standardnega industrijskega programja in z izdelavo prototipa. Mala šole ID bo na enem mestu in v kratkem času posredovala znanje in izkušnje, ki so temelj sodobnega industrijskega oblikovanja. Usposabljanje je razdeljeno v 3 sklope: teoretični del, usposabljanje za uporabo programa Fusion 360 in digitalna fabrikacija. Teorije in osnov oblikovanja vas bo učil prof. Vojko Pogačar, dolgoletni predavatelj oblikovanja na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Pri praktičnem delu in raziskovanju pa vam bodo pomagali mentorji Kreator Lab-a. Vsi dogodki bodo potekali v Krator Lab-u, Tkalski prehod 4 v Mariboru. Dodatne informacije lahko dobite na spletni strani www.kreatorlab.si.

Pričetek 24. aprila, ob 17. uri, v prostorih Kreatorlaba, Tkalski prehod 4, 2000 Maribor (stavba “Tkalka”).

Usposabljanja so namenjena vsem mladim med 15. in 29. letom, ki nimajo statusa zaposlitve.

Usposabljanja so brezplačna in bodo trajala ves mesec maj!

V Malo šolo ID se lahko prijavite na elektronski naslov: info@delatgrem.si ali na telefonsko številko 051 659 929. Prijave zbirajo do petka 20.4.2018.