Back to All Events

Ob dnevu žena na razstavo!

  • Galerija Media Nox 12 Židovska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
mediadan 6.3..jpg

NA DAN ŽENA SI RAZSTAVO OGLEJTE V SPREMLJAVI BUTELJČNEGA VINA!

Ker so rdeča nit razstave odnosi med ljudmi, emocije in erotika, si boste ob dnevu žena razstavo lahko ogledali ob kozarcu buteljčnega vina iz kleti Leber!
Na ta dan bodo vse ilustracije na voljo po zelo ugodnih cenah, da boste lahko svoje drage še posebej osrečili!
A4 = 15 EUR
A3 = 25 EUR (- 20%)
B0 = 55 EUR (- 30%)

Galerija bo odprta med 10. in 18. uro.

http://www.medianox.org/razstave/#/art-ilich/

V A B L J E N I

»Osrednji motiv serije je ženska, največkrat mlada, uporna, eksplicitna, gola, melanholična, igriva, (ne)obremenjena, (ne)samozavestna, poželjiva, soočena z lastnimi strahovi, predana v ljubezni in strasti … In ki odseva vso nakopičeno kompleksnost sodobnih mladih žensk. Pridružujejo se tudi ženske različnih ras in veroizpovedi ter tudi markantne ženske iz zgodovine. Ilustracije je nujno razumeti kot družbeno ozaveščeno izjavo, nekakšen vizualni aforizem, kar umetnica smiselno povezuje z detabuiziranjem ženskega telesa in intimnosti. Dela v tej perspektivi demitizirajo heroičnost in nedotakljivost slavnih ter tudi kliše, da lepa telesa in karakter ne gredo z roko v roki.«

ART ILICH (Maribor, 1985) Art Ilich je umetniško ime mlade avtorice, ki je leta 2013 diplomirala na oddelku likovne umetnosti na Pedagoški fakulteti v Mariboru pod mentorstvom akad. slik. in prof. Ludvika Pandurja. Je dobitnica Grand Prix nagrade mednarodnega ex tempora mestne občine Ptuj in listine Primavera, ki jo podeljuje galerija DLUM za dosežke mladih umetnikov. Kot največje influencerje svoje slikarko-risarske platforme Art Ilich navaja umetnike kot so Jean Michel Basquiat, Egon Schiele, Mark Rothko in Henri Matisse. Sodoben vir inspiracije, zaradi svojih politično, socialno in družbeno ozaveščenih del, a med drugim tudi zaradi svoje uspešno ohranjene anonimnosti, pa je predvsem Banksy. Živi in deluje v Mariboru.


http://artilich.wixsite.com/website