Back to All Events

Ableton // Delavnica + Projekcija // Raving Iran

  • Wetrinsky 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
 
 

Deconstruct že od samega začetka poleg kvalitetnega nočnega dogajanja skrbi tudi za izobraževanje in s širjenjem tudi na druga kulturno-umetniška področja svoji publiki ponuja velik spekter različnih dogajanj in doživljajev.

Tokrat so združili moči z velenjskim društvom Cogo in Mednarodnim festivalom računalniških umetnosti, v želji, da lahko vsem zainteresiranim popolnoma brezplačno ponudijo dvoje zanimivih aktivnosti za razširitev obzorja in popestritev sobotnega večera pred nočnim dogodkom “Deconstruct presents 5 years of Switch off Records” v klubu Kaos.

Delavnica produkcije elektronske glasbe z Ableton Live (17:00 - 20:00)

Program Ableton Live zapolnjuje vrzel med studiem in odrom z intuitivnim potekom dela, ki uporabniku omogoča, da tako rekoč vse naredi v realnem času in je daleč najbolj razširjen program za produkcijo glasbe. Zaradi izjemne fleksibilnosti ga uporabljajo številni glasbeniki vseh zvrsti tudi na odru. 
Delavnica bo zajemala začetniške pristope v sodobni glasbeni produkciji, od razvoja osnovne ideje skladbe do bolj kreativnih tehnik skladanja in oblikovanja zvoka.
Delo bo potekalo v verziji Live 10. Zaželjeno je, da imajo udeleženci nameščeno aplikacijo na svojih prenosnikih. Za potrebe delavnice se lahko uporablja tudi demo verzija, ki je na voljo na: https://www.ableton.com/en/trial/
Da boste lažje sledili delu boste poleg prenosnika in aplikacije Ableton Live 10 potrebovali tudi slušalke.


Projekcija filma Raving Iran (20:00 - 22:00)

Po izredno uspešni projekciji filma v kultni Kino Šiški, prihaja film nemške režiserke Susanne Regine Meures tudi v Maribor!

V filmu spremljamo mlada iranska didžeja (Blade&Beard – Anoosh Raki in Arash Shadram), ki se v želji po izražanju in ustvarjanju znotraj žanrov elektronske glasbe srečujeta z nerazumevajočimi in brezkompromisnimi iranskimi moralnimi, verskimi ter političnimi omejitvami. Zaradi strogega režima in policijskega nadzora dogodke po vzoru festivala Burning Man organizirata v puščavi, 1000 kilometrov od Teherana. Njuna vztrajnost in neustrašnost ju pripelje do tega, da ju povabijo na nastop na dogodku Street Parade v Zürichu, kjer še danes bivata in ustvarjata.

VSTOPNINE NI.
Dogodek poteka v okviru projekta Deconstruct Extended, ki je del predfestivalskega dogajanja Mednarodnega festivala računalniških umetnosti, ki se bo zgodil oktobra 2018.

Later Event: March 30
Festival Scena 2018