Back to All Events

3. CUNJAMI "Misli eko - izmenjaj si obleko!"

  • Dom ustvarjalnosti mladih Maribor 16 Razlagova ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
 
 

V torek, 27. marca 2018 Zveza prijateljev mladine Maribor vabi mlade, med 17. in 19. uro, v Dom ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova 16), na tretjo izmenjevalnico oblačil, tokrat na temo OTROŠKA OBLAČILA.

Gre za projekt, ki so ga lani začeli razvijati mladi v okviru dejavnosti Mladinskega centra DUM. Z njim želijo mlade spodbuditi k razmišljanju o negativnem vplivu tekstilne industrije na okolje in naše zdravje. Oblačila postajajo vedno večji problem našega okolja. Onesnaževanje se prične že pri pridelavi surovin, nadaljuje pri njihovi predelavi, proizvodnji končnega izdelka, transporta in konča pri ogromni količini zavrženih uporabljenih in celo neuporabljenih oblačil. Njihov slogan je: Misli eko, izmenjaj si obleko!

Tudi tokrat vabijo mlade, da prinesejo do 10 čistih, lepo ohranjenih kosov oblačil ali modnih dodatkov, ki jih nato lahko zamenjajo za druga, ki so jim všeč. Čeprav je tokrat tematika izmenjave namenjena otroškim oblačilom, še vedno velja, da lahko prinesejo tudi druga oblačila in jih izmenjajo.

__________________________________

Spremljevalni program tretjega Cunjamija:

Delavnica: PRANJE OBLAČIL Z NARAVNIMI SREDSTVI
Izdelali bodo tekoči detergent in pralni prašek.
Izvajalka: Lizzy – naravna kozmetika (Katra Petre)

Delavnica: UPORABI ZNOVA
Izdelovali bodo odejice (podloge s patentom in vrvico) za najmlajše, na katerih se lahko igrajo in v katere lahko nato brez napora in hitro pospravimo vse igrače.
Izvajalka: We love redesign (Tadeja Hajdu)

Lepotilnica: FRIZURA in MAKE UP
Na cunjamiju se bodo ponovno pridružili profesorici in dijaki(-nje) Srednje šole za oblikovanje, ki bodo svetovali, ličili in oblikovali zanimive frizure.

 

Pomladni Cunjamiji bodo potekali še 24. aprila in 27. maja,  nato pa ponovno od septembra dalje.

Več na:  http://zpm-mb.si/novice-dogodki/cunjami-bodi-eko-izmenjaj-si-obleko/