Back to All Events

Premiera filma Odraščanje

  • GT 22 Glavni trg 22 2000 Maribor Slovenia (map)
odrascanje.jpg

Film Odraščanje je intimni portret štirimesečnega Tiborja in njegovih mam Daje in Jedrt, ki se odločita za politični boj proti diskriminaciji njune družine. So edina istospolna družina, ki se vključi v predvolilno kampanjo ob referendumu o izenačitvi zakonskih zvez, ki je v Sloveniji potekal v predbožičnem času leta 2015. Mami se tako ob izzivih, ki jih prinaša prvo materinstvo, soočita z nasprotniki, ki ju primerjajo s pedofili, njun odnos pa označujejo kot nečloveški.

»Vsekakor gre za film, ki je v boju za človekove pravice, manjšine in istospolne skupnosti pri nas zabeležil zgodovinski trenutek.« - Tina Lešničar, Delo

Projekcije se bo udeležil eden od avtorjev ali oba. Siniša Gačić kot novinar in režiser že več let sodeluje s Televizijo Slovenija. Za svoj celovečerni prvenec Boj Za je prejel nagrado vesna za najboljši celovečerni film. Dominik Mencej trenutno pripravlja svoj igrani celovečerni prvenec Jezdeca, za svoj študijski film Prespana pomlad je prejel nagrade vesna za najboljši kratki film, vesna za najboljšo režijo ter vesna za najboljši scenarij.

Več o filmu: https://www.facebook.com/odrascanje.growingupdoc/
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=D5ApvQGRt_Q

Vstopnina: 4 € / 3 € za dijake, študente, upokojence / 0 € za brezposelne