Back to All Events

Boris Ljubičić: Design, ki ga potrebujemo (predavanje)

  • FERI Maribor 46 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
design.jpg
  • Kdaj: torek, 13. marec 2018, ob 13:00
  • Traja: 90 minut
  • Kje: Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM, Koroška c. 46, 2000 Maribor, predavalnica G2- Alfa
  • Izvajalec: Boris Ljubičić, Studio International d.o.o.
  • Univerza/fakulteta: Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko

Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju z Inštitutom za medijske komunikacije, UM FERI, vabi na predavanje: Dizajn, ki ga potrebujemo.

Zakaj potrebujemo dobro grafično identiteto - znak, ki je več kot samo »štampiljka«? Je lahko identifikacijsko mesto podjetij, strank, zaposlenih, nacij, generator obstoja in razvoja? So tako temeljiti premisleki ob nastajanju celovitih grafičnih rešitev v času identitete v sodobni informacijski družbi še potrebni, ali je dovolj le instantna zadovoljitev? Torej, potrebujemo dizajn?

Na vprašanja in dileme o vlogi, življenju in razvoju grafičnih identitet bo odgovoril eden najuglednejših grafičnih oblikovalcev v našem delu Evrope Boris Ljubičić.

Boris Ljubičić se je rodil leta 1945 v Sinju. Živi v Zagrebu. Leta 1968 je diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu, nato se je strokovno izobraževal na Finskem, Irskem, Nizozemskem, Japonskem, v Veliki Britaniji, Franciji, Italiji in Izraelu. Njegov prvi vidnejši projekt je vizualna identiteta za 8. sredozemske igre v Splitu leta 1979. Znak - trije beli krogi, ki so potopljeni v morje na modrem ozadju - je bil sprejet kot stalni simbol za vse sredozemske športne igre. Leta 1987 je v Zagrebu ustanovil lasten studio, Studio International. Po letu 1990 se je Boris Ljubičić posvetil projektu vizualne identitete Republike Hrvaške. Njegova zasnova dveh izmeničnih kvadratov je široko sprejeta zunaj Hrvaške kot njena posebna in izvirna značilnost. Sodeloval je pri ustanavljanju študijske smeri oblikovanja na Fakulteti za arhitekturo v Zagrebu, kjer je nekaj let delal kot profesor. Od leta 2003 do 2005 je bil predsednik hrvaškega oblikovalskega društva in je član Združenja likovnih umetnikov uporabnih umetnosti Hrvaške ter Društva oblikovalcev Hrvaške. Prejel je številne mednarodne nagrade in priznanja, njegova dela in besedila so objavljena v številnih prestižnih oblikovalskih publikacijah po vsem svetu.

Prijava

Na dogodek se lahko prijavite z vašo digitalno identiteto UM.
V kolikor nimate digitalne identitete izpolnite obrazec.

Earlier Event: March 13
Zadeni tečaj angleščine
Later Event: March 13
Predstavitev BEST poletnih tečajev