Back to All Events

Nepal: Treking okoli Manasluja

  • Pisarna 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
nepal.jpg

Zoran Furman nas bo v torek, 6. februarja popeljal na treking okoli Manasluja!

"Prve dni preživim v Katmanduju, kjer se sprehodim po mestu, ki te ne pusti ravnodušnega. Med ogledom glavnih znamenitosti in na lastni koži začutim kaos glavnega mesta Nepala, ki se kaže tudi v veliki onesnaženosti.

Sledi vožnja do Soti Kole, kjer se avantura dodobra prične na vsega nekaj sto metrih nadmorske višine. Dnevi, ki sledijo, me pot vodi skoti male vasice, kjer je tradicionalno življenje še zelo lepo vidno. Polja pšenice pa zlato rumene barve. Tako kot se dviguje nadmorska višina še tudi spreminja pokrajina in kultura v tem delu Nepala. Na začetku nasmejani lica nepalski otrok, katere višje kot greš, nadomestijo nasmehi tibetanski otroci. Hitro tudi začutiš bogato tibetansko kulturo, ki mi je povsem prerasla k srcu. Ko pa v Lho zgodaj zjutraj opazujem rumeno oranžni osemtisočak Manaslu, ki ga obarvajo prvi jutranji žarki, pa ostanem brez besed. Sledi vasica Sama, ki je bil vrhunec celotnega trekinga.

Po obisku baznega tabora Mansluja, preživim še dodatni dam v tej, barviti vasici, kjer dodobra spoznam Tibetansko kulturo… Čez tri dni osvojim še najvišjo točko na treku 5106m visoki prelaz Larky. Od tu pa spust v dolino, kjer se treking tudi konča. Zadnje dni preživim v Pokari in Katmanduju."


Earlier Event: February 3
Ema - se vrača!
Later Event: February 6
HIPNOZA