Back to All Events

K18: Cikel predavanj iz umetnostne zgodovine

  • Galerija K18 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
umzgodovina.jpg

V galeriji K 18 pripravljamo cikel predavanj iz umetnostne zgodovine, ki se bodo odvijala vsak torek od februarja do junija. Prvo srečanje bo v torek, 6. 2. 2018, ob 18:00. Predavanja bodo trajala dve šolski uri, izvajal pa jih bo uni. dipl. umetnostni zgodovinar Simon Žlahtič.

Ker je umetnostna zgodovina ogromno polje, ki smo si ga zastavili predstaviti na obvladljiv način, ni namen predavanj poglabljanje v detajle, ampak pregled umetnosti v strnjeni obliki s poudarki na bistvu in temeljnih delih umetnostno-zgodovinskega kanona. Udeleženci boste pridobili osnovno znanje na področju umetnosti, ki je ključnega pomena za razumevanje tako starejše umetnosti, kot tudi sodobnih umetniških praks. Predavanja so zastavljena po principu eno srečanje – ena tema.

Dvajset sklopov bo predstavljenih po naslednjem vrstnem redu: Prazgodovina, mezopotamija, Egipt, Grčija, Rim, Zgodnje krščanska umetnost, predromanika, romanika, gotika, renesansa, manierizem, barok, rokoko, klasicizem, historicizem, secesija, avantgardne smeri, modernizem, postmodernizem, sodobna umetnost.


Earlier Event: February 6
Kako potovati za 1 €?
Later Event: February 7
Rok prijave: ŠOUM išče sodelavce