Back to All Events

CUNJAMI - Misli eko, izmenjaj si obleko!

  • Dom ustvarjalnosti mladih Maribor 16 Razlagova ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
cunjami 23.2..jpg

Bliža se DRUGI CUNJAMI!

V torek, 27. februarja 2018 vabimo mlade, med 17. in 19. uro, v Dom ustvarjalnosti mladih Maribor, Razlagova 16, na drugo izmenjevalnico oblačil.

Gre za projekt, ki so ga lani začeli razvijati mladi v okviru dejavnosti Mladinskega centra DUM. Z njim želimo mlade spodbuditi k razmišljanju o negativnem vplivu tekstilne industrije na okolje in naše zdravje. Oblačila postajajo vedno večji problem našega okolja. Onesnaževanje se prične že pri pridelavi surovin, nadaljuje pri njihovi predelavi, proizvodnji končnega izdelka, transporta in konča pri ogromni količini zavrženih uporabljenih in celo neuporabljenih oblačil. Naš slogan je: Misli eko, izmenjaj si obleko!

Tudi tokrat vabimo mlade, da prinesejo do 10 čistih, lepo ohranjenih kosov oblačil ali modnih dodatkov, ki jih nato lahko zamenjajo za druga, ki so jim všeč.

Posebej so vabljeni, da prinesejo in menjajo oblačila, ki so jim ostala od valete ali maturantskega plesa in jim sedaj zgolj zavzemajo prostor v omari.

Na cunjamiju se nam bodo tokrat pridružili tudi profesorici in dijaki(-nje) Srednje oblikovalske šole Maribor in predstavnica Modne agencije Glamm Models, ki bodo svetovali, ličili in oblikovali zanimive frizure – seveda brezplačno za vse obiskovalce Cunjamija.

Pomladni Cunjamiji bodo potekali še 27. marca, 24. aprila in 27. maja,  nato pa ponovno od septembra dalje.

Več na:  http://zpm-mb.si/novice-dogodki/cunjami-bodi-eko-izmenjaj-si-obleko/  

Dodatne informacije: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 118, kornelija@zpm-mb.si.