Back to All Events

Ožuljeni jezik - zimski mariborski pesniški slam

  • Wetrinsky 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
ožuljen 6.2..jpg

Pesniki in pesnice se bodo predstavili v dveh krogih, v tretjega se bosta uvrstila dva z najvišjimi ocenami, ki se bosta pomerila za velelaskavi naziv zmagovalca ali zmagovalke meseca februarja.

Legendarna moderatorka večera: Mojca Pibernik
Literarna gostja: samo Glorjana Veber
Gostjo bo predstavila: radovedna Helena Zemljič

Pravila za nastope so:
🎙 s seboj prinesi tri svoje pesmi,
🎙 pesem naj traja največ 3 minute in
🎙 na odru samo jezikaš, brez rekvizitov, glasbil in kostumov,
🎙 če pesmi ne znaš na pamet, dobiš klobuk.

🎩 Klobuk bo avtorsko delo mladih oblikovalcev z visokošolskega študijskega programa Tehnologije tekstilnega oblikovanja z mariborske Fakulteta za strojništvo UM.

💶 Za poslušanje odštejemo 3 EUR, za nastopanje pa nobenega. Prijavi se na ozuljenijezik@gmail.com, kot ZS sporočilo Slam zverinam ali pri vhodu pol ure pred začetkom. Roar!

🌟 O naši gostji 🌟
Glorjana Veber (1981) je doktorica literarnih ved z disertacijo Poezija element družbene spremembe, ki jo je zagovarjala na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Sicer je politologinja, in sociologinja, ki se ukvarja z razvijanjem inovativnih marketinških pristopov. Za poezijo je prejela nekaj domačih in mednarodnih nagrad, med drugim 1. mesto za mlade pesnike iz prostora BIH in Slovenije, 1. mesto za perspektivne pesnike iz bivšega jugoslovanskega prostora, izmed 1200 pesnikov iz celega sveta je bila izbrana v finalni izbor mednarodnega natečaja za Devinski grad in med drugim na podlagi nacionalnega natečaja zastopala Slovenijo na področju literature na bieanalu Mediterana in Sredozemlja, kjer je sodelovalo 700 umetnikov in 48-ih držav. Leta 2017 je prejela naziv Vitezinja poezije in dosegla tretjo mesto na mednarodnem natečaju za haiku, kjer so sodelovali pesniki iz 33-ih držav. Je ustanoviteljica inštituta IRIU, v okviru katerega je od leta 2007 pripravila približno 700 inovativno-eksperimentalnih projektov s poezijo imenovanih Literarne situacije. Prvenec je izdala leta 2013 z naslovom Prosti pad, medtem ko je leta 2015 v Italiji izšla njena zbirka Qualcuno prima/Nekdo prej.

✍ Za v beležko: Naslednji slam bo 15. marca!

🖱 Obišči tudi:
http://mkc.si/slam-poezija
Fb: Mkc Črka, Slam zverine, SiSlam

Dogodek organizirajo Mkc Maribor – Mkc Črka in Slam zverine, v sodelovanju z Banda Ferdamana, Narodnim domom Maribor – Vetrinjski dvor, klubom Wetrinsky in Fakulteto za strojništvo ter s finančno podporo Mestna občina Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino.


Earlier Event: February 15
Tečaj risanja in slikanja