Back to All Events

Cupping in delavnica z enim od najboljših avstrijskih pražarjev

  • Pisarna 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
cupping.jpg

Dragi ljubitelji dobre kave!

V sodelovanju s Tovarna kave Maribor in prijazno podporo Pisarna smo veseli, da se je našemu vabilu odzval Werner Savernik, lastnik in glavni pražar pri Coffee Pirates na Dunaju.

Coffee Pirates so specialty coffee pražarna in kavarna že od leta 2012 in se zavzemajo za pravičnost v "kavni verigi". Imajo status organic/bio pražarne in cene, ki jih plačujejo proizvajalcem kave so 3-5x višje od tržnih. So prejemniki laskavih naslovov kot so “best 3rd-wave coffeebar in Austria” – 2017, 2018, “best coffee in Vienna” – 2017, 2018 ter “best coffee in Austria” – 2017 in 2018.

V soboto, 10.2., imate priložnost spoznati Wernerja in njegove kave na brezplačnem javnem cuppingu, kjer bo predstavil sebe, njegova potovanja v dežele proizvajalke kave in seveda kave, ki jih imajo trenutno v ponudbi.
Poleg tega nam je Werner obljubil tudi delavnice o pripravi filter kave, t.i. brewing workshop na visokem nivoju, kjer bo po pripravi različnih kav na različne načine prikazal še, kako natančno določiti ekstrakcijo s pomočjo refraktometra.

Prosimo, če se lahko predhodno prijavite na anja.jurse@klub-kms.si ali na rok@jumpinggoatcoffee do 9. februarja 2018.

Vljudno vabljeni!
Dogodek je brezplačen.

Pridite, zanimivo bo!