Back to All Events

Legal tech – nove tehnologije in storitve - danes in jutri

  • Hotel Mercure Maribor City Center 10 Ulica heroja Šlandra Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
 
46677571_10156960269752716_2716439198356733952_o.jpg
 

SEMINAR/KONFERENCA/IZOBRAŽEVANJE Z OKROGLO MIZO


Kdaj: Ponedeljek, 3. 12. 2018
Kje: Hotel Mercure Maribor City Center (bivši hotel Piramida), Ulica heroja Šlandra 10, Maribor
Organizator: Zavod PIP (Pravni in informacijski center Maribor)
Način prijave: preko e-pošte na pip@zavodpip.si (dovolj sta samo ime in priimek udeleženca)

Digitalna revolucija odvetnikom in pravnikom ne prizanaša, temveč jih zadeva tako v zasebnem smislu kot tudi poklicnem. Informacijska tehnologija povzroča temeljno preoblikovanje dejavnosti odvetnikov, ki bodo lahko kmalu uporabljali tudi umetno inteligenco in napovedovalno pravičnost (fr. la justice prédictive, angl. predictive justice). Trgu pravnih storitev se obeta velik razvoj, saj trenutni model ne daje zadovoljivih rezultatov, čeprav se odvetnikom in pravnikom morda ne zdi tako. 

Med gospodarskimi panogami so bolj in manj IKT dovzetne panoge in pravo velja kot tradicionalno manj oz. slabo dovzetno za razvoj IKT storitev. Vseeno se zadnja leta dogaja hiter IKT razvoj tudi tega področja, zato smo ga izbrali za primer kako lahko prav na vsakem področju E-razvoj prispeva k ustvarjanju novih delovnih mest. EU poudarja, kako pomemben je razvoj enotnega digitalnega trga za rast in nova delovna mesta. E-razvoj prinaša novo dimenzijo in res obširen spekter priložnosti, ki pa jih je potrebno umestiti v ustrezen pravni okvir. Zato smo na enem mestu združili pravne in IKT strokovnjake, ki bodo podali smernice razvoja evropske digitalne družbe.

Moderator okrogle mize:
dr. Benjamin Lesjak, docent na Univerzi na Primorskem, Fakulteti za management je strokovnjak na področju prava in informatike, predavatelj na več visokošolskih zavodih ter predavatelj in član sveta Centra za varnejši internet – SAFE.SI. Je ustanovitelj Inštituta za pravne rešitve informacijske družbe – iprid.si. S pravom in informatiko se aktivno ukvarja od leta 2000. (Univerza na Primorskem / University of PrimorskaSafe.siIPRID)

Razpravljalci:
Katja K. Ošljak Katja K. Ošljak je komunikologinja, ki opravlja poglobljene raziskave na področjih uporabe in načrtovanja digitalnih produktov ter digitalnega opismenjevanja. Kot ambasadorka Evropskega tedna programiranja Code Week – codeweek.eu si prizadeva za dvig digitalne pismenosti in mlade spodbuja k učenju programiranja.

Katja Drnovšek, univ. dipl. prav. z opravljenim državnim pravniškim izpitom, je asistentka na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, kjer sodeluje predvsem pri izvedbi predmetov Pravoznanstvo, Filozofija in teorija prava, Družinsko in dedno pravo ter Angleška pravna terminologija, aktivno pa je vključena tudi v izvedbo EU projektov s področja čezmejnih sodnih postopkov. (Univerza v Mariboru - Pravna fakulteta Maribor)

Uroš Cuder, univ. dipl. ekon., je direktor za digitalni marketing v Media Publikum, ki je največja slovenska oglaševalska agencija za medijsko načrtovanje, optimizacijo in zakup oglasnega prostora v klasičnih in digitalnih medijih – media-publikum.si. Z digitalnim marketingom ima dolgoletne izkušnje. Bil je vodja prodaje v TS Media (skupina Telekom) in v Žurnalu 24. Pridobil je certifikat Buerau Veritas za DPO.

Miro Ekart, univ. dipl. prav. z opravljenim državnim pravniškim izpitom. Je pooblaščena oseba za varstvo podatkov v DATAINFO.SI. Dolga leta je deloval na vodilnih mestih v zavarovalništvu. Bil je tudi direktor Bisnode Srbija. Poleg prava ima veliko izkušenj z vodenjem prodaje in marketinga, pokrival pa je tudi vodenje IT. Pridobil je certifikat Buerau Veritas za DPO. (Datainfo.si)P.S.: - seminar ni namenjen samo pravnikom. Pravo so izpostavili oz. izbrali ker velja za slabše dovzetnega za razvoj IKT storitev. Razvoj pravnih storitev je lahko v izziv še marsikateremu drugemu profilu. 

P.S.S.: - Udeležba je zahvaljujoč različnim financerjem BREZPLAČNA! 

P.S.S.S.: - Parkiranje pri hotelu je možno za doplačilo 1€ za cel dan parkiranja.