Back to All Events

Akademija 2018 - druลพbena odgovornost z mladimi in za mlade

  • IRDO 26 Preradoviฤeva ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
46167440_264076677634100_7811348083131809792_o.jpg

๐“๐ฎ๐๐ข ๐ฏ๐ข ๐ณฬŒ๐ž๐ฅ๐ข๐ญ๐ž ๐ฉ๐ซ๐ข๐๐จ๐›๐ข๐ญ๐ข ๐œ๐ž๐ซ๐ญ๐ข๐Ÿ๐ข๐ค๐š๐ญ ๐•๐จ๐๐ฃ๐š ๐ณ๐š ๐๐ซ๐ฎ๐ณฬŒ๐›๐ž๐ง๐จ ๐จ๐๐ ๐จ๐ฏ๐จ๐ซ๐ง๐จ๐ฌ๐ญ ๐ข๐ง ๐ญ๐ซ๐š๐ฃ๐ง๐จ๐ฌ๐ญ๐ง๐ข ๐ซ๐š๐ณ๐ฏ๐จ๐ฃ ๐ฉ๐จ๐๐ฃ๐ž๐ญ๐ฃ๐š?

๐™ฬŒ๐ž๐ฅ๐ข๐ญ๐ž, ๐๐š ๐ฃ๐ž ๐ฏ๐š๐ฌฬŒ๐ž ๐ฉ๐จ๐๐ฃ๐ž๐ญ๐ฃ๐ž ๐๐ซ๐ฎ๐ณฬŒ๐›๐ž๐ง๐จ ๐จ๐๐ ๐จ๐ฏ๐จ๐ซ๐ง๐จ, ๐š ๐ง๐ž ๐ฏ๐ž๐ฌ๐ญ๐ž ๐ค๐ฃ๐ž ๐ณ๐š๐œฬŒ๐ž๐ญ๐ข?

๐๐จ๐ญ๐ž๐ฆ ๐ฃ๐ž ๐ฎ๐๐ž๐ฅ๐ž๐ณฬŒ๐›๐š ๐ง๐š ๐ญ๐ž๐ฆ ๐๐จ๐ ๐จ๐๐ค๐ฎ ๐ณ๐š ๐ฏ๐š๐ฌ ๐จ๐›๐ฏ๐ž๐ณ๐ง๐š! :)

๐Š๐€๐‰?

Vabimo vas na zakljuฤek projekta Akademija 2018 โ€“ druลพbena odgovornost z mladimi in za mlade. Mlade smo skozi tri celodnevne seminarje seznanili z osnovno abecedo druลพbene in osebne odgovornosti ter jih povezali s petimi mariborskimi podjetji:
- Mariborski vodovod, javno podjetje, d.d.,
- Neuroth sluลกni aparati d.o.o.,
- Tenovis, druลพba za proizvodnjo, trgovino in storitve d.o.o.,
- Hotel DRAล , HOT-TEN d.o.o.,
- Prohit d.o.o.

๐Š๐ƒ๐€๐‰? ๐Š๐‰๐„?

Zakljuฤek projekta bo v petek, 16. 11. 2018, s priฤetkom ob 10. uri, na Univerzi v Mariboru, Karierni center Univerze v Mariboru, Mansarda jug, Slomลกkov trg 15, Maribor. Udeleลพba je brezplaฤna. Prijava ni potrebna.

๐๐‘๐Ž๐†๐‘๐€๐Œ ๐™๐€๐Š๐‹๐‰๐”๐‚ฬŒ๐Š๐€?

1.) Predstavitev projekta Akademija 2018 โ€“ druลพbena odgovornost z mladimi in za mlade in povzetek izvedenih predavanj.
2.) Predstavitev nalog mladih udeleลพencev projekta, ki so jih pripravili v sodelovanju s 5 mariborskimi podjetji.
3.) Podelitev certifikatov Vodja za druลพbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja vkljuฤenim mladim in zahvala sodelujoฤim mariborskim podjetjem, Mariborski vodovod, javno podjetje d.d., Neuroth sluลกni aparati d.o.o., Tenovis, druลพba za proizvodnjo, trgovino in storitve d.o.o., Hotelom Draลก, HOT-TEN d.o.o. in Prohit d.o.o.
4.) Najava novega cikla izobraลพevanj za pridobitev certifikata Vodja za druลพbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja.

๐™๐€๐Š๐€๐‰?

Druลพbena odgovornost podjetij (DOP) prinaลกa konkurenฤno prednost in pomeni, da se morajo podjetja zavedati svojih vplivov na skupnost in okolje ter o tem poroฤati, ne samo z ekonomskimi, ampak tudi z okoljskimi in druลพbenimi kazalci.

Z letom 2017 morajo velika podjetja v EU, tudi v Sloveniji, v svojih letnih poroฤilih poroฤati ลกe o nefinanฤnih vidikih poslovanja. Druลพbena odgovornost je orodje za dosego trajnostnega razvoja (TR) v skladu s Cilji trajnostnega razvoja do leta 2030, ki jih je ลพe leta 2015 zapisala Organizacija Zdruลพenih narodov v svoji Agendi 2030 za trajnostni razvoj.

๐๐€๐’๐‹๐„๐ƒ๐๐‰๐„ ๐ˆ๐™๐Ž๐๐‘๐€๐™ฬŒ๐„๐•๐€๐๐‰๐„?

Naslednje izobraลพevanje za pridobitev certifikata Vodja za druลพbeno odgovornost in trajnostni razvoj podjetja se priฤne 29. 11. 2018. Prijave so moลพne do 25. 11. 2018. Veฤ info: https://www.facebook.com/events/2240304672908162/

๐ƒ๐Ž๐ƒ๐€๐“๐๐„ ๐ˆ๐๐…๐Ž๐‘๐Œ๐€๐‚๐ˆ๐‰๐„:

Elektronski naslov: info@irdo.si
Telefonska ลกtevilka: 031 344 883 (Anita) in 051 365 443 (Martina)
Spletna stran: http://www.irdo.si/